Mourinho, a meghaladhatatlan zseni

2011.04.14. 11:16 hugo sanchez

Nyilván az is valami, ha olcsó megoldásként a tartalékcsapat edzőjeként kineveznek egy olyan erős csapat élére, amit az elődöd úgy összerakott, hogy rögtön meg is nyersz vele mindent. Aztán megpróbálod a kezedbe venni a dolgokat, és leigazolod  Csihrinszkijt, de a csapat még ezt is kibírja, végül rájössz, hogy neked tényleg csak annyi a dolgod, hogy pózolj a kispad előtt, majd a játékosok megoldják.

Nyilván csak picsogás, hogy Guardiola a távozásáról beszél, pontosan tudja, hogy a közelébe sem érne a mostani sikereinek az átvett, és jól bejáratott csapat nélkül. Mikor jutna BL-negyeddöntőbe Xavi és Messi nélkül mondjuk a Romával?

Az is igaz, hogy a Barcelona kispadján sem lesz sok sikerélménye mostantól, mert sok balfaszkodás után végre egy zseni ült a Real kispadjára. Mourinho tegnap történelmet írt, ő az első edző, aki négy különböző csapattal is bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe (tényleg csak azért, hogy ne kelljen egy pillanatig sem gondolkodni: Porto, Chelsea, Inter, Real). Nem vándorcirkuszos, nincs olyan játékos, aki mind a négy csapatban játszott (Carvalho Olaszországot kihagyta).



Az isteni José tegnap 500. meccsén ült, állt, kiabált a kispadon és környékén. 2000 szeptemberében kezdte a Benficánál. A statisztikája lenyűgöző: 335 győzelem, 104 döntetlen, 61 vereség. 17 titulust gyűjtött be, ebben van két Bajnokok Ligája is. Még senki nem nyert három különböző csapattal BL-t. Mourinhónak erre már csak bő egy hónapot kell várnia.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr252824747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karikaV43 2011.04.14. 12:21:31

Murinnyó egy köcsög és azon csapatok melyek alkalmazzák azzá válnak általa.
A valaha volt legsportszerűtlenebb tréner.
A portón kívül csak atom sztár csapatokat irányított,de még a cselszkivel sem tudott bl-t nyerni,a tavalyin meg pont a haverja vezette a 3-1-es Barca meccset amin életlenül 2 szabálytalan gólt adott meg az internek és egy szabályost meg elvett a Barcától.Ennyit a zseniéről,ha mást nem nézünk Pep 2év 8 trófea kicsit jobb átlag mint special5-é.

vlaca55 2011.04.14. 12:35:49

akkor ezt most beradarozom, aztán május 4-én bekukkantok... :)

GGG77 2011.04.14. 12:41:52

Guardiola soha nem lesz képes ilyen eredményre a Barcan kívül.

HALA MADRID!

flea 2011.04.14. 12:45:08

Mourinho fog nyerni BL-t egy harmadik csapattal, de az szerintem egy angol csapat lesz, nem a Real. Bár a Real sincs kizárva, még idén sem, de pillanatnyilag nem sokkal van több esélye, mint a Schalkénak.

És??? 2011.04.14. 12:45:28

@karikaV43: persze, csak szerencse a közel 20 trófea(3bajnokságban).atomsztár csapat, mint az Inter?:))

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.04.14. 12:47:10

Szoval ha a Magust eetleg Mezey Gyuri bacsit a Barca kispadjara ultetjuk, akkor garantalt min 2-3 trofea egy evben. Muhahaha

Vad.Korte (törölt) 2011.04.14. 12:48:02

Ezt a sok nagyképűsködést, gyerekek... Tudnám, a kedves posztíró mit néz, mikor ezek a csapatok játszanak. Meg mit nézett az őszi bajnokin. Nem vitatom JM edzői zsenijét, de a realitás az, hogy nem az edző játszik, a foci nem pontozásos sport. Nem sokkal, de a Barca jobb. Szerintem.

SPU 2011.04.14. 13:10:05

Mourinho köcsög, hát. De attól még jó edző, sőt valódi sztáredző. Guardiola viszont tulajdonképpen nem edző, hanem ... hát izé. Nincs rá szó, inkább próbálom körbeírni. Szóval: filozófus. Vagy guru. Vagy szent. Vagy szellemiség. Vagy erkölcsi tartás. Esetleg messiás. Na jó, nem erőlködöm tovább. Guardioláról korszakot kéne elnevezni. Erről a hozzáállásról. A tartásról, a szellemiségről. Hogy nem a győzelem a fontos. És következőleg: hogy nem trükkökkel és taktikákkal, piszkos kis fogásokkal kell túljárni az ellenfél eszén. Hanem, hogy minél jobban kijátssza a csapat magából azt, amire képes. Hogy a csapatban mindenkor benne lévő foci potenciál minél nagyobb mértékben realitássá váljék. Hogy foci legyen, és hogy a foci mindenek előtt való legyen, a következményekre való tekintet nélkül. Guardiola a labdarúgás testet öltött lényege, egészen elképesztően kivételes jelenség a nemzetközi profi labdarúgás sóbizniszes, profitorientált világában. Léte kvázi fizikai képtelenség. Csoda.

flea 2011.04.14. 13:17:55

@SPU: szerintem Mourinho nem köcsög, hanem megszállott (a szó legnemesebb értelmében, de akkor is). És mivel intelligens is, ezért gyakorlatilag kénytelen zseni lenni. Az nekem kifejezetten rokonszenves benne, hogy mikor image-épít, akkor ezerrel manipulálja a sajtót és mindenkit, minden más esetben pedig maximum provokálja, de leginkább magasról lesz@rja őket. :)

Guardiolát meg nem kell misztifikálni, egyszerűen csak egy szívvel-lélekkel a Barcelonáért élő, az ottani viszonyokat tökéletesen ismerő edző. Igaz, amit sokan mondanak, hogy más csapattal tizedennyit sem érne el. De azt is tegyük hozzá, hogy nem sokan vannak, akik ugyanebből a Barcelonából akár csak megközelítőleg annyit hoznának ki, amennyi az ő jelenlétében magától kijön belőle.

Ticso 2011.04.14. 13:22:53

@SPU: Hát azért ne ájuljunk el.
www.youtube.com/watch?v=vQA3TRlRqZc

A sportszerűség királya elveszi a labdát és eldobja a játékos mellett...

stimmel 2011.04.14. 13:26:27

Nyilvánvaló, hogy a cikk célja a piszkálódás (kommentgenerálás), úgyhogy maradjunk annyiban: a szerény zsenik korán halnak...

Az, amit M. mondjuk az Inter edzőjeként művelt tavaly a Barca ellen a BL-ben, nem zsenialitást, hanem szánalmas erőszakosságot tükröz (rövid távon ez akár eredményes is lehet).

A Barca célja a foci, s mert így állnak hozzá, gyakran nyernek. A Real - és általában M. - célja a győzelem, minden áron. Ez pedig időnként nagy pofonokhoz vezet.

Kb. ennyi a különbség a két csapat, edző, mentalitás között. Ég és föld.

readya 2011.04.14. 13:45:13

Szóval az a zseni, aki összevásárolhat mindenkit, mindenhonnan, csak mert a fos portugál csapatából ki tudott hozni valamit egyszer.
Értem én.

Most nem fogom hosszan fikázni, hogy miért fos az, amit ő csinál a labdarúgással, hogy miért kell mindig valakinek villantani a győzelemhez, stb.

Maradjunk csak Xavi szavainál: Mourinho azért nem zseni, mert semmit nem adott a labdarúgásnak, a győzelmein kívül.

De tényleg, a nagy büdös semmit. Illetve de, mégis azt, hogy a csapatai játékát max az egyéni teljesítmények miatt érdemes nézni.

maradona 2011.04.14. 13:49:28

akkor is szopni fogtok

karikaV43 2011.04.14. 13:50:20

@És???: Amikor átvette,Ibra,Maicon,Sztankovics meg az argentinok is ott voltak mi az ha nem sztár csapat,aztán Ibra cserélt Eto'o-val.
Nem gyenge keret.Az csak 17 trófea nem kevés,de mondjuk az inter az olasz botrányok miatt zsinórba mindent nyert éveken keresztül.A cselszkivel nyert 4-et,az interrel az hiszem 5-öt,a reallal semmit tehát a többit a portugál egyeduralkodóval a portóval.Az olyan mintha itthon a 80-as évek honvéd edzőjét vennénk elő.Portugáliába 10 bajnokságból 8-at biztos a porto nyer,mú
nem rossz edző,de egy féreg sajna.
Bírom a spanyol focit,de az a csapat amelyik képes eladni Raúl-t aki egy ikonja,leigazolni cr-t,meg pepe a hátvéd az nem példakép.Madridba minden a pénzről szól és minden bunkót leigazolnak,Kaká jó arc de ebbe a közegbe nem véletlenül nem megy neki.

Vasilij 2011.04.14. 13:52:51

@SPU: Ez a szent nem is olyan régen négyet akart cserélni:) "Barsza" padján bárki ülhetne...

És??? 2011.04.14. 13:55:35

@readya: Abbol a fos portugál csapatból egymást követő években ki hozott valamit,(uefa,BL).Xavi meg focizzon ahhoz ért.

flea 2011.04.14. 14:06:21

@karikaV43: Raúl az utóbbi években már kerékkötő volt a Madridnál, idén még inkább az lett volna, a Schalkénál meg "másodvirágzását éli". Mindenkinek jó volt, hogy eligazolt: a Madridnak, a Schalkénak, neki magának, és a nézőknek egyaránt.

A Porto az elmúlt 10 évben hatszor volt portugál bajnok, ebből Mourinho alatt kétszer, az azt megelőző három évben egyszer sem. Ugyanebben a két évben előbb UEFA-kupát, utóbb BL-t nyertek. Megnézném én azt a tetszőleges edzőt akármekkora bírói hátszéllel, aki bármely portugál csapattal két egymás utáni évben európai kupát nyer úgy, hogy eközben mellesleg otthon is bajnok lesz.

És??? 2011.04.14. 14:11:31

@karikaV43: Erős csapat volt ,bár messze nem top csapat Európában.Az olasz bajnokság erejét azt leírtad.Ha Militora gondolsz később jött.A honvéd Portó párhuzam is sántít.Visszatérve az interre csak M.köszönhető hogy végre nemzetközileg elértek valamit annyi év után.

SPU 2011.04.14. 14:22:04

@És???: Amikor BL-t nyertek, abban a szezonban olyan játékosokat kapott M. a már addig is jól összeszokott, bejáratott, már akkor négyszer zsinórban olasz bajnok Interhez, mint Sneijder, Eto'o, Milito, Lucio. Hát nem éppen kis erősítés. Igaz ugyan, hogy az Interből nem lett volna BL-győztes a tényleg kiváló munkát végző Mourinho nélkül, de mondjuk az előbb említett spílerek nélkül még kevésbé.

smartdrive 2011.04.14. 15:06:52

Mourinho az az edző, aki mindenhonnan időben lép le ahhoz, hogy ne rombolja le a nimbuszát (na jó, a Chelsea-től kirúgták)

Guardiola meg maradt a triplázás után

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.04.14. 20:53:36

Kíváncsi lennék, ha 2004-ben a tetű ruszki bíró nem veszi el les címén Scholes második - teljesen szabályos - gólját a Porto ellen, akkor az "isteni" José most melyik francia középcsapat edzője lenne...

smartdrive 2011.04.15. 00:37:25

@"the dragon": jézusom, akkor a Depornak lenne egy BL-győzelme. még belegondolni is röhejes

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása