Akarunk mi ma egyáltalán nyerni?

2011.04.16. 21:22 bede

Barça-drukker ilyen nyugodtan talán még soha nem készült Real Madrid elleni meccsre. Ha nyerünk, bajnokok vagyunk, ha döntetlen, bajnokok vagyunk, ha kikapunk, akkor is bajnokok vagyunk. Ha meg akarjuk verni a Madridot, akkor meg is verjük. Az egyetlen kérdés, hogy jó-e nekünk, ha megverjük őket.

Nem lenne jobb hagyni őket nyerni? Feljönnének öt pontra, és elhinnék, hogy még van keresnivalójuk a bajnokságban. Így kénytelenek lennének a bajnoki meccsekre is koncentrálni, amiből ugye még kettő van a BL-elődöntő visszavágója előtt. Ezekből az egyik a Madrid legnehezebb idei meccse az ellenünk vívottakat leszámítva, idegenben a Valencia ellen. Nem lenne nekünk jobb, ha azt a meccset a Madrid halálosan komolyan lenne kénytelen venni, a játékosaik pedig elfáradnának vagy esetleg lesérülnének? Hát persze, hogy jobb lenne.

Ráadásul ha ma nyer a Madrid, elbízzák magukat. Erről a mostani, nagyon védekező felállásukról elhinnék, hogy ez a siker kulcsa, mi meg elaltatva a figyelmüket szépen elvernénk őket a következő három meccsen. Ha ma veszítünk, az egyáltalán nem lesz rossz hír a Barcelonának.

Amennyiben viszont meg akarjuk nyerni a meccset, nyilvánvaló, mit kell csinálnunk. Mourinho már múlt héten is próbálgatta Pepét védekező középpályásként, nyilván valamiféle új Essient vagy Cambiassót szeretne belőle faragni, ami persze nem sikerülhet, mivel a portugál szerényebb képességei és labilis idegrendszere teljesen alkalmatlanná teszik a feladatra. Pepe legfeljebb forgalmi dugót okoz a Madrid tizenhatosa előtt, és Mourinho nyilván ezt is várja el tőle.

Az őszi 5-0 alapvetően Messinek volt köszönhető, aki a megszokott pozíciójánál méterekkel hátrébb játszott, gyakorlatilag játékszervezőként – nem is volt véletlen, hogy azon a meccsen nem rúgott gólt, csak kiszolgált. A Barcelona így még a szokásosnál is jobban uralta a középpályát. Ezt próbálja most Mourinho megakadályozni. Megfojtani Messit, és persze Xavit és Iniestát is.

Szombat este, ha nem tudjuk így is letarolni a védelmi soruk közepét, muszáj lesz kivinni a szélekre a játékot. Dani Alves és a végre visszatérő Pedro nagyon fontos lesz, és az sem lenne meglepetés, ha Pep megint variálna valamit Messivel, például kivinné a jobb szélre, ahol másfél-két évvel ezelőtt még játszott. Ott Dani Alvessel együtt, kihasználva a sokszor  támadó Marcelo mögötti lyukat, sok keresnivalójuk lehet.

De ne görcsöljünk ezen túlzottan. Ha nem nyerünk, hát nem nyerünk. Nekünk édes mindegy az eredmény, ráérünk kisérletezgetni, kóstolgatni a Madrid gyengébb pontjait, gondolkodni, mi működhet majd a következő három meccsen. A Barcelona idei szezonjának egyik legfőbb erélye a türelem. Az Hercules ellen érthetetlen módon elvesztett meccset leszámítva egyetlen egyszer nem jöttünk zavarba még akkor sem, ha az ellenfél vezetett. Akkora a különbség köztünk és a világon bárki közt, hogy hideg fejjel, önbizalommal, a saját játékunkat játszva bárkit meg tudunk verni. Ha Mourinho - ahogy Spanyolországban mondják - beparkolja az autóbuszt a saját kapujuk elé, hát passzolgatunk, figyelünk, és lecsapunk, ha lyukat látunk. Vagy ha nem, akkor legfeljebb 0:0 lesz a vége. Nekünk aztán tök mindegy.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr922832074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keltafan 2011.04.16. 21:28:58

Hát, ez baromság...
A Madrid-nak csak egyszer kell megszorítania a Barcá-t és meg fogják érezni a vér szagát.

Jobb megtartani a sérthetetlenség érzését, és CR-éknek minden meccs előtt tele lesz a gatya, mert maguk sem fogják elhinni, hogy győzhetnek.

Onnan már minden a Barca játékosokon múlik, ha Guardiola képes őket rövid pórázon tartani, akkor nem fogják elbízni magukat a többi meccsek előtt...

robot_ 2011.04.16. 22:01:33

faradjanak el a madridosok, seruljenek le a madridosok... veletlenul nem lenne jobb ha meg is doglenenek, vagy esetleg osszekotott labbal jonnének ki?
Es akkor mindig megy a moralis emelkedettseg hoyg a barca milyen sportszeru, meg ilyenek... csak ilyenkor meg itt van hogy legyenek faradtak meg ilyesmi a madrid jatekosai meg serultek. Aztan meg a nagy szoveg h a fű direkt hosszabb :)
a Camp Nou-ban meg ha nagy meccset jatszanak es a Barca az egyik resztvevo, akkor direkt ferden allitjak be a leskamerat azon a terfelen ahol a barca tamad. Ebbol mar volt vizsgalat is. :)
Sztem ezek a (mindekt oldalon meglevo!!!) piszkoskodasok annyira nem kellenek...

pirospöttyös 2011.04.17. 08:59:06

Hát ennek a Bende-Bede-Bunda gyereknek üzenem:remek újságírói és oknyomozóvénákkal megáldott emberi szafatnak tünik a szememben.Azért valószínû a keserûség beszél belôle mert európai porondon 9-3-ra állunk....és azt nem Francó papa kaparta össze,hanem nagynevû játékosok.Nem akarok belebonyolódni ezeknek a híres focistáknak a névsorába.Ami tény utóbbi évek legjobb és legszebb fociját látjuk a barcától,no de azért mert ôk olyan jók(most)1gyetlen 1 csapat, se kicsi ,se nagy nem fogja lefosni a saját bokáját Tôlük.Mindenki számára adott a cél legyôzni vagy legalább is +próbálni túlnôni ezen a szuper barcán.voltak és lesznek még ôk is gödörbe,krizis ect,nem ez lesz az elsô sem az utolsó a futball történelemben.A tegnapi meccsre rátérve 1 picit.Nem láttam én azt a 40%-ot.Rendesen odatette magát mind a 2 csapat.Mondjuk 10 eberrel tartani a meccset 1 ilyen szuper barca ellen nem könnyû.azért mégis tartotta magát a Madrid.Meglatjuk mit vett ki belôlük fizikailag a szombati meccs.uais.jön a király-kupa.Hala Madrid

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása