Barça > Madrid, Pep > Mourinho, Messi > Világ

2011.04.28. 00:41 bede

Hogy is lehetne összefoglalni a legjobban ezt a szerdai BL-elődöntőt? Talán úgy, hogy kilencven percen át etettük Mourinhóval és gyermekeivel a portugál "mester" saját kakiját, miközben bebizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat, ki a világ legjobb játékosa, és ki a legjobb edzője. Foglaljuk azért össze hosszabban is, olyan jó érzés.

Az már a tegnapi Guardiola-sajtótájékoztatón látszott, hogy Pep nem elvesztette az önkontrollját, hanem nagyon is tudatosan csinálja, amit csinál. Miközben úgy tettt, mintha elismerné, hogy Mourinho jobban tudja mozgatni a pályán kívüli szálakat, szépen bebizonyította, hogy nemcsak ő a jobb edző, de ha arra kényszerítik, a kocsmában is nagyon szívesen kioszt két pofont Mourinhónak. Nem kezdeményez, mert ő nem egy paraszt, de rendes férfiként nem is futamodik meg soha.

Pep tegnapi dühkitörésével egyfelől levette a terhet játékosai válláról, akik a meccs előtti utolsó 24 órában csendben készülhettek, miközben mindenki az edzőjükkel foglalkozott. Ami pedig még ennél is fontosabb, olyan "mi a világ ellen" lelkiállapotba hozta őket, aminek köszönhetően ma nem kaphattak ki.

Hogy mennyire felpörgött a Barcelona erre a meccsre, azt a számok világosan bebizonyítják. Nagyon, de nagyon sok ideje ez volt az első Barça-Madrid, amelyen mi követtünk el több szabálytalanságot, 22 volt 16 ellenében. Nem mintha ezek különösebben csúnyák lettek volna, mi nem tapostunk meg senkit, mint Marcelo, és nem tepertünk le senkit a földre a nyakánál fogva, mint ahogy Adebayor tette Busquets-szel, amiért neki is pirosat kellett volna kapnia.

Egyszerűen csak a Keitával megerősített középpályánk – jól sejtettük, hogy Iniesta hiánya akár jól is jöhet – most keményen odalépett a madridi vadállatok elé, és világosan megmondta már a meccs legelején: ma nem szórakozunk. Ettől persze el is durrant az agyuk, leginkább a bestiális Pepének, aki megint nem tudott uralkodni gyilkos ösztönein. Értelmes játékos, akiről egész Európa tudja, hogy csak az isteni szerencse (és a spanyol bírói kar) segítségével maradhatott az előző két meccsen a pályán, most nem talpalta volna le egy teljesen ártatlan helyzetben a ellenfél sípcsontját a bíró orra előtt. Pepe megtette, és legfeljebb azzal védekezhet, hogy a három meccsből most érdemelte meg legkevésbé a kiállítását. Csak hát az nem azt jelenti, hogy most nem.

Sok ideig egyébként úgy nézett ki, hogy ez lesz a leggyengébb színvonalú az első három meccs közül. A Madrid a szokásos antifocijával jött, Ronaldo nevetséges, a szögletzászlótól eleresztett szabadrúgásaiból reménykedtek egy gólban. És egyébként amíg Pepe a pályán volt, addig sem voltak olyan betonbiztosak középpályán, mint az előző meccseken - ezt köszönhettük Keitának. Árulkodó volt, ahogy az első félidőben Cristiano Ronaldo többször is a saját csapattársaival ordibált a maga utánozhatatlanul tahó stílusában, több koncentrációt kérve.

Mi viszont megint nem játszottunk teljes fordulatszámon pörögve, így különösen édes egy ilyen magabiztos győzelem. Hátul hibát hibára halmoztunk, főleg Piqué volt szokatlanul bizonytalan. Más csapatok ellen cselezgethetnek nyugodtan a hátvédeink is, de a Madrid ellen nem kellene ezt forszírozni. És amit Keita fizikumával nyertünk középpályán, azt vesztettük a középső és a támadó vonalunk közötti összjátékban. Ő sem cselezni, sem passzolni nem tud úgy, mint Iniesta, és sokszor érződött, hogy amikor a Madrid tizenhatosa közelében nála volt a labda, egyszerűen tanácstalanul toporgott.

Pepe kiállítása egyébként nem volt meghatározó, két gólunk egyike sem a meggyengült középpályájuknak volt köszönhető. Bár ki tudja, ha még a pályán van, talán megpróbálja agyonlőni a szlalomozó Messit. Afellay zseniális csere volt a friss lábaival, a második gólról meg egyszerűen nincs mit mondani. Messi idei szezonja (51 gólnál tart, és még legalább 6 meccs hátra van) a futballtörténelem legnagyobbjai közt van, Puskáshoz, Maradonához, Gerd Müllerhez mérhető csak. Érdemes megnézni a visszajátszásokban a Madrid védőinek tanácstalan pánikját.

Természetesen ez az elődöntő még nincs teljesen lefutva. A Madrid jó csapat, tele zseniális játékosokkal, Mourinho pedig remek edző. De két, vagy még inkább három gólt kellene rúgniuk a Camp Nouban, ráadásul kettővel többet, mint mi, és erre nem tűnnek most képesnek. A mai meccs után még kevésbé kérdéses, ami eddig is teljesen nyilvávaló volt: a Barcelona a jobb csapat, és mi érdemeljük meg, hogy ott legyünk a döntőben.

Még valami a végére. Barcelona-drukkerként fáj az ember szíve, amikor világklasszis játékosainkat felesleges lökdösődések, szimulálások, hisztik, kakaskodások egyik szereplőjeként látjuk. Azonban az is nyilvánvaló, hogy a felfokozott hangulat, a sokszor méltatlan jelenetek kinek az aknamunkájának, folyamatos szereplési kényszerének köszönhetők. Mourinho a végletekig fokozta a hangulatot, és most csúnyán beleütöttük az orrát a saját szarába. Előbb tegnap Pep, ma pedig a pályán Keita, Messi és a többiek.

A meccs utáni sajtótájékoztatón persze jött az újabb hiszti, de ezt már Madridban is nagyon unják, így hogy az idei szezon is egy vacak kis Copa del Rey-jel zárulhat. A legvilágosabban a fanatikus Madrid-drukkerségéről közismert Guti fogalmazott a Twitterén. "Madridistább vagyok bárkinél, de ettől még látom a valóságot. A Barcelona tudja, mit focizik, a Real Madrid meg nem. Mourinho csak azt próbálja utólag elmagyarázni, amire a pályán képtelen."

272 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr162860997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robot_ 2011.04.28. 01:03:32

nem azert, de ez mar tenyleg furcsa amit Mourinho mond:
nem igaz, hogy a Chelsea-bol is ki kellett allitani valakit a Barca ellen elodonton, meg tavaly az Interbol is, meg most a Madridbol is.
Nem arrol van szo hogy savanyu a szolo, megmondom ugy ahogy van, csak hogy egyertelmu legyek: Miutan Pepe lement, nagyon szep volt mindket golja a Barcelonanak, es egyik sem bunteto vagy szabadrugas volt, tehat tenyleg nem azert irtam.
De eppen ez a lenyeg, hogy hiaba allsz ki egy taktikaval hogy megfogd oket, ha ugyis mindig a Real is 10 emberrel fejezi be, meg altalaban mas csapatok is akik a Barca ellen jatszanak. Raadasul tenyleg a legpofatlanabbul reklamalo, nyimast gyakorlo csapat, a legtobb szineszkedessel. (Sergio, Alves, Mascherano, Pedro)
Ez azert nagyban rontja a jatekot, es nem foci már amit lathatunk a palyan.
A Real is kiveszi a reszet ebbol boven, mert tikitaka ölő a stilusuk, de az még szabalyos.. ezek a dolgok tonkreteszik az egeszet, es raadasul az a baj hogy pont adjak a lovat az ilyesmi alá, mert ezek szerint erdemes olyanokat mondani, hogy "remelem nem a portugal lesz a biro", mert bejon basszus. Egyebkent tenyleg nem lett volna jo ha az lett volna a biro, de akkor helyette muszaj egy Barca drukker-nek biraskodnia, aki lenyilatkozta konkretan hogy el szeretne kerni Messi mezét, meg a labdat mar el is kerte tole egy meccs utan amit nekik vezetett... tenyleg csak ez van?
Mert akkor a Mourinho is ugyanezt fogja csinalni jovore, meg a Guardiola is.
Lofasz ez mar nem foci... Pool-osként mondom hogy nyerjen a United!

sumo · http://sumo.4242.hu 2011.04.28. 01:21:03

Baromira unalmas már ez. Mind a két tábor el van szállva a csapatától, hogy így a világ legjobb csapata, meg úgy a világ legjobb csapata.
Közben meg nem lehet nézni az egymás elleni meccseiket, mert nézni is fáj, olyan rossz.
A nagy pocskondiázás, meg öntömjénezés közben meg a MU szépen csendben megint fél lábbal a döntőben van. A tegnapi Schalke - MU meccs: na az igen, ott gyönyörű futball volt, élmény volt nézni.
Nehogy a világ legjobb csapata (bármelyik is jusson a döntőbe a 2 spanyol óriás közül) végül aztán a melldöngetés közben szépen felsüljön a MU-val szemben...

AncientFilosoph 2011.04.28. 01:27:21

Hihetetlen jók a jelzők, főleg a bestiális tetszik. Jó, tudom, a gyönge iróniánál nincs rosszabb, csak úgy fáj ezt olvasni Madrid szurkolóként. Respect a Barcának, emberelőnyben (is) jobbak voltak, s bár én nem szeretem a játékukat, az meghozta gyümölcsét. A Madrid játszik valamit, a Barca játszik valamit, Pepét kiállítják, vagy akárkit, ha kell. De tisztelet mindkét oldalnak jár. ;)

gizdacsavo 2011.04.28. 01:37:14

Én sima focidrukker vagyok, és mivel nem vagyok sem spanyol (sem katalán), megengedem magamnak, hogy mindkét csapat szimpatikus legyen.
Jobban szeret(t)em a barcelona fociját, mert semleges nézőnek szerintem szórakoztatóbb, mint Mourinho erőfocija, de a mai meccsen sikeresen megutáltatta velem magát a Barca. Azt a szánalmas színészkedést, nyavalygást, rájátszást, amit levágtak (főleg az első félidőben) bármikor sokkal inkább büntetném pirossal, mint Pepe primitív belépőjét. Utóbbi egyébként egy sárgát megért, ha levesszük belőle az áldozat szánalmas színészkedését.
Ami meg az agresszív kismalac (gyk Messi) zsenialitását illeti, az vitathatatlan. Ugyanakkor neki sem kellett volna befejeznie a meccset, a szándékos kezezésért mehetett volna a második sárga, és akkor valószínűleg nincs második gól és nincs zseni a visszavágón.
Végül pedig, Guardiola, mint a világ legjobb edzője, elég nevetséges feltételezés. Ő is lelép majd a Barcától, aztán soha, senkivel semmit nem fog már elérni, mint ahogy erre korábban láttunk példát Barca edzőknél. Az egyetlen zseniális taktikai húzása a bajnoki és a kupadöntő után annyi volt, hogy szólt a csapatnak, hogy színészkedjenek és provokáljanak ki egy pirosat. Szimpatikus taktika, akkor már inkább a madridi erőfoci.

Végül pedig, mivel Herr Stark a Madridot sikeresen kiejtette, a Barcát meg megutáltam, hajrá MU! :)

Hefe 2011.04.28. 01:45:53

az a kisgyerek az tud valamit a focibol.

brazileiro 2011.04.28. 01:51:49

Lehet, hogy Pepe kiállítása vitatható volt, de az nem, hogy Marcelot és Adebayort le kellett volna zavarni. A fasz kivan attól, hogy most már mindegyik meccsen megtaposnak valakit. Ez a Mourinho-féle taktika része?

Szerintem a Real tudatosan játszik egyre alattomosabban, mert Mourinho arra számít, hogy úgy sem mernek kiállítani a hisztijei miatt. Ez a spanyol kupadöntőn bejött,itt nem.

Amit meg a két digisportos kommentátor csinált, attól hányingerem van. Még akkor is Pedro színészkedéséről beszéltek, amikor már a kispadon ülve a stopli nyomát mutatta a kamera a lábán...

regisztráltnév 2011.04.28. 04:22:04

@robot_:
Hát idézlek téged: mert tikitaka ölő a stilusuk, de az még szabályos.."
Szabályos? Az szabályos hogy torkon ütnek? ( más játéktéren az )
Pepe az elmúlt meccsek alkalmával szó szerint ámokfutást rendezett.
Színészkedés?
Pl Sergio se véletlenül fetrengett a földön, mert előtte a Marcelo jól megtaposta.
Mourinho csapatai mindig ezt a focinak nem nevezhető játékot játszatta a Barca ellen, ahol a láncról elengedett felörült állatok tomboltak ( Materazzi, Pepe)
Mourinho csendben maradhat mert sokszor a bírok hagyják a csapatainak ezeket allatomos szándékos szabalytalanságokat elkövessék, és ritkán jutalmazzák azzal amivel kellene. pl X. Alonso a kupa meccsen hátulról becsúszva térdet rúgva buktatta a felgyorsuló Messit. hátulról becsúszás egyből piros. Nem kérdés.
Pepe kupameccsen két sárga után pirossal ( ez még enyhe, mert volt amiért egyből pirost kellett volna hogy kapjon) kellett volna lemennie a pályáról.

Tavaly is Inter ellen Milánoban két szabálytalan gól született. Egyik egy jókora lesről, míg a másik egy olyan kontrából ami előtt Messit felrúgták.

Ez a Real sokkal többre képes mint arra hogy 7 ember védekezzen. Kaka, Özil, Benzema, Higuian, Cr7, di maria.
A Barca védelme bajban lenne, mert Cr7 és di maria gyors, Kaka meg özil hitetlen kreatív és nagyon jó labdákat tudnak adni. A Barca pedig ha ellenfél térfelén nem szerzi vissza a labdát egyből bajban lenne:))Lassúak ott hátul.
Az más kérdés hogyha a real labdát veszitene a felgyorsuló messit és társait nehezen állítanák meg mert lenne elöttük terület és ugy kerülgetné a reálosokat mintha bolyák között szlalomozna ( de hát ezt láttuk is a második gólnál. )

Egy Barca-Real mecstől sokkal többet várok. IGAZI LABDARÚGÁST !

regisztráltnév 2011.04.28. 04:25:27

@sumo:

Jól beszéltél. A tegnapi meccs nagyszerű volt. Igaz ehhez asszisztált a Schalke, de őszinte volt mindkettő. És ez nagyon szerethető!

Tallu86 2011.04.28. 05:48:42

Ez a három Barca-Real annyira volt a "foci ünnepe"... nem is érdemes jelzőket keresni, a két csapat szurkolóin kívül úgy is érti az egész világ...

MACISAJT 2011.04.28. 06:25:11

A Madrid megérdemelte amit kapott.

Olyan tízmilliókért összevásárolt játékosok mint Kaka,Benzema,Higuain,Adebayor(45 percig) akik három nappal azelött örömfocival 6:3-verték idegenben a spanyol bajnokság harmadik helyezettjét, ültek a padon és nézték amint a Real Madrid hátát töri a háló saját pályájukon, a Bernabeu-ban...
nézték Mourinho antifutballját, Pepe mészárlásait,Marcello taposásait..
és azt hogy a Bolha megint komplett bohócot csinált belőlük.

Focizni is meg kéne tanulni, nem csak a játékot ölni.

Szirgyu28 2011.04.28. 06:55:51

Azért a Barcilonka sem lehet büszke a minden ítéletnél habzó szájjal a bíró arcába ordibáló játékosaira. TEgnap megerősítést nyert számomra, hogy ez a Barcilonka nem más, mint operett futbalisták gyülekezete.
A Barca annyira erős, hogy magát a labdarúgást, mint sportot is meg tudja verni, mert tegnap ez történt.

Vad.Korte (törölt) 2011.04.28. 07:00:27

Annyi történt, hogy a Barca felvette a kesztyűt és saját módszerével verte meg a Realt. Azaz Murinhot, mert azért azt el kell ismerni, hogy a Real nagyon jó csapat. Az, hogy mit s hogyan játszanak, az edző sara. Az, hogy valaki kiállíttatja magát, ésezzel nagyon kiszúr mindenkivel, megint érdekes adalék.

Limonade Joe 2011.04.28. 07:13:10

A Barca annyit focizik, amennyit hagynak neki. Ha az ellenfél kevésbé jó játékosokkal, de kultúráltan próbál focizni, annak biztos zakó a vége. A Barcát csak úgy lehet megszorítani, vagy,legyőzni,ha a focit teszik tönkre. És ehhez 'murinnyó' nagyon ért. És ezért rohadtul utálom. Szerintem a Barca-MU párharc lesz az igazi fokmérője annak, ki a jobb. A MU is megpróbál majd játszani, talán nem tördeli agyon szabálytalanságokkal a mecset, és akkor a Barca is JÁTSZHAT. Egy ilyen találkozó pedig inkább a képernyőre való fociünnep lehet.

multi84 2011.04.28. 07:21:03

@gizdacsavo: egyrészt pepe, sima sárgalap jogos, nadehogy mindig ki kell állítani egy embert mmkk az hihetetlen... Messi ugye volt egy kezezése, oké elnézzük, de volt még egy szabálytalanság utáni könyöklése(egy térdbe, amit nem ismételtek agyon) ami szándékos volt csak a realos nem játszott rá és feküdt le fetrengeni...

Undorító volt a színészkedés amit leművelt a barca, a 16 szabálytalanságunkból kb. a fele nem is volt az abból is sárga lapokat kaptak ami nem is volt még szabálytalan sem!

P.G. megtalálta az ellenszert, igaz egy csöppet sem sikerült a taktikán változtatni, sőt még hátrébb adogattak(70-30-at így könnyű összehozni) de rájött hogy ha rájátszanak mindenre és rohannak a bíróhoz akkor kiállítást provokálnak.

Hát ha braca fanok szerint a reál 1:0 győzelme nem volt szép akkor erre kiváncsi lennék mit írnak...

Mirrmurr 2011.04.28. 07:30:19

Olyan kamuzást, fetrengést, aljas színészkedést, amit tegnap bemutattak a csapatok, régóta nem láttam egyben. Lehet fikázni, de Angliában ilyen sosincs. Mindezekkel együtt klassz dolog, hogy nyert a Barcelona, és szeretem, hogy épp a Madrid ellen.

rognork 2011.04.28. 07:44:47

hát ha valaki szerint pepe talpalása max egy sárgát ért, meg a "mindig ki kell állítani valakit" baromsággal indokol, annak azt kívánom, hogy talpalja le pepe. én el is tiltanám a picsába fél évre, ahogy materazzit is eltiltanám (de őt örökre). ha a madrid az edzőjével együtt a gusztustalan szart csinálja pályán és azon kívül, akkor ne csodálkozzunk, ha a barca a saját fegyverét használja. a foci mellett. az meg világos, hogy a madrid semmit nem mutatott, nem voltak a kapu előtt, nem játszottak. így kéne meccset nyerni, mi? szabadrúgásból betalálunk, meg kontrázunk a saját pályánkon...

jo.e 2011.04.28. 07:54:01

Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha ez nem volt sima 1értelmű piros, akkor mi az? Oldalról, nyújtott lábbal sípcsontra.
Nagyon kíváncsi leszek a MU-ra a Barcelona ellen...

Laarson 2011.04.28. 07:56:56

60. percig semmiféle játék nem volt a pályán, nem bírtak egymással. Szerintem amúgy is Kakat kelett volna játszatni özil helyett.

Hattory Hanzo 2011.04.28. 07:59:42

A MU-Barcelona döntőn Paul Scholes tudni fogja, mivel tartozik az elmúlt 20 évért szeretett klubjának.

kasu 2011.04.28. 08:00:28

A Realnak nem sikerült azt a letámadó/agresszív játékot hozni, ami megölte a Király kupa döntőjében a Barca játékát. Akkor a Real volt jobb és szerencsésebb, mert ugye akkor a második félidőben nagyon lógott a Barca gól, sehol sem voltak a reálosok. Tegnap érvényesült a jó játék, Ronaldo tengett-lengett csak, a remek DiMaria nem tudott szervezni és gólhelyzetbe hozni a társakat. Murinho nagyszerű edző, showman, meg minden, de nem minden papsajt. A pillanatnyi forma és játék dönt. Ráadásul Pepe kiállítása nagyon érett, mindenki látta, hogy annak ellenére hogy jó focista, kíméletlen, szabálytalan, méghozzá alaptomosan, és minden meccsen. Csak idő kérdése volt, mikor száll bele valakibe, mert mindig csinál vlami szemétséget. A személyiség nem változik: évekre kellett volna eltiltani azután a bizonyos fekvő ember hátbarúgása után. Maradona is be tudott pörögni, amikor rugdosták egész idő alatt, de Pepe durvaságai nem hangulatiak vagy felcukkolásból jönnek, pillanatnyi méregből, hanem ez a természete. Rémes. Pepe ahogy korábban tartotta Messit, talán nem tudott volna a kis/nagyember két gólt rúgni. De attól is féltem, hogy agyonrúgják, mert ez a fékezetlen agresszió, amit kitalált Murinho a Realnak, eléggé gátlástalan. Színészkedésekről meg ne beszéljünk: Marcelot és Adebajort is ki kellett volna állítani. Remélem utólag még lesz következménye Marcelonál, azzal együtt, hogy remek focista, de az állatias ösztönöket nála is láthatóan, felszabadítja az edzője...

holor 2011.04.28. 08:20:23

szerintem egy dolgot mindeképpen ki kell emelni, ami Affellay beállása. Szép volt amit Messi csinált, de az első gól előtti beadás adta meg a lehetőséget a második gólra is. Pepe kiállítása után az volt a másik kulcsmomentum. Én egyet értek azzal, hogy mindkét csapat jól (tudna) játszani más ellenféllel szemben. Csakhogy zsozé az őszi 5-0 után nem megy bele még egyszer abba, hogy játékban győzzön a Barca ellen, inkább jöjjön az agresszív, kíméletlen, alattomos játék. Mindent összevetve otthon ennyire visszahúzódni, egy reálnak? Nem tudom meddig bírják ezt a madridiak.

it's friday 2011.04.28. 08:23:24

De ez mitől volt piros ? El sem érte a lábát. Ha ilyenért piros járna, egy félidő után lefújhatnák kivétel nélkül az összes meccset.

ugyanaz a meccs: egyik pirosat ért a másik lapot sem.. www.imagebam.com/image/3357bb129847172

csodálatosan látszik, hogy nem találja el alvest www.youtube.com/watch?v=EueH4dfwnjE&

pepin_nymburk 2011.04.28. 08:26:26

Még hogy Guardiola a jobb edző, röhögnöm kell, ez a Barcát már 2005-ben összerakták, majd ha másik csapattal is nyer BL-t és bajnokságot(esetleg másik országban) akkor lehet tömjénezni.
A Real pedig 2003 óta elfelejtett focizni, és zsibvásári játékoskupeckedéssel ütik el az időt...röhej, a héten egyedül a MU mutatta meg, mi a profi foci, én nekik fogok drukkolni

gergo1000 2011.04.28. 08:26:39

A kiállítás teljesen jogos volt. A digi tv riporterei meg egyszerűen szánalmasak. Nem a talpalással volt az igazi gond. Az lehet, hogy tényleg csak sárga, de egyértelműen látszik, hogy Pepe nem csak egyszerűen talpalt. Amikor Alves húzza el a lábát, egyértelműen megváltozik Pepe rugásának "iránya". És gyakorlatilag "utána talpal", hogy biztos, hogy eltalálja.
Amúgy tényleg sokat szinészkedtek a Barcások, jónéhány sárga is kellett volna oda, de a sárga nem befolyásolja a meccset.
Mourinhot meg nem értem, hogy miért csodálkozik azon, hogy mindig kiállítanak valakit tőlük. Ha én azzal küldöm fel a pályára a csapatom, hogy mindenképp állítsam meg az ellenfelet, akkor ebben egyértelműen benne van a kiállítás veszélye. Főleg olyan fürge játékos ellen, mint a barcások.

Cocu 2011.04.28. 08:28:40

Barça drukkerként teljesen azonosulni tudok a cikk minden szavával, és az arányokkal is: tehát 90% a Barça dicsérete, 10%, ami negatívum.
Més que un club

RobertJ 2011.04.28. 08:29:04

1. Semleges nézőként örülök, hogy a Barca nyert. Nem értem a Madrid szurkolóit minek fütyülnek, ha a Barcelona hátul passzolgat amikor a labdatartás arány kb. 20%-80% az ellenfél javára. Miért nem a sajátjukat fütyülik ki a gyenge teljesíményért?
2. Olvastam, hogy sokan panaszkodnak a Barca színészkedése és folyamatos reklamációi miatt. Nos, e szezonban ez a 3. Classico amit megnéztem, és a durva játék ellen ez az egyetlen járható út. Sok real meccset néztem a spanyol bajnokságban és úgy tűnt, hogy a bírók ritkán büntetik őket, akarva akaratlanul? nyomják a madridot.
3. Pepe megérdemelte a kiállítást. Még egy bodycheck belefér, de nyújtott lábbal talpalni... az előző két meccsen nem merték neki befújni, Spanyolhonban nem fújnak a real ellen, főleg nem Madridban.
(Tartózkodjunk egymás minősítésétől, véleményt alkotni szabad, sőt szükséges, de azt kell tudni prezentálni is.)

it's friday 2011.04.28. 08:32:58

mindenkinek sikerült átsiklania a hozzászólásom felett :D
www.imagebam.com/image/3357bb129847172
szóval Pepének ezért piros járt, úgy hogy el sem találta alves lábát. a másik oldalon lap se ?

redwolf 2011.04.28. 08:33:11

Ahogy tegnap is írtam, a jó foci ünnep, a rossz szégyen. A tegnapi meccs első félideje borzalmas volt, én visszakérném a jegy árát. Be kéne vezetni, ami más labdajátékban van a passzív játék büntetését. A stadionokban a vendégek folyamatos fütyülése idegesítőbb, mint a vuvuzela, vagy amikor a játékosok szemébe világítanak valami zöld fénnyel.Túl sok pénzről van már szó, ezért nincs tiszta játék. Pujol például nagyon jó védő, bár tegnap mindíg hátra passzolt, kemény ha kell, de sportszerű. C. Ronaldót nem bírom, de azt igen, hogy akar nyerni. A MU és Barca nagy meccs lesz!

robot_ 2011.04.28. 08:38:01

@RobertJ:
"Nem értem a Madrid szurkolóit minek fütyülnek, ha a Barcelona hátul passzolgat amikor a labdatartás arány kb. 20%-80% az ellenfél javára."
Akkor elmondom: azert mert 0-0 -nál csinaltak, oltek a jatekot, direkt nem jottek ki, es ez nem baj, de elmondom h ez az ami miatta Madrid egybol kap ha ezt cisnalja. Jogos tehat ha a Barca csinalja, akkor oket is futty fogadja. Masrest 29-71 volt a labdabritoklas de mivel eppen az altalad emlitett felesleges hatso tilitoli volt, ezert ez tök meddő fölén yez egy ures adat. 20%-kal tobbet birtokolta a labdat a Barca, de nem tudott vele mit kezdeni. (azert 20, mert ha ugye a huszat kivonod a 70bol, akkor azt a 20 szazalekot valahova hozza is kell adnod.. tehat akkor mar 50-50 lenne)

"Pepe megérdemelte a kiállítást. Még egy bodycheck belefér, de nyújtott lábbal talpalni"
Nem azt mondja senki, hogy Pepe belepoje szabalyos volt, hanem hogy nem volt kovetkezetes a biro. Messi is odebbtett valakit a levegobe, aztan mr "elkérem messi mezét"-biro azt mar nem fujta be. Ez mindent elarult abban a percben. Pepe-nek elotte nem volt figyelmeztetese, es most is csak a szandekot kellett volna buntetni, mert valojaban lofasz se tortent Alvessel, gondolom ezt lattuk ugye... persze hogy szabalytalan volt, sőt.. sarga lapos szabalytalansag, de Messi azt se kapott volna erte, Pepet meg ugye ki kellett allitani. ehh...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 08:38:19

messit ki kellett volna állítani könyöklésért jóval pepe előtt. emellett pepe hozzá sem ért alveshez. gratulálok a barcának a sokadik ilyen győzelemhez...

robot_ 2011.04.28. 08:40:05

@it's friday:
ja... jogos.. de ahhoz kepest Alves rafetrengett egy eleg kiadósat. De csak amig kellett a lobbi... ugye...
utanna egybol bejott es sprintelt. Utanna mar tudtak mit csinalni a Madriddal, de ADDIG NEM!

Pampák Bikája 2011.04.28. 08:46:59

"ez a Barcilonka nem más, mint operett futbalisták gyülekezete.
A Barca annyira erős, hogy magát a labdarúgást, mint sportot is meg tudja verni".
Sajnálatos elfogultságod megfoszt az igazi foci élvezetétől. A focit ugyanis többnyire Mourinho csapatai (Chelsea, Inter, Real)ölik és főként éppen a Barca ellen. Miként most is. Persze lehet, hogy neked éppen az efféle mészárlás tetszik (pl. Pepe ámokfutásai, Pedro letaposása Mauricio által - amivel szemben ilyen brutalitású Barca belépőt aligha tudnál említeni). Ez viszont még jó eseteben is csak különös ízlésedre vall. Kétségtelen viszont, hogy az El Clasico sorozat tegnapi meccsének az volt az újdonsága, hogy a barcások koreográfiájába beépítették az ellenfél durvaságainak kifejezett jelzését. Ez hazai pályán kevéssé lett volna elegáns (mármint a közönség hergelése miatt), de idegenben (pláne Mourinho lélektani hadviselését látva) korántsem esik ilyen súlyosan a latba. Mourinho primadonna-hisztijeire primadonnás válaszokat kapott - és ezúttal ezt a meccset is elvesztette.
De mit beszélek itt ilyen lényegtelen kísérőjelenségekről: a két gólért, de különlegesen Messiéért már önmagában is érdemes volt látni meccset. Csak sajnálhatod, hogy ennek élvezete helyett csak a kefét tudtad enni. Én Barca-fanként biztosan megsüvegeltem volna a szép Ronaldo alakításokat. Ha lett volna legalább csak egy is ilyen... Bár még 90 (remélem szép) perc még hátra van én már a MU- Barca-t várom, hogy megtudjam, a katalánokat most tényleg csak a foci megölésével lehet csak megszorítani...

steelenok 2011.04.28. 08:51:53

Csak egy szép idézettel szeretnék hozzászólni:

"!Madrid cabron saluda al Campeon!"

anno Samuel Eto + 90.000 ember egyszerre, kórusban :D

tuono 2011.04.28. 08:51:53

Valencia drukkerként totál semlegesen néztem a tegnapi meccset. Barcelona színészkedés jeles! Real alattomosság, rombolás jeles! Ki fog focizni?

GGG77 2011.04.28. 08:52:13

Világos, hogy a Barcelona a jobb csapat és az is, hogy ha nem nyerne semmit sem ebben a szezonban, az elmúlt éveket még akkor is Barca-korszaknak nevezhetnénk.

De.

Alves, Mascherano, Pedro alattomosságban, sunyiságban gyakorlatilag verhetetlen (érdemes visszanézni a lassításokat, azokat is, ahol nem volt síp). Pepe pedig hozzá sem ért Alveshez.

it's friday 2011.04.28. 08:55:09

@GGG77: busquetset ki ne hagyd. másik oszlopos taga a Teatro Club Barcelonának

robot_ 2011.04.28. 08:57:04

@GGG77:
Pedro kimaradt. Nem amikor megtapostak, hanem amikor gyakorlatilag kilobbizott egy sargat Albiolnak, vagy Arbeloanak, ugy hogy a Stark nem is oda nezett, csak 8 Barcas elmagyarazta mi tortent amit nem latott, es repult a sarga. Aztan lattuk a lassitast ugye.... Pedro egy fos.

it's friday 2011.04.28. 09:05:02

elmondjam mi ért volna pirosat? mikor messike vérben forgó szemekkel könyökkel törlesz ramosnak.. www.youtube.com/watch?v=hoL6BciwuXU

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2011.04.28. 09:07:55

Na végre hogy örömel telt jó szível ratulálhatok a rész vevő Barcelóniaiaknak ezzel a mecsel kapcsolatba. Nagyón izgi volt meg nézni (főleg hogy az ínter netten kelet meg keresni nagy kapkodások közepedte mer az a rongy tv nem túdná nézhető csatónán ki közvetítni? Nem!! A kutya micsodáját (ahogy Apum emlegette este párszór).)

Bocsánatot is szeretnék kérni az Afeláy urtól mer valóba ügyeskedet a fiatal néderlandus én meg nem bísztam bene. Ha interjúzátok szeméjesen akor léci mondgyátok meg hogy nem bántásból írtam rólla régeben butaságokat. Jó abba igazat adok magamnak hogy amikor ő jöt játcani akor se a Kromanyoni se a Neándervölgyi nem vólt a pályán(!) (Csak viccezek a lusitán rajongok lécives ne orditscsák le a fejem hogy mit kébzelek magamroll)

Még anak viszónt örűlök hogy az általam jól kedvelt kiválló Keita úr milyen hasznosan játcot. Az se baj hogy most nem lőte be a szokványos bonba gólját maj leg közeleb!

Elenbe le szídom: Pintót (ő is portúgál?.....). Micsoda butaság vólt hogy hagyta magát kötözködni... csere kapús hinyába fél lábú kutyák lehet a csapat csak. És ha rá csúszik valami alattomos kígyó szegény Valdes-ra? Vagy hátúlrol meg dobják egy kemény üveg kólával? Akor mit csinálúnk eggy ilyen fontos meccsen. Ezen el kéne gondolkozni hogy jobb lene Ön úralmat tanúsítni a pálya melet. Ez a végsö tanácsom számára.

kerenszkij 2011.04.28. 09:13:21

@it's friday: Te megnézed amit belinkelsz?
Felrúgta, kicsit rántani is próbálta, és a végén miközben elsétált mellette, mintegy véletlenül kicsit megsodorta lábbal... Sima lap, hol volt itt könyöklés???

zolibarca 2011.04.28. 09:40:34

Nagyon jó poszt,és teljesen egyetértek vele, hogy Mourinho-nak most meg kellett ennie amit főzött. A semleges nézőket meg abszolút megértem,a meccs tleg nagyon szar volt, és nekem Barca szurkolóként sem tetszett a csapat játéka (a színészkedések főleg nem...), de egyszerűen meg kell érteni, hogy ez a szemét portugál addig gerjesztette az indulatokat, és annyira nem akart focizni megint, hogy csak ilyen mocskosan, kőkemény küzdelemben lehet nyerni ellene a Barcának. Ezért, mármint hogy a kedvenc csapatom gyönyörű játékát így elrontja, még jobban utálom mint eddig... De az MU elleni meccs már igazi fociünnep lesz, és egyben egy igazi fokmérője a csapatok erejének. A Schalke elleni meccset (bár tleg nagyon élvezetes volt) nem hiszem, hogy lehet annak tekinteni.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 09:43:37

@kerenszkij: teljesen szándékos könyöklés, törlesztés a vak is látja. pirosat érne. a spori meg ott áll 5 méterre és le se szarja... mourinho lehet, hogy ripacs, de most tökigaza van, hogy elcsalták neki a meccset,,,
messinek meg nem ez az első alattomos húzása a pályafutása során. baromi sunyi az az ember...

orient 2011.04.28. 09:46:19

Én sem akarok egyik oldalra sem húzni, mert valóban a Barcelona látványosabb, jobb focit játszik, és Messi egy zseni, azonban felháborítónak tartom, hogy megint egy kiállítással döntöttek el egy meccset. Mourinho-nak abban igaza van azért, hogy lehet más lett volna az eredmény piros nélkül, ismétlem LEHET. De ha mindkét csapat 11 emberrel fejezi be a meccset és így nyer a Barcelona 2-0-ra akkor büszke lehet magára, így viszont mindig ott marad a rossz száj íz: "mi lett volna ha..."

Jó lenne végignézni egyszer egy meccset amit nem a bírok döntenek el hanem valóban a foci. Ez közel sem volt piros lap, Adebayor favágó ámokfutása már annál inkább az lett volna, de hát még egy pirosat nem akartak adni gondolom.
Mindegy a lényeg, hogy ez nem érdemelt volna pirosat, és 10 emberrel egy Barca ellen senkinek sincs esélye.

Erős.Pista 2011.04.28. 09:50:06

@eric: Azonnal vegyél vissza a nyers hús adagodból! Vagy mutass olyan videót, amin látszik a könyöklés.

Messi pedig tényleg sunyi. Ahogyan bevitte a védők között a labdát! Mintha nem is akarná odaadni. A végén még nem is passzolta át egy játékostársának, hanem be is rúgta... Önző egy ember!

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 09:53:42

@Erős.Pista:
www.youtube.com/watch?v=hoL6BciwuXU

39. másodpercben még vissza is lassítják neked, te agyatlan atka...

robot_ 2011.04.28. 10:05:12

@Erős.Pista:
az a helyzet h ericnek igaza van.
tenyleg odakonyokolt, de Arbeloat a levegoben alatamasztva fellokte, es arra se kapott semmit, a biro meg ... ahh ezt nehez leirni is...
_BAZMEG NYILTAN MESSI DRUKKER_
ez az a csavo amelyik 1-2 eve elkerte a Messitol a meccs vegen a labdat, es mondta hogy ezt elrakja. Utanna meg lenyilatkozta, h barcsak a mezét kerhetne el Messinek.... áááhhhhhh
bazmeg minek ez... fasz guardiola kilobbizta h ne jojjon a portugal, ami jogos is, erre kuldenek valakit aki ha meglátja Messit, rögtön ráránt.
faxok...

tom55 2011.04.28. 10:08:53

@robot_: Azért ne felejtsük el, hogy a chelseaből nem állítottak ki senkit, max a barcából. Másrészt mou és az ő hadjárata miatt vonult vissza Frisk. Ezzel magát ássa alá, hogy nem tud méltósággal veszíteni és nyomatja az álszent szövegét, ott ült a padon egy kaká, egy benzema egy higu, potom 100 millió euró, és hazai pályán inkább egy adebayort állít be...

Erős.Pista 2011.04.28. 10:09:01

@eric: @robot_: Megint megnéztem és nem látom a könyöklést. Vagy azt nevezitek könyöklésnek, hogy van könyöke? Mert akkor igazatok van!

DennisVT1 2011.04.28. 10:13:28

Komolyan mi van veletek? Ki lehet küldeni ámokfutni egy csapatot, amely amúgy focizni is nagyon jól tudna, és ha Mou fantatizálása után pirosat kapnak, akkor meg a bírót szidjuk, mert betartja a szabályokat??

Ez olyan mintha olimpián a 100as sprint döntőjében azt reklamálnánk hogy miért nem engedik XY-t 20 méterrel előrébbről indulni, a versenybíró az oka, h nem ő nyeri az aranyat... :)

zolibarca 2011.04.28. 10:15:02

@orient: Az ilyen kommenteket soha a büdös rohadt életben nem fogom megérteni! A foci egy olyan játék (a többi sportághoz hasonlóan), ahol a szabálytalanságot büntetik, és ha egy bizonyos szintet túllépsz, kiállítanak. A Barca nem azért fejezi be a meccset sokszor 10 ember ellen, mert a 60 percben az ellenfél egyik játékosa csakúgy lemegy, hanem mert olyat szabálytalankodott, hogy kiállították. Innentől kezdve csak azon lehet vitatkozni, hogy a kiállítás jogos, vagy nem. A Barca játékstílusából adódik, hogy sok csapat durva belépőkkel akarja tördelni a játékot, és akár tetszik, akár nem, ennek néha következményei is vannak. A lényeg az, hogy ha egy ellenfél 10 emberrel fejez be egy meccset, és a kiállítás jogos volt, akkor az nem von le a győzelem értékéből, mert egyenlő erők küzdelme volt. Ezt a kommentet ne vedd személyeskedésnek, de nem először hallottam ezt a véleményt, és egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy focihoz értő ember ilyen pattan ki.

Laarson 2011.04.28. 10:16:51

@Erős.Pista: Nyak magasságba emelte a könyökét gyakorlatilag, Ha csak távolabb akarta volna tartani messit akkor melkas vagy inkább has magasságba is elég lett volna. Ezen mit lehet magyarázni? Ezek melett ez lehetett a bl nak eddigi legrozsabb meccse szégyen mindkét klubra.

robot_ 2011.04.28. 10:17:51

@DennisVT1:
"mert betartja a szabályokat"
NA! azt hoyg ez a biro nem szelektiven tartotta be a szabalyokat, azt senk inem mondhatja. Pedro első felidos musese utan szo szerint kilobbiztak egy sargat Arbeloanak, utanna meg felzendult a stadion a lassitason.
Beszaras h mit meg nem enged maganak a Barcelona.
Messi is megerdemelt volna minimum egy sargat, mutatta is a bironak, h "ok, tudom h saros vagyok"
es akkor nem kapott sargat. beszarok... szoval hagyjuk ezt a "biro betartja a szabalyokat", mert akkor is jobban jart volna a focivilag, ha ez a biro az éces kurva anyjat bassza otthon.... fortelem.

robot_ 2011.04.28. 10:18:29

@Laarson:
has magassagba emelte, csak az a Messinek mar nyakmagassag :D:D:D

PIPA 2011.04.28. 10:19:45

A portugal tudatosan tanította erre az aljas játékra a Realt és csak a Barca ellen játszák. Most hiányoztak a spanyol bírók. A MU-Barca ha összejön remek meccs lesz, amit a németek ellen játszottak az szép volt és nem az ellenfél fizikai ellehetetlenítésével foglakoztak, hanem a labdával. Ez lesz az igazi foci. Valdes meg csak zavarja el a potugált vissza az olaszokhoz, ez a mentalitás a spanyol bajnokságba nem kell. A focihoz fej is kell ebben a Barca verhetetlen, ők ma a világ legjobb fejű csapata és erre Guardiola tanította őket. Csak Eto hiányzik!

zug_a_volga 2011.04.28. 10:21:45

Szar meccs volt. És nem kevéssé a bíráskodásnak köszönhetően. A spori látványos prekoncepcióval érkezett a meccsre és köztudottan Barca drukker. Simán ki lehetett volna állítani elsősorban Alvest (aki meg sem kellett volna, hogy érje a pályán a Pepe féle akciót, ami meg max sárga volt), továbbá Messit is.

Attól meg hánynom kell, hogy a bíró szinte bármilyen itétetére 6-8 fős barcelonai horda rohanta meg, magyarázva, hogy mit kellene fújnia. A köztes időben meg színészkednek fetrengenek. Utóbbibnól pl. CR7 semmit nem mutatott, pedig őt vádolják mindig ezzel. Sőt ellene Puyol sárgát érő (persze nem kapott) szabálytalansága után is pacsizott vele...

Lenny 2011.04.28. 10:22:18

@DennisVT1:
Pontosan.

"Szerintem a Real tudatosan játszik egyre alattomosabban, mert Mourinho arra számít, hogy úgy sem mernek kiállítani a hisztijei miatt. Ez a spanyol kupadöntőn bejött,itt nem."

holovac 2011.04.28. 10:22:23

Tényleg vicc volt amit tegnap a Barca művelt. Elég sok olyan ember is nézte ezt a meccset, aki egyébként nem nagyon néz focit, és kivétel nélkül mindtől azt hallottam ma, hogy épp ezért nem nézi.

Az antifociról meg annyit, hogy a Barca semmit sem akart tegnap focizni. Két céljuk volt, egy döntetlen, akár gól nélkül is, és minél több sárga, hiszen a Madrid keretében 4-5 játékosnak volt már lapja. (Teszem hozzá, az előző meccseken ők ugyanolyan szándékos sárgákat kaptak, amiért a Madrid játékosait és edzőjét bitóra akarták küldeni, de sajnos a mi csapatunk és edzőnk nem olyan szimpatikus, mint a Barca)

Szerintem érdemes tisztán látni a dolgokat, és így értékelni. Aki tegnap a Barca magasabb tudásáról, meg játékintelligenciájáról beszél, az olyan szinten elfogult, hogy nem érdemes vitázni vele. Pep is 3 védekező középpályást küldöt fel, amit szerintem még sosem tett meg , legalábbis én még nem láttam a Keita, Mascherano, Sergio hármast egyszerre a pályán. A madrid láthatóan más taktikával jött ki a második félidőre, és kár, hogy a játékvezető nem volt elég bátor továbbra is állni a Barcás reklamáció rohamokat. (Egyszerre volt szánalmas és felháborító, hogy Sergio szokásos kamu fetrengése, vagy a Pedro féle színház után az elsők között reklamál pl Valdez!? Félidőben meg Pinto ugat tök feleslegesen, keltve a feszkót)

Szóval, jól látható mi volt Barca fenoménok taktikája erre a meccsre, és szép lenne, ha reális elemzések születnének. Bede kő elfogultan is csak annyit tud írni, hogy Mou pszichológiai terrorja visszafelé sült el, mert a Barca is azt alkalmazta, amit Ő szokott. Csakhogy nálunk az unszimpatikus bohóc szerepet az edző vállalja magára (miköben azért épít egy egész jól alakuló csapatot – ezt a Classico-t leszámítva minden egyéb meccsen láthattátok (Milan, Ajax, Lyon, Atletico Madrid, Valencia)), miközben a Barca esetében sajnos a csapat maga viselkedett így.

Az a bosszantó, hogy Nektek erre nincs szükségetek, mert egyelőre a Ti csapatotok a jobb.

orient 2011.04.28. 10:25:27

@zolibarca: Pontosan ez a gondom a tegnapi meccsel. Nézd vissza a jelenetet. Ha ez pirosat érdemelne akkor minden meccs 7-7 emberrel fejeződne be minden országban. Nem volt durva, sőt nem is vagyok biztos benne hozzáért a Barca játékoshoz. A bíró ilyen meccset megfoghat egy sárgával majd szépen elmondja az érintetnek, még egy belépő és piros. Akkor megérdemelné, de nem szokás ilyenért pirosat adni. Innentől kezdve a meccs el volt döntve és a szórakozásom is...

robot_ 2011.04.28. 10:26:13

@Lenny:
a barca tobb mint tiz orbitalis szineszkedese is mutatja hogy a barca folyamatosan egyre alattomosabban atszik es palyan kivul (pl "masik birot kerunk") es palyan belul is a kis trukkok szazait hasznalja, es csak emberelonyben eros, mert ehhez van szokva. Folyamatos szineszkedesek, mert emberek kiallitasara jatszanak, ami a kupadonton nem jott be, most igen.

zug_a_volga 2011.04.28. 10:26:18

Ja, és még valami, a Barca 22 szabálytalanságára csak 18 Reálos jutott, és ezekben benne van az a sok felesleges taszigálás is (Adebayor)ami már a kiállítás utáni frusztráció szülötte Madridi részről.

robot_ 2011.04.28. 10:27:17

@orient:
és a Barca tovabbjutasa is... mint az szokasos...

robot_ 2011.04.28. 10:30:45

mindegy, leszarom: ez van.
lelke rajta bironak.

Lenny 2011.04.28. 10:32:01

@robot_: köszönhetően Mourinhonak. Csak amíg Te ezt mágusnak nevezed és az egekbe magasztalod, addig a másik oldalon ez gusztustalan?
Igaza volt valakinek, miért kell megvárni, amíg az a barom Pepe hónapokra lerúg valakit?
A Barca felvette azt a kesztyűt, amit a mágusotok elé dobott és kiagyalt. Csak 10 emberrel megbukik az elmélete. Ahol ez az edző volt, ott foci nem volt.

Lenny 2011.04.28. 10:33:23

nekem Ronaldo őrült futkosása majd a társakra legyintése mindent elmond az egészről.
Inkább a csapatépítésre és a focira kellene koncentrálnia a Realnak.
Ez az idény bukta.

McK (törölt) 2011.04.28. 10:36:00

Te amúgy ezt a meccset nézted,kedves POSZTER'..?
Amíg Pepét ki nem állították,köze nem volt a Barcának a meccshez..

McK (törölt) 2011.04.28. 10:39:38

"Pepe kiállítása egyébként nem volt meghatározó, két gólunk egyike sem a meggyengült középpályájuknak volt köszönhető."

Pfff..
Ez a mondat tökéletesen meghatározza a blogod értékét(telenségét)..

Viccnek is szar..pedíg nem vagyok Real drukker.
Szép,hogy valaki Barca drukker,de a pirosra azt mondani,hogy zöld..

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 10:39:58

@tom55: anno a chelseaből tényleg nem, de a barcából a londoni meccsen kettőt is lezavarhattak volna mikör utolsó emberként földbedöngölték drogbát...
@Lenny:
Te láttad Mourinho csapatait? Porto? Chelsea? melyik játszott bunkerfocit magyarázd már el?
HIdd el a Realt is építi, de a Barca ellen ilyen felállásban és szemlélettel kell játszani különben tuti bukta...

zolibarca 2011.04.28. 10:40:40

@holovac: "Csakhogy nálunk az unszimpatikus bohóc szerepet az edző vállalja magára (miköben azért épít egy egész jól alakuló csapatot – ezt a Classico-t leszámítva minden egyéb meccsen láthattátok (Milan, Ajax, Lyon, Atletico Madrid, Valencia)), miközben a Barca esetében sajnos a csapat maga viselkedett így." Jaja, nálatok a csapat olyan szimpatikus, hogy csak na!
Amúgy meg ha visszaolvasol, vagy talán a posztot elolvastad volna, akkor látnád, hogy a Barca drukkereknek se tetszett ez a színészkedős, reklamálós hozzáállás, de míg ti folyamatosan éltek ezekkel a lélektani eszközökkel, addig mi most vettük elő, mert mourinho arcoskodásának hála, idáig fajult ez a párharc. ő eddig is utcai bunyót akart, most megkapta.

A Barca tegnapi játékát meg tleg nem lehet szépnek nevezni, és abban is egyetértek, hogy alapvetően nem is akartak támadni. Guardiola valószínűleg nagyon félt a madrid kontráitól (jogosan)és el akarta kerülni a túlzott kockázatvállalást, mert ha a real gólt lőtt volna, tudjuk milyen lett volna a visszavágó képe.
DE! Még így is a Barca volt a kezdeményezőbb és a támadó felfogásúbb, és a csapat hozzáállása teljesen érthető abban az értelemben, hogy egy BL elődöntőt játszott idegenben, a nagy rivális otthonában.
De ezen a ponton kérdezném meg tőled, hogy a Madrid szerinted úgy játszott, ahogy otthon, egy BL elődöntőben neki kell?vagy csak azt, hogy egyáltalán mourinho adott-e instrukciót a csapatnak a vagdalkozáson kívül?

AnjunaBosco 2011.04.28. 10:43:26

szerencsétlen, akasztani való ráncos bocskor. látszik annyi közöd van a focihoz, mint fél lábú kalóznak a seggberúgó versenyhez.

gratulálok ehhez a bejegyzéshez. kb. zsindex szintű.

Neel Armstrong 2011.04.28. 10:51:21

Kétlem, hogy a posztot valódi madridi szurkoló írta, annyira tele van önostorozó hülyeségekkel.

Messi a pályán sem volt a kiállításig, ahogy a vb-ről is rúgott gól nélkül ment haza. Ha normálisan fogják, a kapu közelébe sem kerül.

Pepe, Pinto és Mourinho kiállítása pedig botrány. A brazil eljátszotta a nagyhalált, Pepe hozzá sem ért, talán egy sárgát kiérdemelt, de még az is túl szigorú lett volna.

A Madrid nem kapta meg a hazai pályát, ami helyes, de a korrekt bíráskodást sem. A bíró belenyúlt a meccsbe és a Barcelonát juttatta tovább.

Ha nem teszi, 11 ember ellen a Barca hajnalig nem rúg gólt, ahogy a Copa el Rey döntőjében is láthattuk.

A Man. United korrekt körülmények között szétveri őket a BL-fináléban.

it's friday 2011.04.28. 10:54:28

www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0
Teatro Club Barcelona, én így szeretlek.
nem semmi, hogy a második jelenetnél, hogy kisírták arbeloának a sárgát mikor SEMMIT nem csinált, csak a majom barszás neki szaladt :D bíró meg nem is látta.

Erős.Pista 2011.04.28. 10:55:00

@Laarson: Én úgy tudtam, hogy arról beszélgetünk, hogy Messi könyökölt-e és nem arról, hogy öt könyöklették!

SPU 2011.04.28. 10:56:53

Ha valaki egy Pepét jól feltüzelve és ugyanakkoregy csomó nehéz feladattal ellátva küld a pályára, akkor eleve 70 százalék esélye van, hogy Pepe nem fejezi be a meccset. Bármilyen bírónál. Mourinho egy barom, ha ezzel nem számolt. (Persze amúgy is.)Inkább az a meglepő, hogy Pepe az előző meccseken végig pályán maradt. Gondolom azért maradhatott mégis a pályán, mert Mourinho állandóan teszi a fejét, csinálja a műbalhét, hogy neki mindig 10 emberrel kell játszania. Nos, nem KELL 10 emberrel befejezni. De valaki megmagyarázhatná már ennek a parasztnak, hogy akkor, ha olyan utasítással küldi pályára a játékosait, hogy labdarúgás helyett belemenésekkel, sok szabálytalankodással tördeljék és lassítsák a játékot, akkor bizony a sárga és a piros kockázata eleve a többszörösére ugrik. Ha pedig olyan manyust is pályára küld, akinek pszichiátriai kényszergyógykezelés alatt kéne állnia, akkor szinte kizárt, hogy a teljes csapat pályán legyen lefújáskor. Miért kell ezen meglepődni is csinálni a feszkót? Persze a válasz megint az, hogy Mourinho csak teszi a fejét, műfelháborodik, kavarja a kakit, hogy a megfélemlített, befolyásolt bíró majd ötször is meggondolja a következő meccseken, mikor húzza elő a Reálnak a régen kiérdemelt pirosat. Nagy színész ez a fószer, de attól még undorító alak. Kéne már egy edző ennek a Reálnak, aki edzőként is, emberként is ott van. (Ráadásul a kettő összefügg, ugye.) Mondjuk egy del Bosque.

Erős.Pista 2011.04.28. 10:56:57

@AnjunaBosco: Végre egy kis zsidózás, ami teljesen érthető egy spanyol-katalán sportvitában :)

holovac 2011.04.28. 10:57:10

@zolibarca: Szerintem van a Madridnak szerethető arca is. Legalábbis nekem nagy élmény volt a fiammal végignézni pl a Valenciai meccset a lelátóról. Annak ellenére, hogy pl Higuain nincs jó formában, mert egy labdát nem tud átvenni (továbbra sem), de Kaka szerencsére kezd önmagához mérten is jól játszani.

Az a baj, hogy én is azt hiszem, ezt a Barcát egyszerűen nem lehet máshogy megverni, mint így. Azaz nincs más játék ellenük. Pontosabban van. egy másik Barca szintű, a labdát sokat birtokló, azt magabiztosan megjátszó csapat meg tudná ezt oldani, de olyan most nem nagyon van. (Bár a MU elég bíztatóan játszik mostanában, de azért ők sem a labdatartásból indított, sokpasszos játékról híresek). Az Arsenal lehetett volna ilyen, de egyrész sajna nem volt, másrészt ott is leginkább egy buta kiállítás döntötte el a párharcot (meg azm, hogy Berdtner nem tud átvenni egy labdát).

Sajnos tegnap láthatóan mindkét edző legfőbb célja a kapott gól elkerülése volt. Minden más csak másodlagos.

Madridistaként nem szimpi ha a csapat így játszik, elvégre nem ezért szerettem meg őket anno (jó rég). De sajnos nem Mou az első olyan edző, aki kiélezett meccseket csak ebben hisz, és el kell tudjam fogadni, hogy a Barca ellene ezzel a csapattal lehet, hogy nincs jelenleg jobb játék. Csak remélni tudom, hogy a visszavágüra minden-mindegy alapon megy ki a csapat, és megpróbáljuk a 2 csatáros játékot, hátha lehet szépen is meghalni.

Csak annyit akartam megjegyezni, hogy a Barca tegnapi módszerei pont olyan szánalmasak, mint a Madrid játéka. Csak épp ez nálatok, ahogy olvasom, férfias kiállás, nálunk meg gusztustalan hangulatkeltés.

Egyenlő mérce! Respect! Peace! ;-)

Neel Armstrong 2011.04.28. 11:02:45

Az kimaradt (mert eddig nem láttam, hogy Bede jegyzi a posztot), hogy te egy sötét libsi barom vagy, Tóta W. kollegáddal egyetemben.

Én nem szavaztam a Fideszre, de nekik drukkolok ellenetek, sötét senkiházi libsi hazaárulók.

Utólag az is világos lett, miért van tele a poszt hazugságokkal. Annyi történt, hogy egy getró bíró elcsalt egy meccset, semmi több.

Az elmebeteg Messit, pedig egy fél évre el kellett volna tiltani azért a súlyos sportszerűtlenségért, amikor 3 méterről a nézők fejére bikázta a labdát.

És akkor nincsenek "zseniális" gólok.

silmarillion 2011.04.28. 11:07:56

Uncsi már nagyon ez a cukorborsó színház amit ezek az un. zsenik művelnek. Bármelyik kertitörpe beférne a barátok köztbe!!!!

HALA MADRID!

Laarson 2011.04.28. 11:09:02

Ez az Alves féle műesés olimpián aranyat érne mindenkit megetetett azt megkell hagyni.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 11:15:56

Engem kicsit vigasztal azért, hogy bede baromi ronda ember:D

tothjohnny 2011.04.28. 11:16:03

Szánalmas, Mourinho-szopó madritista majmok.Már megint a bírók a hibásak? Ősszel, amikor nem volt ekkora tét, egy normál El classico-n 5-0. Ott a Barca simán hozta saját játékát. A sportszerűtlenséget Mourinho képviseli a gyökér pszichológiai hadviselésével, hisztijével.

tom55 2011.04.28. 11:23:25

"Tisztelem, szakmailag, emberileg is nagy üzlet volt, de szeretném már látni, hogy botrány nélkül nyer Bajnokok Ligáját. Én nyertem a Portóval és az Interrel is, de mindkettő a pályán dőlt el. Amit azokkal a csapatokkal értem el, abban rengeteg munka, erőfeszítés és küzdelem volt." Mou nyilatkozata Pepről. Miért kell álszenteskedni, mindenki tudja, a saját szurkoló is, hogy ő nem csak a pályán küzd. Ebben a Barcában több évnyi munka van, kívánom a Madridnak is, hogy eljusson a közeljövőben eddig egy olyan elnökkel aki ad erre időt és nem egyből várja a csodát.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.28. 11:24:24

@tothjohnny: akkor ha nagy a tét kell a sporik segítsége?:D ne fossál meg szoktátok kapni...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.28. 11:27:42

Jaaajjjj, szegény, szegény José! Nem jött be a remekül megkomponált 7-2-1-es felállás? Sem a parlagfű méretűre növesztett gyepszőnyeg? Ezek a szemét aljas bírók már megint kiállították azt a galamblelkű Pepét? Már megint a Föld is azért kering a Nap körül, mert a szemét Barcelona érdekei ezt diktálják? Nem lesz második trófea, amit be lehetne dobni a busz alá? Szegény, szegény José! :)))

tothjohnny 2011.04.28. 11:29:53

@eric: nézd meg a statiszikákat, hogy ki kapott több büntetőt? Nehogy meglepődj!

Agent Zulu 2011.04.28. 11:31:45

a Barca 11-11 ellen lofutyit sem tudott csinalni. Casillas lejatszott 2 sakkpartit az elso felidoben.
A masodik felidoben meg mar a Madrid tamadott tobbet...amig Pepe nem csinalta azt a hulyeseget. Amiert jogos volt a lap, viszont nem a piros, hanem a sarga szinu...

Ez igy gaz, kedves Barca.

Az elso 60 percben a Barcanak egyetlen egy jol kiveheto szandeka volt - kiallittatni valakit (ld Pedro tobbszori, tobb lapot ero szinjateka), leginkabb Pepet...Ha nem tudod legyozni egyenesen, csalj, ugye?

Minden tisztelet a Barcanak a jo csapatert, meg fociert, de ez igy gusztustalan.

maybach 2011.04.28. 11:32:01

Azért a győzelmet sosem kell megmagyarázni.
A MAdrid igen jó csapat, csak gyengébb a Barcelonánál. Amikor focizni szerettek volna 5-öt kaptak. Azóta favágással próbálnak győzni. A színészek közé di Mariát és C.Ronaldót is be lehet írni. Pepe, Marcello és Adebayor szintű brutalitást meg nem láttam a másik féltől.
A szánalmas hiszti meg Mourino védjegye.
Ráadásul mindig a Barcelona ellen cirkuszol. A gáz az, hogy ott kezdte kifutófiúként. Talán innen a frusztrációja.

multi84 2011.04.28. 11:33:11

@Erős.Pista @eric: : A könyöklés azért nem látszik ezen a videón mert más képarányban lett rögzítve. széles felbontásban tökéletesen látszik az egész csak nem találok videót.

tom55 2011.04.28. 11:34:05

@SportClub: Ebből látszik, hogy a barca (sajnos) felvette a madrid mostani stílusát, csak sajnos nem róluk beszélnek úgy mostanság, hogy favágók. Ez olyan, mint amikor odaadják a sose füvező gyereknek a füvet, hogy rejtse el, és nyilván a mindig tépő srácot vizsgálják át:)Remélem visszavágón lesz kaká, higuaín, és igazi foci mindkét oldalon

SportClub 2011.04.28. 11:36:57

@tom55: Mi a véleményed a Pepe szituról? El sem találta Alvest! Mekkora színészek Istenem!

tothjohnny 2011.04.28. 11:39:25

Pepének már régen "fekete lapot" kellett volna adni.

tom55 2011.04.28. 11:40:26

Vadócz nyilatkozta, hogy kb az első edzésen azt tanítják, hogy hogyan kell színészkedni, ez a spanyol foci sajátja, tegnap is volt mindkét oldalon. Pepéről azt gondolom, mint Alvésről az első meccsen, az se kellett volna hogy 11-es legyen, de szerencsétlen mozdulat volt és fölösleges. Még egy ok a videóbíróra...
Mindenesetre ez érdekes:
a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226221_208396949183375_144080752281662_665512_7401685_n.jpg, ezek szerint a madridi lap se találta egyértelműnek

Agent Zulu 2011.04.28. 11:41:03

...meg egy aprosag minden Barca fun figyelmebe:

olyan nincs, hogy igy, vagy ugy KELL jatszani!!!

Mi ez a hulyeseg amit a csapat, az edzo, meg ti, szurkolok ismetelgettek minden nap???!!! A madrid nem ugy jatszott ahogy kell, stb, stb...Gyerekek: azt nem lehet, hogy azt is megmondod az ellenfelnek, hogy hogyan jatsszon - hogy lenne jo neked, hogy aztan szepen nyerhess...Agyrem!

Mou kitalalta, hogy lehet a Barca ellen jatszani, es erra a Barca-nak zero valasza volt. Illetve nem - szineszkedes, hiszti, stb.

silmarillion 2011.04.28. 11:44:02

@Black Lotus: Ha bejött volna akkor lehet megveri victor kapus, vagy ráindítják a kerti öntözőt, de az tuti, hogy a törpék mindegyikének pszichológushoz kellett volna járni, hihetetlen testi és lelki sérelmeik miatt.
Nem baj így naccerű lehet BL-t nyerni...

tom55 2011.04.28. 12:06:36

Még egy kis érdekesség:

www.marca.com/debate/2011/04/1639/prevotaciones1639.html marca olvasóinak háromnegyede szerint is kiállítás volt

remélem idén belátják madridban, hogy a perez féle összevásárolunk mindenkit nem jön be és végre elkezdenek saját játékosokra és igazi focistákra (mint amilyen c ronaldo, kaká, higuain, di maria, casillas) építeni. Ehhez idő kell, de megéri, az igazi barca szurkolók ezt tudják, a többiek nevében meg minden igazi madridistától elnézést

kerenszkij 2011.04.28. 12:08:37

@multi84: Srácok, nekem úgy tűnik, hogy titeket még nem próbáltak foci közben egyszerre felrúgni, és lerántani, ahogy a belinkelt videótokon Messit, tisztán létszik, hogy Ramos ott kotorászik Messi karja, válla nyaka- kinek melyik a szimpatikusabb - körül, és ezt akarja lerázni magáról Messi futás közben. Próbáld ki hogy lendül a kezed hasonló helyzetben... semmi könyöklés nem volt.( ezen a videón)

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:09:11

@tothjohnny:

Te egy elmebeteg egysejtű sutyerák vagy, nyomi.

tom55 2011.04.28. 12:09:39

www.marca.com/debate/2011/04/1639/prevotaciones1639.html

Madridi szurkolók is jogosnak gondolják. Reméljük belátják madridban, hogy a perez féle politika nem jön be és elkezdenek végre saját játékosokból és igazi focistákból (christiano r., higu, kaká, casillas, özil) építeni egy csapatot. Hosszú idő, de megéri, az igazi barca szurkolók ezt jól tudják. A többiek nevében meg elnézést az igazi madridistáktól.

it's friday 2011.04.28. 12:10:21

www.youtube.com/watch?v=T7uJ6M_a3KE
nézzétek meg a videót. ha ez után is azt mondjátok, hogy kiállítás akkor nincs miről beszélni, látszik, hogy nem találja el pepe alvest. alves mégis mit fájlal ?

kerenszkij 2011.04.28. 12:15:29

@it's friday: Ilyen esetekben a szándékosságot büntetik, nem kell eltörni vkinek a lábát hozzá, gyakorlatilag lábra ment, amikor a másik elhúzta, akkor utánafordította még, hátha meglesz, ezért kapott lapot.
A színészkedés meg sajnos mindkét oldalról benne van a játékban. De fogadjunk, pl. Özilt v C-t nem állította volna ki, mert róluk nem feltételezhető hogy direkt szétrúgnak valakit.

hvuk 2011.04.28. 12:16:02

Na, akkor megmondom a tutit. :)

A meccs rendkívül lehangoló és undorító volt. Szarnak nevezni csak azért nem lehet teljes nyugalommal, mert Messi belőtte az idei BL szezon messze legszebb gólját, de ez a gól nyugodtan nevezhető minden idők egyik legszebb BL góljának is. Az ilyen meccset meg azért nem illik szarnak titulálni. :)

Azoknak akik a Barcát vagy a Madridot kritizálják érdemes végiggondolni a 3 eddigi meccset (illetve érdemes idevenni az őszit is). Mou ősszel megtanulta, hogy a Barcát támadó fociban még - az amúgy támadó focit játszó - Reállal sem lehet megverni. Ezért kidolgozta az elmúlt 3 meccsen látott taktikát. Ez a taktika az agresszivitásra épül: agressziv letámadás a középpályán, test-test elleni küzdelem, gyakran szabálytalanságokkal vagy akár durvaságokkal, de mindenképp meg kell fogni a Barcát még a középpályán is. Erre igazából a Barcának nem volt válasza az első két meccsen. Most a harmadikra megtalálta az ellenszert: keménykedés az ő részükről is és eszméletlen mennyiségű színészkedés. Ezért lett olyan szar ez a tegnapi meccs, amilyen.

Van azonban egy ennél fontosabb ok. Az olyan meccseken ahol az egyik csapat nagyon keményen, sőt sokszor kimondottan durván játszik, ráadásul mindkét csapat hajlamos a szinészkedésre, nagyon jó bíráskodásra van szükség. Határozottnak kell lennie a bírónak, konzekvensnek, csak akkor kell lapot adni amikor az jár, olyankor viszont mindig adnia kell. Meg kell tudnia fogni a mérkőzést. Az elmúlt három meccsen a bíráskodás kritikán aluli volt, pedig a tegnapi meccs másként alakult volna, ha az első két meccsen határozottabb a bíró.

Mourinho zseniálisan játszott rá arra, hogy őt mindig bántják, ő mindig 10 emberrel játszik a Barca ellen, meg amúgyis egész évben nyomatta a "Barcát segítik a bírók" mantrát. Ez a taktika sajnos tökéletesen működött, viszont emiatt durvultak el az események és lett olyan a mai meccs amilyen. Ha a bírók az első két meccsen határozottan tették volna a dolgukat és sárgát/pirosat adtak volna amikor kellett volna (durvaságért, brutalitásért és hisztiért) akkor a mai meccsen garantáltan a játéké lett volna a főszerep, nem pedig a rugdosásért és a színjátszásé.

Kár pedig, mert ez a két csapat képes lenne fantasztikus meccseket vívni egymás ellen. Abban bízok, hogy az MU-Barca döntő viszont méltó lesz a BL-hez.

U.i. A keddi meccs viszont fantasztikus jó volt. Érdekes volt látni egy olyan bírót aki tökéletesen tette a dolgát, nem is emlékszem olyanra, hogy hibázott volna. Jó, persze neki lényegesen könnyebb dolga volt azon a meccsen mint lett volna ezen.

tom55 2011.04.28. 12:16:11

@it's friday: Ezt senki nem vitatta, de a szabálykönyv azt írja szándékosan, kinyújtott lábbal, ha alvés nem húzza el, telibe találja, ezért járt a piros, a játékosnak nem kell meghalnia, pepétől hülyeség volt így szerelni, ahogy alvéstől is a bajnokin di mariát

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:16:47

@Black Lotus:

Szeretném látni a pofádat, amikor a MU
lefocizz bennetek a pályáról a döntőben.

Már ha nem állítják ki Vidicset az első félidőben. Mert a háttérben már folynak róla a tárgyalások, igaz?

Tegnap 11 ember ellen a pályán sem volt a Barca. Aljas színészkedők társulata, semmi több. A futball halála, amit művelnek.

Guardiola egy senki Mourinho mellett szakmailag. Elmebeteg módon őrjöng a pálya szélén, mutogat, mint süketnéma bíróságon.

Szerintem a világ normális része látta, hogy mi történt tegnap és megveti ezt a közönséges csalást.

S-1-5-7 2011.04.28. 12:20:26

A tilitolinak, a 80 százalékos labdabirtoklásnak az ellenfél lefárasztása a célja. Nem azért tologatják, mert a tökéletes helyzetre várnak. Gyötrik az ellenfelet. Ennek eredménye a sok 10 emberes parti. A színészkedés már csak a befejezése a tortúrának.
Történetesen ehhez a kínzáshoz nagyon kell tudni focizni, ezért sokan szeretik a stílusukat.

kéne egy nick 2011.04.28. 12:21:47

Egy csapat nem lehet "ki", legföljebb "mi" vagy "melyik".

Egyébként nem tudom, ki emlékszik még közületek arra, hogy tavaly ez a világ legjobb edzője és a világ legjobb csapata melyik edző csapatától szopott a BL-ben.
Akkor ugye ők ették a saját szarukat?

Fél év alatt nem lehet rendes csapatot összeállítani. Guardiola sem fél éve van a Barcánál.

tom55 2011.04.28. 12:22:49

@Neel Armstrong: azért ne túlozzunk, casillas védett kettő rohadt nagyot egy meg két miliméterrel ment arrébb. Azért érdekes ki mit lát a futball halálának:) Az meg érdekes, hogy a volt madrid játékosok mind a barcát tartják jobb csapatnak MÉG (ronaldo, guti, raúl, nem is beszélve di stefanóról), most akkor velük is letárgyalták? A világ azt is látta, amikor a barca chelsean terry lökött és így mentek tovább. A világ azt is látta, hogy tavaly yaya nem kezezett. És igen, övrebo tevékenységét is látta, úgy tűnik senki nem tud "botrány" nélkül bl-t nyerni...

giggalama 2011.04.28. 12:24:25

Agent Zulu "olyan nincs, hogy igy, vagy ugy KELL jatszani!!!"

Nem, persze, sőt, minek egyáltalán játszani, amikor lehet sajtótájékoztatni, uefát szidni, fölényeskedni, beszólni...kit érdekel akkor a meccs? A te fajtádnak ez elég is, nektek nem kell foci, pont elég a Murinho show.

És TELJES MÉRTÉKBEN igazad van, a Barcának esélye sem volt a kiállításig, és különösen pályán sem voltak a szünetig. Villának nem volt két hatalmas helyzete az első félidőben, CR nem üvöltött a csappattársakkal, hogy "basszátokmeg, csak én vagyok a félpályán túl", és a egyébként is, 300 átadás kellett a Barcának a Reál 60-ával szemben, szemben, hogy hozza a 0-0-t, milyen bénák már.

A kiállítás az meg mekkora csalás volt már, honnan veszi a bíró, hogy veszélyes nyújtott lábbal talpalni, amikor még csont sem tört? És különben is, majd pont az angyali Pepe ártana BÁRKINEK?

kéne egy nick 2011.04.28. 12:25:46

(Arról nem is beszélve, hogy Pepét a semmiért állították ki, és 11 ember ellen ez a nagyszerű csapat semmit sem tudott tenni. Alvest ellenben simán ki kellett volna állítani 2 sárgával azért, amiket di María ellen csinált.)

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:27:13

A kiállítás teljesen jogos volt, ez egyértelmű. Még ha lenne is videóbíró (egy vicc, hogy EB-n, VB-n, BL-ben EL-ben nincs), akkor is az lenne, mert teljesen lényegtelen, hogy valójában eltalálta-e a lábát. A mozdulat egyértelműen sérülés okozására irányult, Pepe elvesztette az önkontrollját. Aki focizott életében, az tudja, hogy így senki sem akar szerelni, ha a pályán hagyja a bíró, akkor ebben a lelkiállapotban 5 percen belül valakinek el fogja törni a lábát. A videóbíró azért lenne jó, mert ebben az esetben videózás előtt piros lap Pepének, majd videózás után sárga Alvesnek színészkedésért. Azért kellene a videó, mert élő sebességnél lehetetlen elvárni a bírótól, hogy meg tudja ítélni, valójában volt-e a játékosok közt testi kontaktus. Amúgy szerintem jó esélyei vannak a döntőben a MU-nek.

it's friday 2011.04.28. 12:30:48

@Vegyi Ali: maradjunk annyiban, hogy nem ismered a szándékát? honnan ismernéd ? miért vesztette el az önkontrollját? 0-0 volt az állás.

robot_ 2011.04.28. 12:31:12

@Vegyi Ali:
Ok, ebbol eleg:
Akkor mond ki, hogy Busquets-et ezert ki kellett volna allitani:
www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:32:06

@tom55:

Te egy elfogult elmebeteg vagy, aki kiírta magát azok közül, akikkel vitakozni van kedvem.

Kiskoma, a tegnapi meccs egy közönséges csalás volt, ha ellenetek történik, itt hörögnél és az UEFA-nál tiltakoznál.

Volt egy csaló bírótok, ennyi a örténet.
Ha a MU korrekt bíráskodást kap a döntőben, gólokkal leszopat benneteket.

És akkor lehet nyugodtan fetrengeni a Sagrada Familia előtt.

robot_ 2011.04.28. 12:33:00

@it's friday:
Igen.
Egyszeru. Sajnos nagyon prózai a magyarázat, ugyanis valóban kettős mércével mérnek.

Lenny 2011.04.28. 12:34:22

Mennyi MU szurkoló lett hirtelen...

robot_ 2011.04.28. 12:34:33

@Neel Armstrong:
IGen... es mar hanyadszor. Arsenal, Chelsea, Inter.... mindig ez van.
a Barcat nyomjak a BL-ben mint az allat, raadasul a biro NYILTAN Barca-drukker, de leginkabb Messi rajongo. Hat ilyen a vilagon nincsen...

robot_ 2011.04.28. 12:35:13

@Lenny:
Hat az emberek ilyenek. Bantja az igazsagerzetuket az aljassag amit tegnap lattak. Nincs ebben semmi meglepo.

Lenny 2011.04.28. 12:35:14

Nekik küldenék egy pöttyös labdát, amivel Tibi bácsitól kérhetnének egy real-time Pepe szerelést a jobb sípcsontjukra, majd 8 hét Honvédkórházat...

robot_ 2011.04.28. 12:36:31

@Lenny:
DE ha nincs keznel Pepe, akkor megteszik a profik is, pl Busquets:
www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8

vagy eppen a manó:

www.ecosdelbalon.com/media/artic/art_messi280411.JPG

Lenny 2011.04.28. 12:36:59

www.guardian.co.uk/football/2010/nov/28/jose-mourinho-real-madrid-barcelona-referee

Miért van az,h. Mourinho mindig "unhappy with the referee"...szóval, hol meccs előtt, hol meccs után boldogtalan JoséMágus a bírók miatt?
Sztem akkor lenne boldog, ha ő lenne a bíró.

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:37:00

@Vegyi Ali:

Már a nicked is arra utal, hogy egy szociopatával van dolgunk az esetedben.

Ha nem lennél vak, láthattad volna, hogy Pepe hozzá sem ért a színészkedő brazil cigányhoz. Ami ugye a vélt szándék miatt legfeljebb sárga.

Az elmebeteg argentin pedig nem is játszhatott volna, mert amit művelt a nézők ellen, azért féléves eltiltás jár.

Egyébként visszaüthet még ez a mocskos viselkedés a döntőben. Ha nem sikerül mindenkit megvennetek és kaptok egy tisztességes bírót, a szopás garantált.

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:39:22

@it's friday: Voltam már focipályán. Így akkor mész az ellenfélre, ha el akarod törni a lábát. Ilyet egy olyan pedigrével rendelkező játékos, mint Pepe nem csinálhat az ellenfél 16-osánál, ha több esze van, mint egy szem cseresznye, mert 100esetből 85-nél ezért azonnal piros jár. Az önkontrollját azért veszthette el, amiért mindenki más a Barca ellen: nagyon rossz úgy focizni, hogy 60 perce háromszögeznek a felezővonalon, tele lesz a tököd, hidd el. Ez a Barca taktikájának része.

tom55 2011.04.28. 12:39:51

@Neel Armstrong: Ne haragudj, de egy percig sem személyeskedtem, nem neveztelek semmilyennek, pedig érdekes a stílus, az meg maga az ember. Elfogult lennék nem említettem volna övrebot, te viszont semmit nem említettél mou ellen, pedig lenne mit, akkor most ki is elfogult?

GGG77 2011.04.28. 12:40:47

@Neel Armstrong: Cigányozni nem kicsit paraszt dolog.

it's friday 2011.04.28. 12:41:23

@Vegyi Ali: ember, láttad a kupadöntőt ? bazz :DASSD

tom55 2011.04.28. 12:43:00

@it's friday: nem mondtam, hogy a játékvezetés jó volt, sőt, de pepe esete számomra egyértelmű, undorító volt, amit a barca játékosai műveltek, de vice versa. Idegesít, hogy minden meccsen már a bíróval kell foglalkozni, bár az érdekes, hogy a manu elleni döntőn saf nem tett ilyet, van egy olyan érzésem, hogy most sem fog

robot_ 2011.04.28. 12:43:26

@Lenny:
A tegnap latottak alapjan erre a kerdesre:
"Miért van az,h. Mourinho mindig "unhappy with the referee"...szóval, hol meccs előtt, hol meccs után boldogtalan JoséMágus a bírók miatt?"

szerintem minden epeszu jo latasu ember tudja a valaszt. De azert:
Ha ez nem piros:
www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8
akkor a PEpe szabalytalansaga sem. De mivel Messi-fanatikus birot kuldott az UEFA, _miutan_ Guardiola hangosan manipulalta a sajtoban hogy remeli nem portugal lesz a biro, es ez a Barca-drukker besipolta a Pepe szereleset, mikor ugyanaz egy hete meg nem volt kiallitas, igy jogosan erzi Mourinho, hogy kettos merce van, es emiatt altalaban nem szoktak boldogok lenni, tudod?!

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:44:51

@robot_: ki kellett volna, videóbíróval mindenképp. Bár, azért ha nem elfogultan nézed, az utóbbi inkább egy fenyegetős sárga lapos szabálytalanság, a lábtartásban rohadt nagy különbség van: busquets lábfeje le van feszítve, ami önveszélyes, ha lábat ér, Pepéé viszont abszolút talaps, az csak agyonrúgáshoz jó. Szóval ez utóbbi inkább ez nagyon elrontott, sérülésveszélyes szerelési kísérlet, amiért pirosat is lehet adni. Azt is látni kell viszont, hogy a bírónak útban lehetett legalább 5-6 játékos, nem biztos, hogy tisztán látta. Ilyen esetekben a partjelzők nem a labdás helyzetet figyelik, a 4. játékvezető meg simán lehet, hogy a f.sz előírásokkal foglakozik (benn maradnak-e az edzők a zónájukban, van-e jelölő a melegítő játékosokon, stb. stb.), de amúgy is nagyon ritka, hogy egy 4.bíró vállalja, hogy jelzi a bírónak, hogy itt pirosat kellene adni (sajnos).

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:45:32

@Lenny:

Te is egy egysejtű sutyerák vagy. Mourinho két olyan csapattal lett BL-győztes, amelyek a távozása után semmivé foszlottak. Ld. az Inter szégyenét a szánalmas Schalke ellenében.

Guardiola egy összerakott csapatot örökölt, azzal sem tud tisztességesen nyerni, csak bírói közreműködéssel.

Akinek van szeme, tegnap láthatta mi történt. Vettetek egy bírót, ennyi az egész.

Én eddig azt hittem, hogy a futball nem banki művelet, hanem sport és játék.

Ha ti ennek örülni tudtok, akkor nosza. A világ értelmesebb része megvet benneteket az aljas színházért, amit előadtatok.

emmaboss 2011.04.28. 12:45:40

Sok embernek fáj itt az igazság, látom :))))
FORCA BARCA!!!!!!!!!!!Mourinho és az összes eddigi általa vezetett csapat a FOCI SZÉGYENEI

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:47:51

@it's friday: láttam, épp azért nem lett volna szabad itt durvát szabálytalankodnia, mert azután elég sok bírálatot kapott a bíró, hogy fenn hagyta. Tudnia kellett volna, hogy ezt nem kockáztatja még egyszer. Igazából Mourinho taktikájába simán belefér, hogy azt mondta Pepének: nem létezik, hogy megint kapunk egy kiállítást. Nem jött be.

robot_ 2011.04.28. 12:48:17

@Vegyi Ali:
Ertem. Amit leritel elfogadom, egy reszevelegyet ertek.
Egy baj van:
ez magyarazat, de nem ok. nem oka annak amit lattunk, hanem utolag magyarazata. a lenyeg, hogy legalabb az egyik esetnek nem igy kellett volna tortennie, hogy egyenlo mercerol beszelhessunk.

tom55 2011.04.28. 12:50:03

@Neel Armstrong: Tudod a világ értelmesebb része ne blogokon hív másokat cigánynak, egysejtűnek, idiótának, viszont te megveteted a barcát, akkor lehet mégsem az értelmesebb része veti meg a csapatot?:)

barcanoticias.blog.hu/2011/04/27/van_basten_a_barcelona_a_csodak_csodaja

barcanoticias.blog.hu/2011/04/27/ronaldo_ez_a_barca_sokkal_jobb_mint_a_real_madrid

http://twitter.com/#!/Guti_SER

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:50:12

@GGG77:

Minden poszton bizonyítod, hogy nem bírsz kigyógyulni abból a kisebbrendűségi komplexus okozta frusztrációból, amit a szellemi fölényem okoz benned.

Keress egy jó pszichiátert, kiskoma, vagy kussolj be jó mélyen, mert szánalmasan buta vagy és csupán magadat égeted.

Rólam meg cuppanj le, ha kérhetem, mert kutyaszarba sem veszem, amit bárhol böförészel:)

robot_ 2011.04.28. 12:51:09

@Vegyi Ali:
Nem. Ez viszont nem igaz, az a helyzet, hogy Mourinho fejen nagyon lehet latni hogy mar a toke ki van ezzel az egesszel.
Raadasul olyan sikerorientalt gondolkodasu, hogy meg a jatek kinyilasat se meri megkockaztatni.
Gondolj csak bele... ezzel kovezik hogy bekkel. Ennyi kockazatot se vallal... nem hogy annyit hogy ilyet mondjon a vedojenek. (egyebkent sem ezen a szinten mozognak azert, de ha bizni nem is bizunk benne a jozan eszunknek higyjunk mar.. ha kinyitni nem mer a Barca ellen, mert az kockazatos, akkor megmondja egy jatekosanak hogy rugdosodjon???)

Neel Armstrong 2011.04.28. 12:54:14

@tom55:

Ez egyre gyöngébb, te elfogult szerencsétlen. Leülhetsz, 2-es.

Az fáj neked, hogy a világ értelmesebb, tisztességesebb része, elutasítja a csalást a sportban (is).

Ha elismenéd, hogy tegnap bírói segédlettel nyert a Barca, ember lennél és folytathatnánk szakmailag.

Nem teszed, mert egy szellemi és erkölcsi sutyerák vagy, aki nem számít.

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:54:38

@Neel Armstrong: Szociopata lennék? Nem igazán zavar a véleményed. Nem vagyok Barca drukker, bár játszik a csapatban néhány játékos, akiket kiválónak tartok. De amikor szimpatikusabb játékosok voltak a Realban, akkor még szurkoltam is nekik. A mostani garnitúra (edzőstül) nem olyan szimpatikus emberileg, de elismerem a hatalmas tudásukat.
Neked viszont sajnos fogalmad sincs a foci szabályairól. Mint azt korábban kifejtettem (nem muszáj velem egyetérteni, csak a szabályokból nem jön ki más) Pepét le KELLETT küldeni, olyan szabály viszont nincs, hogy milyen módon nem szabad kirúgni a labdát a pályáról. Egyébként ott szerintem Messi a reklámtáblát akarta elpusztítani, csak kicsit fölé ment. De leszögezném, nincs olyan szabály, hogy a lelátóra nem szabad kirúgni a labdát. Ha beint a szurkolóknak, kiköp, lekaratéz egyet, stb. az más eset. A labdát kirúgni nem szabálytalan.

Vegyi Ali 2011.04.28. 12:57:08

@robot_: Pepét le KELLETT küldeni, Busquets-t viszont le LEHETETT volna. Hatalmas különbség. Ha elfogult vagy, akkor nem fogod megérteni, de ez nem nekem baj.

tom55 2011.04.28. 12:59:39

És folytatja, annyira jó látni:) EGyébként a kettes kurvajó jegy a jogi egyetemen. A csalást mindenki elutasítja. Még szerencse, hogy nem te döntöd el ki számít, akkor lennénk csak igazán nagy szarban. Na megyek, mert van fontosabb dolog is mint vitázni ilyen szerencsétlenekkel, legalább már látom miért vagy akkora mou fan, ő is rombolni szeret, neked sem volt egy építő hozzászólásod sem öregem...

multi84 2011.04.28. 13:06:09

@Vegyi Ali: miért is KELLETT?

www.youtube.com/watch?v=T7uJ6M_a3KE

Mert ez az én olvasatomban labdát ért nem lábat.

potyus 2011.04.28. 13:11:11

@McK: ma 10 óra 36. bejegyzésedre:
Tényleg köze nem volt a meccshez a Barcának?
Mennyire ne lett volna köze, ha a labda birtoklás 78 - 22 % volt végig a mérközésen. Ja elfelejtettem a 78 nem a Reál, áááááá dehogy tudod az a másik, akinek "köze sem volt a meccshez. Csupán mindig ők használták a játékszert.
Milyen szemüvegen nézted a meccset? látás javítót kellene használnod, te szegény......

robot_ 2011.04.28. 13:11:11

@Vegyi Ali:
De mindeki azt mondja, h nem baj h Pepe nem talalta el Alvest, mert a szandek ért pirosat.
Akkor ez a "LEHETETT volna" ez a te forditasod.
nem kell nezni hogy hany fokos szogben volt a laba. brutal becsuszas, raadasul el is talalta Alonsot. KI KELLETT volna allitani.

McK (törölt) 2011.04.28. 13:20:50

@potyus: baszhatod a labdabirtoklást,a kiállításig helyzete sem volt a Barcának.
Ezt pedíg GÓLRA játszák,nem labdabirtoklásra.
A király kupában mennyi volt a labdabirtoklási arány?
Mire mentek vele?

Vegyi Ali 2011.04.28. 13:26:52

@robot_: Mourinho mindig ezt csinálja. A Chelseanél pl. Boulahruzzal rúgatta szét két meccsen Ronaldinhot, hogy ne szervezze a játékot bejött, mert őt nem állították ki. Ronaldinhonak meg 20 perc után elment az életkedve, mert még oda se ért a labda, már a földön volt.

Vegyi Ali 2011.04.28. 13:27:43

@multi84: utoljára mondom, hogy az nem számít.

tom55 2011.04.28. 13:27:50

@McK: helyzete sem volt?? Az egyik legtiszteletreméltóbb madridi játékos, casillas akkorát védett kétszer hogy csak na...

tothjohnny 2011.04.28. 13:34:44

@Neel Armstrong: te meg még mindig a holdon élsz! Hahahahahahahaha!

tom55 2011.04.28. 13:35:48

Kicsit utánanéztem hogy is nyert mou a portoval: nem adtak meg egy tök szabályos gólt a manunak ellenük, a tavalyit ismerjük (yaya nem kezezett). Én elismerem, hogy néhány barca játékos tegnap undorítóan viselkedett, de hogy valaki azt mondja, hogy szégyenlené magát ha úgy nyerne bl-t, ahogy pep nyerte...nem elég, hogy szar játékkal teszi ezt mourinho (lásd inter-bayern) de még folyamatos csúsztatásokkal is...Érdekes, hogy a chelseasek elfelejtik, hogy abidalt a semmiért állították ki ellenük, tények emberek, tények

robot_ 2011.04.28. 13:40:12

@Vegyi Ali:
es az sem hogy hany fokos szogben milyen iranyba allt a 20-25-tel, meterekrol besuszo ember laba.

hulk 2011.04.28. 13:42:55

Hol vagy premier? Tegnap itt fröcsögtél, de most csak lapítasz. Mi történt?

Neel Armstrong 2011.04.28. 13:48:48

@tom55:

Kis köcsög, nekem akkor száradt meg a tinta a diplomámon, amikor apád az első ejakulációjával ismerkedett.

Én veled ellentétben nem valakinek, csupán az igazságnak vagy a "fanja".

Csodálom, hogy leendő jogászként te nem vagy az igazság elkötelezettje.

Amig nem változol, számomra nem létezel, mint vitapartner.

lappaj 2011.04.28. 13:49:01

ez egy kurvaszar meccs volt.
ez egy kurvaszar cikk volt.
Egyik másik ember itt olyan hülye mint a seggem.
Grat mindenkinek.
Mielőtt ezt megnéznétek, leszögezném hogy egyik szutyoknak sem drukkolok, csak szeretem a jó focit, de ennyit a kiállításról: www.ezmiez.com/piros/
Továbbá: aki szerint nem a kiállításon múlott a győzelem az egyszerűen hülye. Lehet hogy amúgy is nyert volna a Barca, de lássuk már be hogy nem mind1 hány ember ellen játszanak.
Aki meg azzal dobálózik hogy bezzeg a Barcának 70mittomén mennyi a labdabirtoklása, az legközelebb figyelje meg, hogy ennek mekkora része a passzolgatás a felezővonaltól támadó térfél felé 5-10 a másik irányba 10-15méteres körzetében... én úgy számoltam kb a fele...
A lényeg hogy szar vót oszt kész!!

inkabbne 2011.04.28. 13:50:02

mennyi tulok =D

és mennyi pártatlan vélemény.. =D

tothjohnny 2011.04.28. 13:50:42

@Neel Armstrong:" Én veled ellentétben nem valakinek, csupán az igazságnak vagy a "fanja"." Szép mondat, doki!!!

Lenny 2011.04.28. 13:51:25

@Neel Armstrong: Neel, köszi a minősítést felém és mások felé... eddig hasonlót nem kaptál tőlem. Nem is fogsz, mert magadat minősíted.
El kell viselni a vereséget, ez az amit sem Te, sem Mourinho nem tud.

Persze, igazad van, bírót vettünk, füvet kritizáltunk és sajtóért,csalásért kiabáltunk...

Nem minősítelek.
Csak sajnállak.

tom55 2011.04.28. 13:53:24

@Neel Armstrong: most írtam le te nagyon hülye, hogy a tegnapi meccs egyáltalán nem volt igazságos, de tényleg nem veszed észre, hogy ezekkel a beszólásokkal magadat minősíted? megáll az eszem...hol végeztél? tahó egyetem paraszt szakán?

Lenny 2011.04.28. 13:53:51

ott lehetett éltanuló.

hvuk 2011.04.28. 13:56:04

Szerintem tök feleslegesen vitatkoztok _ezen_ a meccsen. A 3 el classico sorozatát kell nézni, nem pedig ezt az egy meccset. Itt tényleg ki lehetett volna osztani még további 5-6 sárgát és legalább 1-2 pirosat. Korrekt bíráskodás esetén a pályán a végén talán 18 játékos lett volna csak.

A gond ott van, hogy ez nem ezen a meccsen múlt, hanem az előző kettőn. Ha ott határozott a bíráskodás, ha például a kupadöntőn lezavarnak már az első félidőben 2 madridi játékost is és még mondjuk Dani Alvest is akkor ez a meccs enm ilyen lett volna.

Meccsről meccsre romlott a helyzet, meccsről meccsre lett egyre gázabb a dolog. Ez már csak a mélypont volt.

Az meg hülyeség, hogy a Barcát tolják a bírók. Kupadöntő megvan? Pepe + az idióta aki letalpalta Villa-t ugye nem kapott pirosat? Pedig nem kicsit megérdemelte volna. Arsenál ellen a Messi ellen a 11-es meg nem adására és a meg nem adott góljára ugye mindenki emlékszik? Egyszerűen az van, hogy a bíráskodás nem méltó sem a BL-hez, sem a spanyol bajnoksághoz/kupához. Hol a Barca kárára, hol az ellenfél kárára tévednek. Így hirtelen egy olyan meccs jut eszembe, ahol tényleg egyértelműen segítették a Barcát, ez pedig a 2 évvel ezelőtti londoni Chelsea elleni meccs.

Neel Armstrong 2011.04.28. 13:56:46

@Vegyi Ali:

Bárhogy próbálod bizonygatni az ellenkezőjét, te egy komolyan nem vehető, közönséges Barca szurkoló vagy, aki nem képes elfogulatlanul szemlélni a dolgokat, szerintem a világot sem.

Ennyi a történet.

A nicked meg nomen est omen.

tothjohnny 2011.04.28. 13:56:57

@lappaj: "aki szerint nem a kiállításon múlott a győzelem az egyszerűen hülye. Lehet hogy amúgy is nyert volna a Barca, de lássuk már be hogy nem mind1 hány ember ellen játszanak." Ez egy kissé zavaros. Ha lehet, hogy amúgy is nyertek volna, akkor miért is múlt a kiállításon?

sokk8 2011.04.28. 13:58:44

Én azért tényleg nagyot nevettem,amikor láttam CR-t egyedül rohangálni elől,aztán meg kiakadni a társakra! Látszik,hogy ő nem szereti a védekező focit! Jó lenne az El-Class-nak,ha Mou bácsi tudna valamit újítani ezen a játékon,persze pozitív irányba,mert így tényleg nem marad más csak a sok vitatkozás,színészkedés,rugdosódás stb....Nem is ragozom tovább!

Messi azért csak egy Messi, mind a két gól szép volt. Az első Affelaynak köszönhető nagyban, a másodikra nem tudok mit írni,mert ilyenből láttunk már párat a sráctól.

Hajrá Barca!

Neel Armstrong 2011.04.28. 13:59:53

@tom55:

Kisköcsög, mint mondtam volt, számomra az ilyen kis senkik nem léteznek.

A megszólításom egy joghallgatótól pedig Tanár úr, vagy Professzor úr.

Csak a virtuális térben lehetsz ilyen arcoskodó köcsög, a vizsgámon lefosnád a bokádat.

tom55 2011.04.28. 14:01:43

@Neel Armstrong: Akárhol is tanítasz, nem lennék a diákod, a vizsgán meg a tudásom számítana és nem a te parasztságod, legalábbis a jogon így megy, érdekes egyetem lehet a tied...

tothjohnny 2011.04.28. 14:05:15

@Neel Armstrong: te max a Holdon vagy egyetemi tanár.

inkabbne 2011.04.28. 14:05:48

"Kis köcsög, nekem akkor száradt meg a tinta a diplomámon, amikor apád az első ejakulációjával ismerkedett."

=D
azt hiszed ér valamit
übermensch!
"A nicked meg nomen est omen" =DD
wááá lehetek a barátod?! =D

Neel Armstrong 2011.04.28. 14:07:17

@Lenny:

Én viszont nem sajnállak, sajnáljon az édesanyád. Egysejtű idióta maradsz és az neked lesz a legrosszabb a hátralévő életetben.

Nem irigyellek, mert velem ugyan nem fogsz vitatkozni, hiszen mostantól szóba sem állok veled, de magadtól soha nem szabadulsz.

Ezen majd gondolkozz el, ha előfordul ilyen momentum benned egyáltalán.

A tegnapi meccs bűzlött a csalástól, ennyi a történet. A Barca 11 ember ellen csak szánalmasan toszta a labdát és főleg színészkedett.

Aki ezt nem így látta, az idióta. Itt a vége. És ez szól a többi hülyének is.

inkabbne 2011.04.28. 14:09:14

@Neel Armstrong:
"Csak a virtuális térben lehetsz ilyen arcoskodó köcsög, a vizsgámon lefosnád a bokádat."
=D =D
prof bácsi érdekes szóhasználatod van..
hány éves vagy, hogy még álmodozol ilyenekről?

Lenny 2011.04.28. 14:11:37

@Neel Armstrong:
persze,persze, boldog lelki szegény vagy, sajnállak is érte.
Szerencse,nálad normálisabb Real-szurkolók is vannak itt és nem ítélem meg őket beírásaid alapján.
De lehet, még ők is letagadnának ...

tom55 2011.04.28. 14:14:01

Hagyjuk szegényt, biztos űrhajós akart lenni, a neve is az elfojtott gyerekkori frusztrációt mutatja, és annyira vitte, hogy másokat oltogat különböző blogokon és beszaratja szegény diákokat, szép kis élet, és még ő dönti el ki mennyit ér...

Senkifia 2011.04.28. 14:14:18

@McK: :)
ugye viccelsz,kedves... A real, a Bernabeun, saját térfeléről nézte,ahogy a Barca focizik a másikon,hosszú-hosszú percekig. Egy döntetlennél, ami nagyrészt a Barcának kedvez. :) Saját pályán ennél nagyobb gázt el nem tudok képzelni. És a real nagy híre mellett ez még égőbb. 71-29% a labdabirtoklás a Barca javára,végig a meccsen...és nem volt közük a meccshez? :)
tudom, a matek kegyetlen dolog. Ez van. A Realnak focizni kellett volna, bunkerelés helyett,és akkor nincs min sírni,hogy igazságtalanul(????) kiállít a bíró egy pepét, és azért vesztettek. Azért vesztettek,mert murinnyo elb.szta a taktikázást. Kijelenteni, real edzőként, hogy jobban örülne egy döntetlennek?A bernabeun? hát mekkora fos ez,már elnézést...?
A te szórakozásodat nem a kiállításkor rontották el,hanem amikor a Real pályára lépet. Sőt,még inkább mióta az a(amúgy tehetséges,zseniális, stb) murinnyó ráerőltetett egy világsztár csapatra egy idióta bunkerfocit,mert "Nem a labdabirtoklás,meg a szépség, hanem az eredmény számít". Igen, olyan csapattal,akit ki tudnak védekezni. A barca meg már mutatott döntetlent is a reallal, meg 5-0-t is. Egy olyan csapattal,akit 7 éve vert meg utoljára(ja hogy a kupáért kikínlódtak egy 1-0,...hát van ilyen)tehát 7 év alatt egyszer sikerült 1 góllal megverni, semmiképp nem kéne úgy felmenni,hogy "Gyerekek, bunker! aztán az ellentámadás ha összejön,jó". Itt az eredménye. És nem a kiállítás az oka. hanem az,hogy murinnyónak ez az egy stílusa van, és amúgy ez az egyetlen, amivel döntetlent,vagy egy gólt valahogy ki tud nyögetni a csapattal a Barcával szembe. Mert ha kinyílik a támadása a realnak a visszavágón, akkor beszopja megint az 5-0-t. Ha nem nyílik, és ugyanezt játsza, az eddigiek szerint 3 góllal kéne verje a barcát, ami igencsak vicces feltételezés... Na de tény,hogy tele vannak zseniális játékosokkal, csak focizni kéne a hülye taktikázásuk helyett. és nem rinyálni,hogy bazmeg,azért kaptunk ki,mert pepe majdnem eltörte a másik csávónak a lábát... És Adebayor is eléggé megérett a végére egy kiállításra. Ez egy ilyen játék. Nem nézni kell, ahogy a másik focizik,azzal,hogy a kegyelem taknyán hátha rúgunk ellentámadásból gólt,vagy pont rúgásból, és közben összerugdosni mindenkit,akit érünk. Főleg nem ilyen szintű játékosoknak. Focizni kéne. Tudod, úgy,ahogy a spanyol válogatottban is. Akivel a Barca stílusában, a sokpasszos, gyönyörű focijával VB-t nyertek a spanyolok...
Ennyit a te szórakozásodról. Meg hogy mennyire nem rúgott labdába a barca a kiállításig.
Amúgy halkan megjegyezném: mikor Messi elindult, egyedül volt az egész real középpályával és védelemmel maga előtt. És lefektette az egyik felüket,állva hagyta a többit,és tök egyedül becsalinkázott a kapuig,majd bepasszolta csóró Casillas mellett, aki egy zseniális kapus, világ egyik(ha talán nem a) legjobbja. De egy Messivel egy az egyhez nagyon neki sincs esélye.Ennyit a kiállításról.

lappaj 2011.04.28. 14:15:34

@tothjohnny: Nem gondolom zavarosnak... CR is meg Messi is egy zseni. Lehet szeretni utálni mindkettőt de ez van, tény. Mind a Barcának mind a Reaálnak kb 50% esélye volt hogy nyer, ergo nyerhetett volna a Barca ugyanúgy a piros nélkül is, de persze ki is kaphatott volna. (ha a nagyanyámnak...) A kiállítással viszont ez az arány egyértelműen kb 90-10re változott. Tehát: a kiállítás jócskán megdobta az esélyeit. És lehet itt hőbörögni hogy Viva Barca meg így is úgy is legépellek köcsög Reál meg hasonlók, aki nem látja be hogy egy 11-11 elleni játékban ha 11-10 lesz a felállás az jócskán beleszól a meccs kimenetelébe. Egyébként nem láttam azt az elsöprő lendületet a Barcátol amire azt lehetne mondani mindegy volt Pepe leküldése és csak idő kérdése volt míg betalálnak. Hozzáteszem a Reáltol sem...

lappaj 2011.04.28. 14:19:03

lemaradt a mondat végéről,hogy aki nem látja be az gyökér... :)

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2011.04.28. 14:19:28

Én már sajnálom hogy: a Barcelona nyert.
Ínkáb le nyeltem vólna a békát keserű száj-ízel csak ne lene ilyen csúnya nagy accsarkodás.

inkabbne 2011.04.28. 14:21:36

nem értem miért vagytok oda attól hogy pepet kiállították..
Mivel mindig debil állatmódján viselkedik a bírok figyelnek már rá
és ha kell ha nem osztják
meg is érdemli..

narancs66 2011.04.28. 14:23:21

Jól beszélsz Senkifia. Annyi, hogy szerintem a Reklám Margitnak nem volt semmiféle taktikája. Az, hogy 9-10 emberrel védekezzenek a kapujuktól 30 méterre az nem taktika.

Senkifia 2011.04.28. 14:28:23

@Neel Armstrong: aha. biztos azért mondta a DigiSporton az,amúgy elég nyiltan Real párti, bemondó,hogy nyilvánvaló,hogy a kiállításon kívül a Barca ellen fújt a bíró :)
Olyan szánalmas,ahogy nem tudtok veszíteni.
Abban,amikor Messi elindult a félpályától, 6-7 Realossal maga előtt, egy barcás nélkül, végigszlalomozta őket, a fél védelmet lefektette, és bepasszolt Casillas mellett,melyik mozzanat volt a csalás? ja tudom: túl kicsi,mert növekedéshormont adtak neki(másik észlény real-drukker kommentje a Sportgézán) és a súlypontja szabálytalanul alacsonyan van,és nem is lenne szabad engedni focizni, azért rúgott gólt... :)
Basszus, fogadjátok el: murinnyó ezt az egy stílust játszatta az összes csapatával :qrva ronda, antifocit,bunkerfocit. És volt, ahol bejött. A Barcával szemben más amúgy sem megy. Nézd majd meg a visszavágót,ahol ugye 3 góllal kéne nyerjen a Real(ad absurdum). Ha játsza ezt a bunkerfocit, lesz egy 0-0, vagy 1-1. Ha kinyílik, és támadni kezd, megint kapnak egy 4vagy5-ös zakót a reálék. Ez van. De attól még focizni kéne, mert abból ,hogy hosszú percekig állingálok a saját pályám saját térfelén, a vendégek meg döntetlennél passzolgatnak egymás közt,én meg nézem, abból nem lehet nyerni. És a Real konkréten ezt tette. Ebből lett a 71-29% os labdabirtoklási arány az egész meccsen a Barca javára. És akkor ne bőgjek,mint a fürdős kurva,amikor kiállít a bíró tök jogosan egy talpalásért egy játékosomat,hogy bazmeg, há' ezért kaptam ki. Nem ,azért kaptál ki, mert a hatvanegynéhányadik percig nem voltál képes bekínlódni a vendégkapuba egy kib.szott gólt sem. Sőt, érdemben játszani sem játszottál,úgy,ahogy az ember a focit elképzeli.
Szóval ennyit a csalásról. Ha a real 65 perc alatt rúgott volna 4 gólt, hazai pályán, amit az ember elvárt volna tőlük, ahhoz képest,mekkora sztárok, mekkora pofával,és mekkora edzővel, akkor teljesen mindegy,mit fúj a bíró. És aki nem így látja, az egy idióta,hogy idézzelek téged :)
Ilyen egyszerű ez. Meg kell tanulni úri módon veszíteni. Főleg úgy,hogy az ,amit csinálsz a pályán,nem sokban hasonlít ahhoz,amit az emberek "futball" néven ismernek és szeretnek. Azt az ellenfél játszotta,amennyire hagyta neki a bunker...
Pont.
lehet hőzöngeni.

tom55 2011.04.28. 14:28:39

@narancs66: Taktikának taktika ha hozzáveszed a kontrázást, csak általában sociedad féle csapatok alkalmazzák megjegyzem ők teljesen jogosan

tom55 2011.04.28. 14:32:39

@Senkifia: mindjárt te is kapsz egy szép jelzőt, szerintetek mi lesz az? Pl "ahogy a neved is mutatja a véleményed senkit sem érdekel"?:) Egyébként egyetértek, mou egyszer sem nyert botrány nélkül bl-t, szóval nem guardiolát kéne erről kioktatnia

Senkifia 2011.04.28. 14:38:14

@lappaj: ha a real focizik, és a kiállításig rúg 3-4 gólt, úgy ahogy az ember elvárná tőlük, elnézve őket,hogy mekkora sztárok,mekkora edzővel, és még mekkorább pofával,akkor a kiállításnak semmi súlya nem lett volna. Az meg persze hozzátartozik a real-barca meccsekhez,hogy a real nem bírja idegekkel, és el kezd rugdosni ész nélkül, és kiállítás lesz a vége. Adebayort is simán kiállíthatta volna. Ez egy ilyen játék. focizzál úgy,ahogy illik, ne állj 11 emberrel a saját térfeleden,mint valami értelmi fogyatékos gyülekezet,miközben az ellenfél passzolgat hosszú percekig(lásd még: 29-71 % labdabirtoklási arány a Barca javára),hanem menj,és rúgj gólt,mert ez a foci. És ha taktikázol,és elb.szottan taktikázol, de arra már nem vagy elég jó edző,hogy rávedd a vadembereidet,hogy ne rúgják -talpalják-tapossák az ellenfelet,mert nem az a futball, akkor utólag ne sírjál,ha kiállít a bíró. És ne gyere azzal,hogy jaaa, úgy könnyű,hogy 11-10 ellen. Amúgy meg az volt a terv,hogy döntetlen lesz itthon,és majd saját pályán jól megpakoljuk a Barcát? Mert az elmúlt 7 év fényében az igencsak sekély értelemre valló hozzáállás.
A Barca pedig játszotta a kiállításig is, meg utána is, azt a focit,amit tudott,illetve amit lehetett, a murinnyói bunkerfocival(az egyedüli hatásos módszer a ki-nem-kapás ellen ezzel a Barcelonával)szemben... Ilyen egyszerű a képlet,per pillanat.
A real-játékosok idegállapota meg meglátszott a taposásokon, sípcsonton-talpaláson, vádlitaposáson,csak úgy mellékesen, meg a Ronaldo hisztijén. Inkább focizni kéne. Lehet akkor szórakoztatóbb is lenne. És akkor lehetne kommentálni. Így elég gáz.

fprot 2011.04.28. 14:41:03

Nem akarok senkit megsérteni, (látom, parázs vita zajlik) csak annyit jegyeznék meg, hogy fél lábon állva megpördülni saját tengelye körül - anélkül hogy a lábához értek volna - nem csupán színészi, de a fizikán túli képességeket is igényelt Alvestől. Amúgy, kétségkívül nagy zsivány a fickó.

Senkifia 2011.04.28. 14:41:31

@tom55: hát aki nem tudja,mit jelent a nickkem, az saját műveltségét jellemzően magyarázhatja másképp :) Amúgy túlzottan nem zavar.
Ja és akit nem érdekel mások véleménye egy vitafórumon, nem kell elolvasnia, ilyen egyszerű :)
Murinnyó meg menjen nyugdíjba,mert tönkreteszi a szórakoztató futballt a suttyó bunkerfocijával,csak azért,hogy elmondhassa,hogy néha így is lehet nyerni... De minek? :)

narancs66 2011.04.28. 14:41:49

Ja, a Sociedad idegenben, nem a Real otthon.

tom55 2011.04.28. 14:44:50

@Senkifia: Nekem a nyilatkozata tetszik, ahol konspirációs teóriákat gyárt, majd utána elmondja, hogy ő vérrel (manu elleni meccse a portoval elég cinkes volt) és verítékkel (tavaly inter khm khm) nyert bl-t, és szégyenlené magát pep helyében, hogy csak így tud nyerni, az álszentség határtalan

freagle 2011.04.28. 14:48:48

Bede, te egy bunkó vagy. Jó lenne, ha tanulnál egy kis tiszteletet - ha mástól nem, legalább az általad legkiválóbbnak tartott edzőtől, Guardiolától, aki soha nem nyilatkozna ilyen primitív stílusban egyetlen ellenfélről sem, pláne nem az ősi rivális Real Madridról.

Ami a meccset illeti.
1. Mindenekelőtt gratulálni kell a Barcelonának. Ezen az estén mindenképpen jobbak voltak, s amit Messi művelt a második gólja előtt, arról valóban csak a legnagyobb elismeréssel lehet szólni. Szintén ki kell emelni Afellay játékát, mindig csodálkozom azon, hogy egy ilyen kiváló szélső, miért csak 15-20 perceket kap.
2. Be kell vallani azt is, hogy ez a Madrid, nem a "kupanyerős Madrid" volt, még ha hasonlót játszott is: a játékosok sokkal tompábbak, lassabbak voltak, elszántságban sem hozták azt, amit a győzelem alkalmával. Jellemző módon Messi többször eljutott a kapuig, amire legutóbb nem igazán volt példa.
3. A meccs így is döntetlen szagú volt, így a Barca győzelmét semmiképp nem lehet külső körülményekre fogni.
4. Ettől még tény, hogy Pepe kiállítása indokolatlan volt, és ez alapjaiban változtatta meg a Madrid középpályás védekezésének hatékonyságát. Különösen szembetűnő az indokolatlanság, ha mellétesszük, hogy pl. Messi szándékosan ugrott Albiolra és még sárga lapot sem kapott, vagy - a kiegyensúlyozottság kedvéért - Adebayor sorra rántotta le kézzel az ellenfeleit, mégis pályán maradt.
5. Végül el kell ismerni azt is, hogy ezzel a továbbjutás minden bizonnyal eldőlt. Ha valami csoda folytán mégis a Madrid jutna a döntőbe, akkor Mourinho-t nemcsak kiváló edzőnek, de varázslónak is tartanám!... :-)

csakazertmertcsak 2011.04.28. 14:49:21

@Senkifia: Látom rád sem bíznak szellemi munkát.

Senkifia 2011.04.28. 14:52:44

@csakazertmertcsak: :) ennyi? mert ez így igencsak kevés... érvelni nincs mivel? vagy csak nem tudsz fogalmazni,összetett mondatokban? :)

tom55 2011.04.28. 14:54:11

@freagle: Minden szavaddal egyetértek, na ilyen szerintem egy építő hozzászólás, köszönöm:) Nagyon várom a visszavágót, mert ősz óta sokkal összeszokottabb lett a csapat, és összeszokott csapattal lehet támadni is, reméljük ez lesz

Senkifia 2011.04.28. 14:55:06

@csakazertmertcsak: vagy csak szövegértésben vagy gyenge? mert szívesen magyarázok,ha valamit nem értettél,és zavarodban ennyire futotta...

Senkifia 2011.04.28. 14:57:28

@tom55: lehet támadni összeszokott cspattal. Murinhoval nem lehet. Legalábbis eddig minden csapatára ráeröltette ezt az antifocit...
Reménykedni természetesen lehet. Mennyivel szebb lenne,ha fociznának is Realék,ahogy illene ennyi sztár-játékoshoz,és nem csak Murinho taktikázna...

csakazertmertcsak 2011.04.28. 15:00:33

A kommented, melyre reagáltam, eléggé reprezentatív képet mutat szellemi kapacitásod, illetve a focihoz való hozzá nemértésedről, ezért hiába is próbálnék érvelni, valószínűleg nem lennél képes felfogni a mondandóm lényegét. Ezért kár is belemenni ilyenbe. Hajtogasd csak tovább amit a többi greenhorntól olvastál.

Neel Armstrong 2011.04.28. 15:02:09

Ami tegnap történt, keserű szájízt hagy maga után minden olyan emberben, aki régen kinőtt a rövidnadrágból és a napi kétszeri rejszolásból.

Akinek nem ment el még a józan esze (mert erre azért izmozva gyúr a libsik kezén lévő média), az látta mi történt.

A Barcelona soha nem tudna egy olyan gólt szerezni, előzőleg egy olyan támadást vezetni, mint amilyennek a végén C. Ronaldo a győztes gólt fejelte a kupadöntőben.

Tegnap is csak azt követően kerültek többször helyzetbe, hogy színészkedéssel kiállítattak valakit az erre egyébként is kapható (vagy előzőleg lefizetett), mert Barca-drukker bíróval.

Nem csupán azt történt, hogy egy csapatot megfosztottak a továbbjutás lehetőségétől (hiszen egy 0:0 után a Barcának otthon futballoznia kellett volna, mert 1:1-gyel kiesik), hanem az is, hogy a semleges nézőt, jómagamat és másokat, megfosztottak az élvezettől.

Ez az ami megbocsájthatatlan és rengeteget ártott. A szakmailag felsőbbrendű portugálnak pedig teljesen igaza van, ha szimptaikus ember, ha nem.

tom55 2011.04.28. 15:07:07

igaz, az 5-0 mind tiziből született, nem volt rendesen felépített támadás egy sem, éljen az elfogultság.
OFF

libsik vezette média bazdmeg, legalább látom honnan fúj a szél végre...hát én mondom neked aki most államvizsgázott alkotmányjogból, ezt az alaptörvényt nem a "libsik írták", de majd megérzed a hatását te is, ne aggódj, és akkor bokán foshatod magad

holovac 2011.04.28. 15:08:41

@Ken_Lee: Sose sajnáld, hogy nyertetek! Csalódott lehetsz, hogy a Barca olyan arcát mutatta, amit nem nagyon láttunk eddig, és ezzel kicsit lerombolta a saját szépen feléptett imágóját. De ezt hamar elfelejti majd mindenki és marad a "köcsög Madrid, vinnyogtok, mert megint jól le_optatok!" ;)

Nekünk Madridistáknak meg marad a vígasz, hogy a Barca is tud sunyi, provokatív szemétláda sítlusban nyomulni, ha nem marad más ;)

Remélem, a visszavágón végre focit kapunk, még akkor is, ha abban megint Ti lesztek a jobbak :D

fprot 2011.04.28. 15:09:44

@Neel Armstrong: A libsik kezén már nem sok média maradt, lazíts. Hogy jómagadat meg másokat milyen élvezettől fosztottak meg tegnap, azt tudom. Nem nyert a kedvenc csapatod.

Senkifia 2011.04.28. 15:10:33

@Neel Armstrong: ööö... otthon futballoznia kellet volna a barcának saját pályán? a barca idegenben is futballozott.sajáton is fog.
a real viszont nem. ezért kapott ki. nem a bíró miatt,aki jogosan kiállította pepét. nem ugatni kel, hanem futballozni, a 60. percig otthoni pályán rúgni három gólt,és akkor nem kell utólag nyilatkozni,hogy miért nyert az ellenfél, aki a reállal ellentétben futballozott...

Lenny 2011.04.28. 15:11:54

"A Barcelona soha nem tudna egy olyan gólt szerezni, előzőleg egy olyan támadást vezetni, mint amilyennek a végén C. Ronaldo a győztes gólt fejelte a kupadöntőben."

HAHA!

Lenny 2011.04.28. 15:13:05

@holovac:
"Nekünk Madridistáknak meg marad a vígasz, hogy a Barca is tud sunyi, provokatív szemétláda sítlusban nyomulni, ha nem marad más ;)"

Igen, a Barca is tud, ha elé dobja a sunyiság kesztyűjét a fősunyimágus...

Senkifia 2011.04.28. 15:14:56

@csakazertmertcsak: jaj na... tehát olyan magasröptű szaktekintély vagy a témában,hogy ahhoz én nem érek fel.. értem...
hát így jártam.
De nekem továbbra is az az érzésem,hogy nem tudsz összetett mondatban érvelni,illetve nem érted,amit írok,és ennyire futja,mert ez még nem megerőltető.
Ja és a szakétrtelem mellett ne feljtsd el megnyomni a "Válasz erre" gombot.... gondolom ennyire azért még futja,ha előzőleg figyelmeztetnek rá...

holovac 2011.04.28. 15:20:47

@Lenny: ez azért mosolyogtatóan gyermekded hozáállás. ezt nyomja Bede is.

Ha Mou csinálja a lélektani hadviselést, akkor sunyimágus. Ha Pep, akkor férfiasan az asztalra csap. Ha a madrid/portugál válogatott/bárki fetreng a pályán, akkor köcsög antifocisták. Ha a Barca, akkor világklasszis játékosok, akik sajnálatos (épphogy nem vétlen) résztvevői a felesleges hisztinek.

Tényleg a félidei hiriget mivel lehet magyarázni?

Senkifia 2011.04.28. 15:21:59

@csakazertmertcsak: komolyan, annyira megnyugtató,hogy ennyi szakértelemmel megáldott kommentelő van itt,aki szerint a real sokkal jobb,bár 7 év alatt csak egyszer sikerült megvernie a Barcát. A Barca meg tulajdonképpen nem is tud focizni,meg támadást felépíteni,úgy,mint abban az egy támadásban, amiben az elmúlt 7 év egyetlen győztes gólját rúgta ronaldo. Amúgy meg középszerű az edzőjük is, akivel szemben Murinho egy atyaisten,és a futball nagypapája. Csak sajnos most pont rossz passzban vannak,már hét éve,a csapat, illetve murinhoval is, saját pályán kikapnak 2-0ra, de persze nem ők a hibásak,amiért nézelődtek az idő 79%-ban,míg a barca rúgta a bőrt, és nem rúgtak inkább a Barcának 3 gólt,hanem a szutyok bíró,aki kiállíotta (jogtalanul,of course )szegény maszületett-bárány-pepét...
Amúgy gratulálok a szakértelmedhez :)

Senkifia 2011.04.28. 15:23:53

@holovac: ...lévén,hogy murinho mást sem csinál, csak sunyimáguskodik :) ... guardiolán meg mindenki meglepődött,hogy bazzeg, ez ilyet is tud? de persze ő a nagyobb genya, meg nyilatkozatbajnok, nem murinnyó :)
na mindegy.

Lenny 2011.04.28. 15:25:45

@holovac: nézd vissza a videot és meglátod.

Lenny 2011.04.28. 15:27:32

@holovac: te lélektani hadviselésnek hívod - mi meg sunyiságnak. Ugye, érdekes, melyik oldalról nézzük.

Nézd már vissza a jutyúbon a Press Conference Mourinho videokat.

Lélektani hadviselés...=sunyi provokáció.
Most nem jött be.

Senkifia 2011.04.28. 15:28:09

@holovac: nem azért köcsög antifocisták,mert fetrengenek. minden focista színészkedik,meg fetreng, külön tanítják nekik. hanem azért köcsög antifocisták,mert murinnyó rájuk erőltette ezt a szutyok bunkerfocit,hogy állnak 11en a saját 16-osuknál, és nézik,ahogy a másik focizik, egy sikeres ellentámadásban,vagy egy pontrúgásban reménykedve. És mindezt a saját pályájukon.na ezért suttyó antifocisták. De persze a Barca szutyok,meg a színész,meg minden :)

Senkifia 2011.04.28. 15:30:27

@holovac: Maradona az egyik legnagyobb színész volt, aki focipályán mozgott ,mióta létezik foci. Soha senki nem mondta rá,hogy antifocit játszana... Vajon miért? :)
murinnyó bunkerfocija előtt a realra se mondta senki. vajon miért?
gondolkozz el ezen picit.

Neel Armstrong 2011.04.28. 15:38:21

@flamotiosus: @Senkifia:

Mindketten egyszerűek vagytok, mint a mákdaráló, nem érdemeltek különösebb figyelmet.

Az egyiknek fogalma sincs a helyesírásról, viszont kényszeresen ontja magából - és több flekknyi terjedelemben -, a lapos közhelyekkel teli ostobaságait.

A másik meg elvakult libsi, és ha csöndben marad, ez nem derült volna ki róla. De kiderült, és innentől a vitának részemről vége.

Másoknak zárásul: van még olyan ember, akinek nem tegnap kezdett szőrösödni a pöcse, és már akkor látott futballt, amikor apátok az első merevedésével ismerkedett.

Az ilyeneknél "előfordul":), hogy egy meccsen (de színházban, operában is) nem valakinek szurkol, hanem maga a teljesítmény nyűgözi le, ha lát olyat.

Ti még ott tartotok, ahol a bábszínház közönsége, fújjoltok a boszárkányt alakító színészre. Az ember ezt 30 felé kinövi, nektek még nem sikerült.

Független és csupán a futballt kedvelők szórakozásába egy orbitális csalás rondított bele tegnap. Kár volt.

Remélem a MU tisztességes bíráskodást kap, és akkor a Barcának vége. Ferguson csapata szebb, nyíltabb, őszintébb, látványosabb, ergo szerethetőbb focit játszik.

És főleg nem színészkedik aljasul és gusztustalanul. Angliában, a futball hazájában nem tűrnék meg az ilyet.

csakazertmertcsak 2011.04.28. 15:43:58

@Senkifia: Ahhoz képest, hogy szerinted nem tudok "összetett mondatban érvelni", úgy látom, mégis neked kell rögtön két kommentet írni, mert egybe, nem sikerül megfogalmaznod amit akarsz. Self ownage?
Bár az is lehet hogy ollózgatod a többi fórumtárs hozzászólásait, hogy próbálj valami értelmeset is írna, csak ez nem nagyon megy. Ha az érvelésemre vagy kíváncsi, olvass utána, nálad értelmesebb embereknek már kifejtettem És igen, úgy érzem, te nem vagy azon a szinted, hogy ezt megértsd.

sic!

tom55 2011.04.28. 15:44:05

www.telesport.hu/Hirek/2011/04/28/14/Ime_Mourinho_botranykronikaja.aspx

lehet pep nem akkora edző szakmailag, de még mindig jobb, mint ez...

Ha neked a madrid mostani játéka teljesítmény ahhoz gratulálni lehet. Egyébként kiadhatnál egy oltás szótárat, lehet akkor boldogabb ember lennél, és nem lenned szükséged ilyen stílusra, hogy másokat meggyőzz Porfesszor Úr!

csakazertmertcsak 2011.04.28. 15:54:24

@tom55: telesport.hu ? Van még kérdés?

_KingJack_ 2011.04.28. 16:03:16

www.hatharom.hu/article/d058e8-rose

Elméledtem kicsit a meccs kapcsán:

Mit akart Mourinho? Miért nem sikerült neki? Húzott-e végre valami váratlant Pep?

Ha elolvasod, kiderül.:)

holovac 2011.04.28. 16:06:04

@Senkifia: aranyosan rágjátok a csontot, de épp azt igyekeztem korábban is jelezni, hogy ugyanolyanok lettek. ez az amit nehéz elviselni a Barca fanoknak.

Sajna mi már hozzászoktunk. Még szerencs, hogy nem csak a Barcával játszunk meccseket.

holovac 2011.04.28. 16:18:28

@Senkifia: Mou megpróbálta ősszel az addig kitalált és épp csak összerakott játékot játszani egy végletekig felpörgött és remek napot kifogó Barca ellen. Megalázták, mint még soha. Talán kicsit túlságosan is. Akkor sokaknak az sem volt már szimpi (és most Barca fanokról beszélek). De az egy tiszta dolog volt.

Most eredménykényszer volt, ez Mou pályája, ezért játszott úgy a csapat a kupadöntőn, ahogy. És most is. Mou megpróbált angol focit játszatni egy spanyol csapattal. Úgy néz ki nem megy. (Bár az arány elég kiegyensúlyozott, egy x, egy győzelem, egy vereség.)

De ne légy elvakult. Csak a Barca ellen játszatta ezt. A korábbi meccseken nem ezt és nem ezzel a csapattal játszottuk. Megvertük a Milánt, az Ajaxot, a Lyont, a Valenciát (nagyon).

Nem antifocit játszik a Madrid és nem ezt játszatja vele Mou. Más a játékoskeret itt, mint ott, nem várható el ugyanolyan játék, de a többi meccsen hosszú idő óta végre látványosan és gólgazdagan játszottak. Ezt nem hiszem, hogy vitatni lehetne.

holovac 2011.04.28. 16:31:12

@Lenny: és megint. Én lennék az a postolo, aki az egyenlő mércéről írt korábban, vágod?

Továbbra is az lehet a baj, hogy a Barca és Pep Mou szintjére süllyedt, nem?

lappaj 2011.04.28. 16:34:58

@Senkifia: Olvasd el a legelső kommentem... Te vagy az élő példa az emberekre akikről beszéltem. Nem vagyok sem reál sem barca drukker, ezt leszögezném. És jah ez egy csapatsport ahol akár tetszik akár nem előny ha a másik csapatban kevesebben vannak. A labdabirtoklásról: az se foci hogy félpályánál passzolgatunk órákat... Igen a Real beállt védekezni és labda se volt nála: szutyok játék.A barcánál meg végig ott volt a labda és mégse csinált vele semmit: szutyok játék. ráadásul a Barca ugyanúgy rúghatott volna 3-4 gólt a kiállításig "ahogy azt az ember elvárná tőlük" mégse tették. Ne legyünk már naivak... volt egy hatalmas lehetőségük ezzel az emberelőnnyel amit okosan ki is használtak. Ha az nem lett volna ugyan az lett volna mint a kupadöntőn: szarakodás szarakodás és vagy beakad valami vagy büntetők.. az is csak a szerencse hogy ott épp a Realnak akadt be. Hangsúlyozom nem vagyok egyik csapat drukkere sem, sőt kicsit sem szívlelem egyiket sem, mert szerintem mindkét csapat focija megöli a játékot. De gondoltam itt el lehet diskurálni értelmesen a meccsről. Ám sajna úgy látom nem lehet mert csak az "én apám úgy megveri a te apádat" típusú hozzászólások érkeznek.

Melchi Zadok 2011.04.28. 16:53:31

rövid összefoglalót kérnék ha lehet, mert nincs kedvem végigolvasni a sok kommentet: hisztiznek még a magukat semleges nézőknek mondott angolfocibuzik a tegnapi meccs okán?

Neel Armstrong 2011.04.28. 17:11:43

@melchi zadok:

Már elmentem volna, de miattad egy percet még maradok, mert szeretem leoltani a magadfajta oldalról támadó kötözködőket.

Kiskoma, a nickedből gondolva valami hatalmas, igazságos és jóságos zsidó főpapnak gondolod magad. Fájdalom, az igazság más.

Nem vagy egyéb mint egy hamisítatlan, gyáva, orgyilkos jellemű, más háta mögül hadonászó, mélysötét és vérbuzi libsi. Próbálsz ugyan civilizált jelmezt öltve magad úriembernek látszatni, de ez sosem sikerül.

Keltafan 2011.04.28. 17:14:48

@Neel Armstrong: "A Barcelona soha nem tudna egy olyan gólt szerezni, előzőleg egy olyan támadást vezetni, mint amilyennek a végén C. Ronaldo a győztes gólt fejelte a kupadöntőben."

Na, ebben egyetértünk, de elég nehéz is lenne, mert CR7 nem megy hátra védekezni, a Barca pedig sose fogja leigazolni.

Neel Armstrong 2011.04.28. 17:15:04

@melchi zadok:

Az utolsó mondat helyesen: Próbálod ugyan civilizált jelmezt öltve magadat úriembernek álcázni, de ez sosem sikerül. Javítva, bocs:)

inkabbne 2011.04.28. 17:22:11

@Neel Armstrong:
még mindig különb mint te ;D

Neel Armstrong 2011.04.28. 17:22:43

@Keltafan:

Minek is kellene nektek C. Ronaldo, amikor nálatok játszik Keita, Busquets, Pedro, Mascherano és a többi, az év játékosa Európában.

Egyébként egyszerű vagy mint az ajtórigli, mert különben értenéd, hogy nem konkrétan Ronaldo személyére gondoltam, hanem a saját térfélről induló, 3 húzásól álló támadásra és a befejező, 8 méteres bombafejesre.

De minek vitatkozom veled, magas ez neked, mint mezei rágcsálónak a Hubble-űrteleszkóp.

inkabbne 2011.04.28. 17:25:07

@Neel Armstrong:

2011.04.07. óta tag. =D

hány Bant kaptál már ? =D

inkabbne 2011.04.28. 17:28:59

@melchi zadok:
látom nem adnak választ..
egyébként majdnem jól gondolod..
sőt még pár szakértő is csatlakozott szócsatázni! =D

Melchi Zadok 2011.04.28. 17:44:43

@inkabbne: ezek szerint egy-két hisztimanci még mindig bugyborékoltatja a fekáliát maga körül. :)
különösen ez a neel armstrong nicket viselő kretén szórakoztató nagyon, szinte látni, ahogy lilul a feje a tahójának :)

Neel Armstrong 2011.04.28. 17:52:24

@melchi zadok:

Turbólibsi a Dob utcából, tudom, hogy azért vagy frusztrált, mert az új alkotmány sem engedélyezi a szakállas bácsik és a tizenéves fiúk házasságát.

De van ilyen hely a világon számos, oda nyugodtan, békében és háborítatlanul kivándorolhatsz. Bár a sunyi tetűket, úgy tudom, sehol nem kedvelik.

A legtermészetesebb az lenne, ha családostul hazamennél a sivatagba, ahol szívrepesve várnak már a palesztinok.:)

fprot 2011.04.28. 17:58:04

@Neel Armstrong: Neil (!) barátom, az a bajod, hogy nem mered vállalni az identitásod. Nem szégyen az, ha Real drukker vagy. Nem olyan nagyon rossz csapat az:-) A tapló stílus viszont szégyen. Mert azért csak egyfolytában a genitáliák (nézz utána, mit jelent) környékéről veszed hasonlataidat. Amúgy, itt a kibucban nyugi van ez után is, és szeretjük a focit.

Melchi Zadok 2011.04.28. 17:58:41

@Neel Armstrong: csipsz kibontva, kóla kinyitva, most már ne hagyd abba, ma leszek olyan tahó, hogy egy szellemi fogyatékos ámokfutásán röhögjek.

tiéd a szó barátom, ACTION! :)))))

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:10:02

@flamotiosus:

Érdekes volt ez a kibucus coming out.:)

Libsi, én Neel vagyok, Neil Armstrong, aki először lépett a Holdra, ha jól tudom, 80 körül jár és egészséges, hála az Istennek.

Egy olyan egysejtű libsi, mint te, aki olyan egyszerű mint a bújócska, nyilván nehezen fogja föl, hogy egy Real Madrid-Barcelona meccset magyar (!) ember nézhet részrehajlás nélkül is.

De van ilyen. Sőt, sok minden van a világon, amit a szerény képzeleted és elméd nem tud befogni.

Ha nem lenne, egyetlen labdajátékban vagy a professzionális hokiban és kosárlabdában sem lennének játékvezetők.

Arról ugye hallottál, hogy a hoki vb-én amerikai vagy kanadai bírók vezetik az USA vagy Kanada meccsét, mondjuk a ruszkik vagy a csehek ellen is, és ez ellen senkinek nincs kifogása?

Ha ilyen lesz egyszer a fociban is, te akkor se jelentkezz, mert vérig elfogult, ostoba, barcás köcsög vagy, kis libsi.

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:12:07

@melchi zadok:

Ez egyre gyöngébb, még a jesivában sem kapnál 2-esnél jobbat, bóher.

Kértél már vízumot haza?

Melchi Zadok 2011.04.28. 18:12:47

amíg neel barátunk visszavonultában még egy kicsit dolgozik "a zsidók vs real madrid" elméletén, linkelek ide egy kis néznivalót.

pepe as his best!

www.youtube.com/watch?v=LCr9_c4rRbU

jó szórakozást!

tom55 2011.04.28. 18:15:14

@Neel Armstrong: neel az új alkotmány nemcsak az általad megvetett libsiknek is szar, Orbán bácsi felmentette az összes ávóst és besúgót is, szóval olvass utána néha annak amit mondassz, bár a demagógoknál ez nem szokás nagyon sajnos, azért sem lehet velük kommunikálni

Melchi Zadok 2011.04.28. 18:17:26

@Neel Armstrong: na, már itt is vagy, remek remek! :) ez most rövid volt, kérnék inkább egy olyat, hogy hazaáruló is vagyok, meg hazátlan, meg hogy kaftános, meg hogy személyesen én öltem meg jézust, meg hogy buzi is vagyok, ja nem, az már volt, bocsi! :))
még akkor is szórakoztató lenne, ha tényleg zsidó lennék, de így méginkább az! :)) gyerünk professzorom, ismét tiéd a szó! :))

Melchi Zadok 2011.04.28. 18:19:02

@tom55: szerintem ebbe inkább ne menj bele :))

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:20:22

@tom55:

Akkor miért nem cuppansz le rólam, ragadós, buta libsi?

Kommunikáljatok a rabbitokkal, de ha kérhetem, ne ebben a szörnyű "fasiszta" országban.

Csak azt nem értem, hogy miért jönnek egyre nagyobb számban ide a hitsorsosaitok.

Hogy itt aztán megélhetési rettegésből jól éljenek?

robot_ 2011.04.28. 18:23:14

@melchi zadok:
:D:D:D
ez jo.. itt átment Berserker-Zidane üzemmódba. Király :)
Hat tenyleg nem normalis ez a Pepe, egeszen biztosan gyogyszeres kezelesre szorul, ez mar nem szineszkedes volt az tuti :)

tom55 2011.04.28. 18:23:29

Most azért mert mondok valamit amivel nem ért egyet egyből libsi vagyok, mondjuk inkább vagyok hülye libsi mint egy kibaszott náci. Kurucon nincs barca-madrid topic? ott több pajtásod lenne neel? ja, ott kinéznének, hogy nem magyar nicked...

robot_ 2011.04.28. 18:26:09

@tom55:
Szerintem.... - nem akarok persze beleszolni - de lassan már itt az ideje hogy 'elengedjétek egymás kezét' Mr Neel-el.
Nem vagytok egy hullámhosszon, azt hiszem nem tulzok.

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:27:16

@melchi zadok:

Nincs valami egyszerű kirakós játék a jesivában, amivel elszórakozhatsz az esti kakaóig?

Esetleg csöngess a nővérnek, ha éppen az ápoldai részlegben gyógykezelnek, és kérj egy szurit.

Az jót tesz ilyenkor, mert a dupla mosolyjelekből ítélve, szétrobbanással fenyeget a lila cipóvá dagadt fejed::)

És milyen kár lenne egy ilyen finom, tárgyilakos, illedelmes, toleráns és intelligens bóherért.:)

tom55 2011.04.28. 18:28:32

@robot_: igazad van, az első hozzászólásából éreztem,hogy nem kóser a srác:)

robot_ 2011.04.28. 18:28:57

@Neel Armstrong:
:) ne már... hagyjatok mar abba... mindjart jo hogy ki mibe dogoljon meg, meg hogy kinek az anyja... ugyse fogtok sose talalkozni ember! Itt mindenki csak néhány karakter.

robot_ 2011.04.28. 18:29:25

@tom55:
:D:D:D:D:D:D
ezzel a kóserrel most piszkalod, vagy ez nem volt szandekos?

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:29:48

@tom55:

Kedves, kibaszott náci a jó qurva anyád!

Comprende?

tom55 2011.04.28. 18:32:13

ki mondta, hogy az te lennél? azt mondtam inkább lennék ez mint az...

robot_ 2011.04.28. 18:33:44

ilyenkor mondig a kedvencem jut eszembe, es mindig be is linkelem:
farm1.static.flickr.com/75/195983063_e380efd610.jpg

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:34:22

@tom55:

Én elköszöntem tőled, kezdetleges baktérium, ha jól emlékszem, órákkal ezelőtt. De te csak nem hagyod abba, tapadsz, ragadsz, megélhetési kötözködő.

Kérlek szépen, baszd szájba a fejkendős falábú kurva anyádat és tekints engem levegőnek. Rendben?

Nekem annyit sem számítasz, mint a tegnapi kutyaszar az utcán.:)

Melchi Zadok 2011.04.28. 18:34:59

@Neel Armstrong: ok, ez is jó volt, most valami mást, ha lehet! :)

TikiTaka 2011.04.28. 18:36:13

Fantasztikus volt ez a mérkőzés.
Jó érzés volt, hogy Mourinho, Real játékosok és a szurkolók előtt tükröt állítottunk a szinészkedésünkel, provokálással és a bíróra való nyomásgyakorlásunkkal, így látták hogy ők hogyan is játszottak az elmúlt mérkőzéseken. A saját fegyverükkel győztük le őket és ettől volt olyan finom ez a győzelem. Nem vagyok ennek a "Dirty game"-ne a híve, és ha a Barca mindig így játszana akkor valószínűleg el is pártolnék tőlük. De néha sajnos muszáj belemenni az ilyen játékba ha a másik oldalon olyan edző van mint José.
Bede nagyon jól összefoglalta.

Most már csak a hazai pályán, Nou Campban kell igazi szép focival lealázni a Madridot, olyan szinten, hogy a múltkori 5-0ás vereség is eltörpüljön és úgy, hogy Mourinho a Nou Camp nevétől is elsírja magát a jövőben.

tom55 2011.04.28. 18:36:47

Eddig sem tettem másképp, csak egyet mondj meg neel,miért kell egy barca real meccs után libsi médiázni, zsidózni,dob utcázni? Mi jót tett neked ez a világ, hogy ennyit fröcsögsz és ennyi indulat van benned?

inkabbne 2011.04.28. 18:37:46

@Neel Armstrong:
oh na de professzor úr..
ez a stílus =D

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:46:18

@melchi zadok:

A többit a kibucban kapod, amikor meglátják, hogy lopsz a közösen leszedett narancsokból.

Egy csörgős pofont meg az ottani jesiva osztályfőnökétől,mert egyes helyeken ki nem állhatják az ilyen rossz pónemű, hücpe galiciánereket.:)

Gondold tehát meg, hogy kivándorolsz-e innen, mert ott egy senkiházi kaftán leszel, akinek a hadseregbe is be kell vonulnia, itt meg a reszketésből is megélsz.

calebmarlow 2011.04.28. 18:52:35

te jó ég bazmeg, ez a Neel Armstrong csávó biztos hogy nem komoly!!! :))))))

ilyen tényleg nincs, ezen a blogon eddig is lehetett jókat olvasni, de egy ilyet, hogy: "orgyilkos jellemű, más háta mögül hadonászó, mélysötét és vérbuzi libsi" szerintem senki nem tud komolyan kigondolni (esetleg charlie sheen ugye...:))))

Neel Armstrong 2011.04.28. 18:52:43

@tom55:

Akkor utoljára kisköcsög, a tegnapi meccset elcsalta a bíró, eldöntve ezzel a továbbjutást, elrontva rengeteg ember szórakozását és feleslegessé téve a visszavágót, melyet 100 milliók néztek volna szivesen.

E csalásban aljas színjátékkal részt vett a teátrum Barcelona teljes szereplőgárdája. Ezt hozta szóba néhány nem madridi szurkoló, velem együtt.

Nem akadt köztetek EGY SEM (!), aki azt mondta volna, igen bírói hátszelet kaptunk, nem tehetünk róla, kér érte, lehet hogy 11 madridi ellen hajnalig sem rúgunk gólt.

Érted kisköcsög, vagy továbbra is magas neked ez, mint kerti bodobácsnak a függönykarnis?

tom55 2011.04.28. 18:54:22

Neel annyira vágja az izraeli hagyományokat, szerintem a moszad van a dologban:))

tom55 2011.04.28. 18:57:24

@Neel Armstrong: De ezzel továbbra sem a kérdésre válaszoltál. Ha 0-0 marad nem tudom mennyire lett volna izgalmas a nou campban, oda még mou sem jár nyerni

Neel Armstrong 2011.04.28. 19:10:40

@tom55:

Na jó, itt már mindenki föladja, én is. Ha egy madridi 0:0 után nem látod meg az izgalmat a barcelonai visszavágóban, akkor te vagy nagyon hülye vagy, vagy egy kis szemétkedő köcsög.

Cinikusan és levakarhatatlanul kötözködsz, mint egy gyógyíthatatlan pszichopata, érveknek álcázott oldalrúgásokkal froclizod a csalástól - jelzem teljesen érthetően - kikészült ellentábort.

Az előbbi felvetésemre nem reagáltál, a te erkölcsi alapállásodból nem is lehet.
Aki lapraszerelten Barca fan, ráadásul egy taknyos joghallgató, attól nem is várhatni gentleman like magatartást.

Ezért köszöntem el tőled régen, elfogult kisköcsög.

Jussak eszedbe, ha Puyolt vagy Alvest két korai sárga miatt leküldik az Old Traffordon.:)

Melchi Zadok 2011.04.28. 19:59:22

@Neel Armstrong: bazmeg neked még most sem esett le hogy úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök?

ja, jut eszembe, találtam neked egy linket, nagyon fog tetszeni! :)))

www.isragood.com/2007/07/neil-armstrong-to-jewish-kids-fly-me-to-the-moon.html

robot_ 2011.04.28. 23:00:28

@Hirariko:
aki benyalja a bulvart... az a szanalmas.
"Kakának az a bűne.."

idaig neztem. Ezt biztos nem mondta igy Mourinho. Ha beleszarnak a tanyerodba egybol felfalod? Csak kerdezem...
Nem kell beereszteni a fost az agyadba, mindig a fejlecet olvasd el eloszor, hogy hova latogattal.

Hirariko 2011.04.28. 23:11:55

Bocs de én a cikk ellenére is kinézem murinnyóból ezt :), és ennyi erővel ne olvassunk 1 blogot, internetes oldalt se, mert kb ugyanaz mintha 1 bulvár újságból olvasnál valamit, mindenhol van valami ferdítés.

robot_ 2011.04.28. 23:16:19

@Hirariko:
Nem:

__VAN__ a borsonline-tol fentebb a neten. hidd el.

es nem a "cikk ellenere" hanem a "cikktol fuggetlenul", mert tok mast jelent.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.04.29. 02:14:46

Neel Armstrong-l nem kell foglalkozni, koztudott, tobb forumon napvilagot latott pre-szuletesi traumaja, amit a mai napig nem hevert ki. Nevezetesen, ugy fogant, hogy az apja raverte a csizmajara es picsan rugta az anyjat.
Mivel semmilyen kezeles nem hasznalt neki, kommentelo trollkent probal ertelmet talalni sekelyes eletenek.

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása