A Real visszavág: feljelenti a színészkedőket

2011.04.28. 23:23 hugo sanchez

Maga a meccs sem volt szép, a végjátéka még rondábbnak ígérkezik. Előbb a Barcelona jelentette be, hogy hírnévrontás miatt felnyomja a kiboruló Mourinhót, az ügyben az UEFA is lépett magától, hasonló okok miatt, majd kiderült, hogy a Real is megy panaszkodni az UEFA-hoz, mégpedig a katalánok színészkedései miatt, amivel megtévesztették a bírót.

 

 

A Madrid honlapjára kikerült a fenti videó is, az ismert jelenetekkel, Pedro nekiszalad Arbeloa vállának, majd az arcához kap, Busquets felmászik Marcelo hátára, majd az arcához kap, Keita elkezdni lökdösni Arbeloát, ami után Pinto kap más arcához.

 

 

És végül a Pepe-Alves-jelenet lelassítva, amiből kiderül, hogy Pepe nem találta el Alves lábát, aki mégis fájdalmas arccal összerogy, majd gyorsan visszatér makk egészségesen a pályára. Nyilván ez a legvitatottabb, a végeredményt is jelentősen befolyásoló eseménye a meccsnek, de Alves színészkedése azért mégsem mérhető ahhoz, ahogyan Pepe nyújtott lábbal, a mozdulatot egy kicsit sem visszafogva érkezik egy közel sem éles helyzetben, valahol a Barcelona térfelének távolabbi pontján, és csupán centiken múlt, hogy Alves tényleg színészkedéssel keresse a kenyerét a jövőben.

 

Szóval, lehet házalni az UEFA-nál, és tényleg remek a ripacskodós-picsogós összeállítás a katalánokról, de ezt a Pepe-akciót talán nem kellene sokak emlékezetébe égetni. Ahogyan bölcsen nem került bele a Marcelo-féle taposás és Adebayor birkózása sem.

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr502863346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

döncike1 2011.04.28. 23:42:41

még egy öngól, a jobb felső képen látszik, hogy eltalálta, egy előre lendülő lábbal nem lehet akkora hátra lendítést csinálni,ha nincs találat, tessék kipróbálni és utána magyarázkodni.

döncike1 2011.04.28. 23:53:49

arbeloa pinto estet kikockázva megnéztem kb nyolcszor és én úgy láttam arbeloa ütött.

SportClub 2011.04.29. 00:00:25

@döncike1: Én meg úgy láttam, hogy a Real nyert 5-0-ra, Alves meg a pályán sem volt. Ne nevettess már!

robot_ 2011.04.29. 00:03:53

@döncike1:
de lehet, ha latja mar amozdulat elejen h jon egy lab. az hogy te nem tudod megcsinalni, ne legyen mar bizonyitek, mikor a vilag latja h nincs kontakt, raadasul a Marca-n minden kockat megneztek, es _nincsen_ kontakt, egyebkent is nem mindegy, mert ha kenytelen leszel beismerni, akkor jon majd a "jo, de nem az szamit, es kulonben meg akkor is.." rész.
nőjj fel!

Nyilvan Pinto ütött, es az a fasza, hogy azert utott, mert Pedro belesprintelt Arbeloaba... amiert szo szerint kilobbiztak neki a kék-piros pajtik egy sargat.

Figyi, itt mar reg nem az a kerdes vilagszerte hogy amit mindenki latott az szabalytalan-e. sőt!
megnyugtatlak, marad a gyozelem meg a ket pont is. A lenyeg h mit lehet ez ellen tenni. Mert egy fos az egesz, es a ma esti 5-1 az europa ligaban sokkal faszabb meccs volt, es megneznem h akar a Barca akar a Madrid mit jatszana egy ilyen Porto otthonaban, ahol Villareal is megkapta az ötöst, és Falcao 2 meccsenként rug egy mesterhármast, kb barkinek. ilyen koran meg nem unnepelhette a Proto talan soha a bajnoki cimet. Es az a helyzet, hogy kemenyen fel kellene vallalni, igenis _mindkét_ oldalnak h van mit tanulni ebbol.

Beyonder 2011.04.29. 00:32:38

Rio Ferdinand for president.

multi84 2011.04.29. 02:17:00

a labda lökte vissza a lábát nahmeg jól rá is segített...
img840.imageshack.us/img840/8676/wolfgangstark.jpg

TikiTaka 2011.04.29. 08:45:35

Egyáltalán nem az a lényeg, hogy eltalálta e Pepe Alves lábát. Ezt sokan félreértik. Mivan akkor ha Alves nem húzza vissza a lábát? Na ugye, erről van szó. Az már megint más kérdés, hogy Alves fantasztikus színészi tevékenységet végzett mint az összes többi csapattársa ezen a mérkőzésen.
De engem ez egyáltalán nem zavar, mivel (Busquetsen kívül) nem jellemző a barca játékára az amit múltkor műveltek és egyértelmű volt, hogy edzői utasításról lehetett szó, méghozzá azért hogy a saját koszos játékával győzzük le Josét.
Néha muszáj belemenni ilyenekbe, ugyanis megáljt kellett parancsolni Mourinhonak és csapatának amit műveltek az első 2 meccsen és a sajtótájékoztatón.
A visszavágón pedig jöhet a szép foci.

SportClub 2011.04.29. 09:08:31

@TikiTaka: Ok, akkor kérdem én, hogy ez mi volt? www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8
Kettős mérce...

Lenny 2011.04.29. 09:27:56

Csak annyit ma - mert tegnap már végigolvastam a létező összes Real/Barca érvet, - hogy ha a forma nem húzza vissza a lábát, erősen sanszos, hogy karrierjének vége.
Így viszont nyitott egy kaput Hollywood felé.
De visszakanyarodva, kedves Real drukkerek, gondolkodjatok már el - egy hasonló belépő kis kedvenc Ronaldo-tok felé nálatok mennyire veri ki a biztit? Mondjuk, sípcsont ugrik, 3-4 hónapig nincs játék.
Hm?

Erős.Pista 2011.04.29. 09:40:31

Pepe valószínűleg nem találta el Alves lábát, de ha jól megnézitek a lassítást, akkor látszik, hogy Pepe nem csak nyújtott lábbal ment Alves lábára, hanem még igazított is egy kicsit a mozdulat legvégén, azaz egy kicsit még jobban rátartott a lábra, talán mert úgy látta, hogy nem találja el. No én ettől szomorodtam el, hogy ilyen van ennek a szegény Pepének a fejében. Ilyen ötlet.

TikiTaka 2011.04.29. 09:41:32

@SportClub:
Ez a kupadöntő mérkőzésen volt, úgyhogy ne W. Stark nevére írd.

Figyu, elkezdhetjük bombázni egymást, hogy ki milyen szabálytalanságokat végzet, de:
1. szerintem a real szurkolók járnának rosszabbul az elmúlt 3 mérkőzést összegezve
2. ez szánalmas lenne

Fogadjátok el, hogy kikaptatok és ne a bíróra hárítsátok kérlek.

calebmarlow 2011.04.29. 09:45:07

nem akarok én itt különösebben nagy volumenű szerecsenmosdatásba kezdeni (pun intended), mert az igaz hogy alves nem egy szent, de egyrészt kurva szépen látszik hogy hová indul a pepe talpa (nem a labda irányába). másrészt meg ha nekem valami frankóisták mindenféle képekkel, meg videókkal jönnek, amik szerintük bizonyítanak valamit, kissé szkeptikus vagyok, mióta egyszer egy képről valahogyan eltűnt egy teljes védő. biztos épp felsugározta az enterprise.

persze a színészkedést nyilván kibaszott idegesítő dolognak tartom, nem is busquets a kedvencem a barcából. de a világ nem fekete-fehér. a szándékos szabálytalanságok között is van különbség. színészkedés/direkt lábtörés. pár centis lesről szerzet gól/"Isten Keze". Suarez védése/Henry "passza". ne csináljunk úgy mintha feldobni magad pont olyan gáz lenne, mint direkt pofánbaszni valakit.

éshogy mit lehetne ellene tenni? kurva egyszerű. először is haza kéne zavarni a picsába az összes korrupt, ostoba, vén gecit a fifából meg az uefából, aztán valamilyen (dinamikus) formában bevezetni a videóbírót. valami csávó nézi a meccset több szögből, ha para van, akkor szól a bírónak rádión hogy mi a fasz volt. ezután a csávó mutatja az automatikus pirosat, a szövetség meg másnap délután eldönti hogy az eltiltás 3 meccs, 5 meccs, vagy 3 év. hirtelen mindjárt mindenki jobban odafigyelne.

ezüstérem 2011.04.29. 09:49:55

Egyik kutya másik eb volt szerdán... De ha megnézi valaki, akkor a legelső meccsen alig volt szinészkedés, meg a másodikon is, aztán a harmadikra kurvára megunták a barca-játékosok, hogy ilyen hentes állatokkal játszaniuk, és persze, hogy rájátszottak, a zseniális Mourinho ezt nem vette észre és nem szólt az agyatlan vadbaromnak, hogy ne akarja senkinek eltrni a lábát? Nem szólt a togói félistennek, hogy ez nem a Rocky VII forgatása? Nem mondta Marcelonak, hogy a keményen, öreg nem azt jelenti, hogy durván?

Én is színészkedtem volna a helyükben, ha nem is ilyen látványos szituációkban, nem futball volt az, amit a Madrid a három meccsen mutatott. A harcművészetre csak színművészettel lehetett most válaszolni..

Strajfa 2011.04.29. 10:27:39

Azért ennek a nagy hisztinek az az alapja,
hogy ha valamiért nem megy a barcának,akkor mindig jön a bírói segítség,vagy egyéb ügyekben az uefa segít. Én MU drukker vagyok,és élénken él bennem az,amikor dopping ellenőrzés volt az old traffordon, Ferdinánd előre jelezte,hogy költözik,egy nappal később ment,erre eltiltották,és pénzbüntetés lett a vége. Nem sokkal később a barcánál volt a doppinellenörzés,ahonnan az egész csapat hiányzott, elfelejtették,és szabira ment a csapat... persze az égadta világon semmi sem történt:)
Érdemes megnézni ezt a videó,és megmondani,hogy akkor hogy is van ez? Mi
is itt a különbség? A színészi játék?:)
www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8
Messi bármit megtehet,felboríthat egy levegőben lévő játékost,még egy ennye-bennye sincs,valószínűleg,ha ezt Pepe csinálta volna,akkor piros:) Az is fura,hogy Pepe szabálytalanságánál a bíró az eset után továbbment,majd a füléhez kap,és nyúl a pirosért...

Lenny 2011.04.29. 10:38:30

@Strajfa: igen, és valószínűleg az Al-Kaida is benne van a dologban...micsoda elméletek.

Lenny 2011.04.29. 10:40:22

sztem az egész az olajválság előjele...az UNICEF karöltve az olajtársaságokkal, mert a Real B csapat managerének érdekeltsége van és Charlie Sheen odaszólt Obamának, aki szólt Sir Alex sógorának akinek megvan a Blatter száma, mert Csárlit a csaja a hétvégén kirúgta aki régen Mourinho fiával kavart...
Sztem ez így volt.

smartdrive 2011.04.29. 10:58:39

nem igazán értem a Real-szurkolókat. most azt akarják kihozni, hogy a durvulás és a színészkedés kioltotta egymást, és a különbséget Messi két gólja jelentette?

a barcások egyszer sem nehezményezték, hogy nem győztek nagyobb arányban

Strajfa 2011.04.29. 11:01:43

@Lenny: Azért ez kevés egy kommenthez:)
Reagálj már légyszíves erre a videóra,és válaszolj a végén feltett kérdésre.
www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8

A válaszodból ki fog derülni,hogy troll vagy -e,vagy csak elfogult:) DDD

Erős.Pista 2011.04.29. 11:09:25

@Strajfa: Jól látszik a videón, hogy az első játékos visszahúzza a lábát a talpaláskor, míg Pepe még ráfordítja a játékos lábára. Szerintem mindkettő talpalás volt. Az első csúnya volt a második pedig aljas módon csúnya. Ha utólagos internetes szavazás lenne a lapokról, akkor az első sárga, a második piros.

Erős.Pista 2011.04.29. 11:11:06

Ha már Pepe: www.youtube.com/watch?v=aQCh6EXRq9Y&feature=related
Csak jelzem, hogy a legtöbb MMA rendszerben sem lehet a földön fekvő embert rúgni, nemhogy fociban.

Strajfa 2011.04.29. 11:12:09

@smartdrive: Messi fantasztikusan hozta helyzetbe magát,és úgy lőtte be a két gólt ahogy kell,és ezt senki sem veheti el tőle. Én legalábbis nem erről beszéltem, de csak a vak nem látja,hogy hogy mindig lejt a pálya:)

Strajfa 2011.04.29. 11:15:12

@Erős.Pista: Pepét örökre eltiltanám a focitól. Nem hogy a reálba,de itt a megye ketőben se. De hogy jön ez ide?

calebmarlow 2011.04.29. 11:20:48

@Strajfa: van különbség, teszem hozzá kevés. busquets amikor látja hogy ütköznek visszafelé húzza a lábát, pepe pedig még kifelé rúg. lényegében én mindkettőt sárga-narancssárgának érzem. az hogy busquets nem kapott erre lapot az lehet hogy bírói hiba. de pepe simán megérdemelte e pirosat. az a csávó kajak elmebeteg.

teszem hozzá az különösen vicces mikor egy manc geci ugat a bírókról. persze mert a pl szabályai szerint egy meccs nem 90 percig tart, hanem amég SAF csapat nem rúg győzetes gólt... :))))

nem baj megérdemlitek egymást a reállal. a világ két legszimpibb csapata... :))))

calebmarlow 2011.04.29. 11:23:06

@Strajfa: "Pepét örökre eltiltanám a focitól." jó akkor ezek szerint mégse vagy teljesen hülye. akkor féligmeddig bocs az előzőért. a lényegét persze fenntartom.

Strajfa 2011.04.29. 11:24:57

@Erős.Pista: én azt látom,hogy az első el is találta "alonzót" volt contakt. Az hogy egy ilyen ütközésnél,amikor két 70-80 kilós test találkozik,és azt boncolgatni,hogy hogy áll a lassítás alatt az ember bokája,milyen irányba,szögbe stb,és még a videó megnézésén is túl vitázunk rajta,csak azt mutatja,hogy nagyon régen megérett a videóbíró használata. Érdekes módon az amerikai fociban tökéletesen tudják használni,de itt a fociban nem lehet mert akkor nem lehet belenyúlni a meccsbe. Legalábbis más értelmes magyarázatot nem ismerek:)
Teljesen egyértelmű,hogy pepe lapot érdemelt,még akkor is,ha nem ért hozzá,no de egy ilyen meccsen pirosat? No azért nem,vagy ha igen,akkor tessék következetes bíráskodni,és ez itt a baj,hogy ez nem valósult meg.

Strajfa 2011.04.29. 11:28:17

@calebmarlow: manc gecire gondolsz? Túl régóta fórumozom már,hogy egy számomra ismeretlen mikkamakkán felidegesedjek:)

calebmarlow 2011.04.29. 11:32:56

@Strajfa: hát az kibaszott jó, hogy te már nagyon régen fórumozol... :)))

viszont a videóbírót én is írtam korábban. semmi értelmes érv nincs ellene, simán meg lehetne oldani, és akkor nem kellene hogy ilyen dolgokról szóljon egy meccs.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.04.29. 11:38:29

Okés legyen videóbíró, de milyen meccsen? milyen szinten?
Az NFL-ben van osszesen 32 scapat mindegyik megfelelo anyagi hatterrel hgy biztositani tudja ezeket.
Mi alapjan dontened el, hogy hol legyen videobiro? Melyik ligaban? Ha az egyikben van a masikban miert nincs?
Erosen tamogatom en is de ezek a kerdesek sajnos egyelore elegge hatraltatjak a bevezeteset.
(Osszeeskuveseket pedig most ne gyartsunk)

Strajfa 2011.04.29. 11:39:06

@calebmarlow: Természetesen mi is örülünk a ha a bíró velünk van,ki nem?:) DDD
Amiről konkrétan beszélsz,az azért nem egyértelmű számomra,mert én úgy tudom,hogy amennyit áll a játék,annyit elvileg hosszabbítani kell,mert a meccsnek tényleg 90-percig kell tartania,és az ominózus meccsen is ez történt. Vagy az lehetséges,ha nem rúg gólt a mu,akkor még most is játszanának?:) DDD

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.04.29. 11:40:04

Jelenleg minden dontes a biro kezeben van de ha van videobiro akkor kivesszuk a kezebol az iranyitast? Folyamatosan megszakadna a meccs mert a jelenlegi edzoket ismerve mind oda menne es kovetelne a visszanezest. Persze lehetne ugyis, hogy 1 visszanezes = -1 csere.

calebmarlow 2011.04.29. 11:44:43

@Strajfa: hát talán mostanra már vége is lenne, de másnap kora délutánig lehet eltartott volna... :))) ok, persze a múltkori arsenal-poolon és se szomorkodtam, hogy a bírónak nem volt sürgős a dolog. :)

Lenny 2011.04.29. 11:48:34

@Strajfa: reagálok, ha ez kielégít és akkor ma nem is kell kiverned többet a trollfütyidet:
mindkettő nálam piros. Hogy az elsőnél miért nem piros, az biztos megint egy másik összeesküvéselmélet része. Levezessem neked?

Strajfa 2011.04.29. 11:49:44

@mp3pintyo: Az egész világ egy nagy összeesküvés,és a központban egy nagy punci van!:)

BL,kupadöntők,stb. Természetesen nem lehetne egyszerre mindenütt,de nem is lenne szükség rá.Ez nem egy új szabály lenne,csak egy új segítség a bíróknak.
Gólvonal bíró sincs minden meccsen...csak a fontosabbakon.

Strajfa 2011.04.29. 11:56:39

Látom te is az intelligens fajtából származol:)
'Sztem.'az áramot vezesd,ne a gondolatot,az sokkal könnyebb lehet. Mások már régen értik,hogy én is erre gondoltam,de azért leírom neked: igen,én is erre gondoltam!:)

GGG77 2011.04.29. 12:17:10

Az egyik 19, a másik egy híján 20.
Videóbírót, de azonnal, valamint brutális büntetéseket a durvaságokért, a színészkedésért.

Erős.Pista 2011.04.29. 12:26:28

@GGG77: A durvaságokat azért jobban büntetném, lévén a színészkedéssel csak az erkölcsöknek árt, míg a durvasággal a másik sportolónak is.

Strajfa 2011.04.29. 12:35:49

Pont itt a példa,hogy nem tudják megkülönböztetni a durvaságot a színészkedéstől.Nem is lehet videóbíró nélkül. Egyformán mindkettőt!
A színészkedés nem az erkölcsösöknek árt,hanem a játéknak.

calebmarlow 2011.04.29. 12:43:47

@Strajfa: hát szerintem azért nem ugyanaz. fentebb egy kommentemben írtam pár példát, idemásolom, hogy ne kelljen keresgélni: színészkedés/direkt lábtörés. pár centis lesről szerzet gól/"Isten Keze". Suarez védése/Henry "passza"

szerinted ezek ugyanolyan súlyosak? persze ha lenne videóbíró, akkor simán mind piros, aztán utána az eltiltással lehetne differenciálni.

multi84 2011.04.29. 12:59:32

Videóbírót tök egyszerűen lehetne alkalmazni. A kétértelmű les szituációkat tovább engedni mire vége az akciónak vissza is nézték és ha gól akkor érvénytelen. Sima szabálytalanságoknál nem szükséges videóbíró, sárga/piros lapoknál visszanézni és úgy kiosztani vagy a már kiosztott lapot visszavonni. Pirosnál értelemszerűen automatikusan egyből ellenőrizni az esetet hogy ne legyen hátránya abból ha mégsem az.
Esetleg lehetne 3v2/csapat óvási lehetőség pl. amikor a bíró nem ítél meg egy 11-est. Színészkedésért utólagos eltiltás mondjuk 3 meccsre.
A videobíró BL,EB,VB,Olimpia alkalmával elég is lenne. Kiépíteni se kell semmit mert ezeket a mérkőzéseket 30-50 kamerával veszik.
Nem kell ezt agyonbonyolítani ilyen egyszerűen lehetne csinálni, plusz munka se nagyon lenne mert van 4. 5. játékvezető, a technikát meg a tv már 20 éve biztosítja csak nincs kihasználva... Egyéb kérdés??

Strajfa 2011.04.29. 13:01:53

Én valahogy soha nem értettem a színészkedés miértjét,de azért most ezt semmi sem szankcionálja. Millió kamera figyeli az ilyen meccseket, később minden kiderül,de semmi szankció? Ez vicc! Felnőtt,erős férfiak úgy vergődnek,és üvöltenek, földhöz csapdossák magukat,mint egy hisztis kisgyerek !? Ha komolyan büntetnének ezért,akkor lehet,hogy elgondolkodnának ezért,és nem érné meg.
Mert azért a színészkedés nem véletlen...

Strajfa 2011.04.29. 13:18:42

A színészkedés nem véletlen...,de a szabálytalanság lehet az.

Robinzon Kurzor 2011.04.29. 13:22:53

Ez egyre szánalmasabb.

A gólok újraszámolását még nem követelik?

Tessék már férfiként elviselni, hogy a jobb csapat győz!

Ami külön nevetséges: mindig a Real teszi az első lépést, aztán fel van háborodva, ha az ellenfél is ugyanazt teszi.

Ez persze nem mentség a színészkedésre, de elképesztően szánalmas, hogy pont a Pepe nevű mészárosuk védelmében, akit a másik két meccsen is simán ki lehetett volna állítani, pont miatta vannak felháborodva Dani Alvesre.

Ezt az idióta játékot a Real (Mou) kezdte, neki is kellene abbahagynia.

Senki egy rossz szót nem szólna, ha rendes Real-focival, durvaságok nélkül kikapnak 4-2-re vagy 5-3-ra.

Arról nem is beszélve, hogy Messi 2. góljánál 6 db Real-védő nem tudott mit kezdeni vele _szabályosan_.

Ez a lényeg, és nem az, hogy a Real folyamatos durvaságára a Barca folyamatos színészkedéssel válaszol.

lampaules 2011.04.29. 13:25:03

itt nem színészkedés történt, hanem rájátszottak a barcások a szabálytalanságokra, különben a bíró nem veszi észre azokat az első két meccsből kiindulva, olyan ügyesen rugdosódtak a madridiak. pedro helyében mit csináltatok volna? arbeloa nekedmegy, bíró nem látja, majd pedro feláll és elmagyarázza a sprorinak, hogy engem a nyolcas játékos az előbb leütközött, kérem szépen kiosztani a jogos sárgát neki!? persze... merthogy az volt. így meg is kapta. ennyi. busi más kategória, de ott is volt ütés, míg di maria a semmitől esett nagyot.

robot_ 2011.04.29. 13:30:12

@Robinzon Kurzor:
"Senki egy rossz szót nem szólna, ha rendes Real-focival, durvaságok nélkül kikapnak 4-2-re vagy 5-3-ra."

Ez egeszen bizonyosan nincs igy.

robot_ 2011.04.29. 13:31:38

@lampaules:
"míg di maria a semmitől esett nagyot."

nem, ott is ugyanugy megvolt a kontakt, csak max nem akkora h ekkorat essen.

lampaules 2011.04.29. 13:33:00

ja és alves eseténél mi az a hatalmas csattanás? semmi?
egyszerre rúgtak két irányból a labdába, pepe talppal természetesen, amit alves bokája bánhatott. még szép, hogy visszahúzta a lábát, akkor nem úszta volna meg ennyivel.

lampaules 2011.04.29. 13:33:29

@robot_: mindegy, nem ez a lényeg.

zug_a_volga 2011.04.29. 13:42:10

Azért végre nem csak a Barca seggnyalásával van tele a világsajtó, hanem az Oscarra jelölt jajveszékelő kislányokkal blaugrana mezben.

Kellett rá várni pár napot, de talán megérte. Ezzel remélem az összes BL bíró előtt elvágta magát a barcika és csak a nyílt töréseket fújják be nekik ezentúl.

robot_ 2011.04.29. 13:42:16

@lampaules:
jo de akkor nem kell olyat irni ami nem a lenyeg, ellenben _nem igaz_.

Kilgore Trout 2011.04.29. 13:55:54

Érdekes, hogy ezt a videót nem nagyon linkeli senki:
www.youtube.com/watch?v=l00O6OKfi7w
@Erős.Pista: Szerintem Pepét ezért a mozdulatsorért örökre el kellett volna zavarni az összes futballpálya környékéről is.

lampaules 2011.04.29. 14:06:12

@robot_: minden írásnak vannak lényeges, és kevésbé lényeges részei, nem?

Dottore 2011.04.29. 14:10:47

levegőben lévő láb így sosem törik el, hacsak nem szenved akut csontritkulásban...

ezzel együtt szabálytalan, csak éppenséggel vitatható a piros lap...fogadni mernék, hogy ott helyben alves is boldog lett volna egy sárgával.

Sir Galád (már foglalt) 2011.04.29. 14:23:55

őőő.... de igen, eltalálja a lábát, talán a labdához is hozzá ért egy kicsit. mindenesetre senkinek nem kívánom, hogy stoplis cipővel letalpalják, szerintem jogos ezért piros lap(10 éve még nem volt, most már igen).
valóban rájátszottak a barcások az említett esetekre, de ezt azért is tehették, mert túl keményen léptek fel a madridiak. Játék helyett...

Melchi Zadok 2011.04.29. 14:29:38

biztosan írták már előttem, ezért előre is elnézést, de a videó összeállításnál csatolták di maria, marcelo, és a többi alakítást is?
a real megküldi bónuszként az uefának, vagy az csak előfizetőknek jár? :)

ez a reakció a lehető legostobább volt a realtól, úgy elhajtják őket, mint a szart, ellenben murinnyó miatt szopni fognak, az uefa nem tűri, hogy egy veszíteni képtelen alak lecsalózza őket.

persze, miután teljesen jogosan elkaszálják őket az edzőnek zseniális, de embernek csak laza keretek között értelmezhető ember miatt, akkor majd diadalittasan lehet sebet nyalni és egy jóízűt mártírkodni.

ha már a pályán nem tudnak teljesíteni, legyen show azonkívül. ez a vesztesek szépségtapasza.

Melchi Zadok 2011.04.29. 14:32:55

@Dottore: én azt gondolom, hogy ha nem pepe tette volna ezt, talán megússza a real egy sárgával (pedig szabály szerint ez piros, mérlegelési lehetősége nincs a bírónak)

de pepe tette, akit már örökre el kellett volna tiltani a labdarúgástól.

aki esetleg másképp látja nézze meg ezt a videót és döntse el maga.

www.youtube.com/watch?v=LCr9_c4rRbU

Hirariko 2011.04.29. 14:52:01

Azért szerencsétlen csávó elég sokat kapott :DDD

Erős.Pista 2011.04.29. 15:19:16

@robot_: Di Maria tényleg a semmiből esett el. Szerintem rá akart támaszkodni a védőre, hogy testtel tolja el, vagy teret nyerjen, csak épp a védő lefékezett. Ettől esett egy nagyot és már röppent is a sárga és kaptak egy szabadrúgást.

Dottore 2011.04.29. 15:19:36

@melchi zadok: szabály szerint piros? mérlegelési lehetőség nélkül? egy talpalás???
be tudnád idézni ezt a szabályt?
(szerintem te itt most keversz valamit)

hogy ki tette, irreleváns.

hogy pepének semmi keresnivalója futballpályán, nem vitás.

Robinzon Kurzor 2011.04.29. 15:44:25

@robot_: "Ez egeszen bizonyosan nincs igy."

Mi nincs így?

Hogy a Real 2-3 góllal kikapna, még akkor is, ha ők is rúgnának 2-3-at?

Vagy hogy ezért nem kellene a szőnyeg szélén állniuk, szégyenkezve az antifociért, mint most?

Zumbalalaj 2011.04.29. 15:50:21

Tisztelt Madridi Szurkolók!

Nem a Reállal, hanem Mourinhoval van a baj főleg. Sajnálom a világ egyik legjobb csapatát, hogy egy 'anti-focit' játszó edzőt szerződtetek.
Arról van ugyanis szó, hogy a Kupadöntőn játszó Reálnál alattomosabb, agresszívabb játékot én még nem láttam, pedig végignéztem már igazi rangadókat nemegyszer.
Mourinho taktikája következő; tudja, hogy labdabiztosságban, játéképítésben nem veheti fel a versenyt a Barcelonával , mivel a Barca a globális futballban egyedüliként, egy minőségi utánpótlásra építi a játékát Johan Cruyff óta; azaz gyerekkoruk óta együtt játszó közösséget építenek a csapatból, ahol csukott szemmel tudják hogy hol a másik, és egyérintős passzaikkal olyan magabiztos és lehengerlő játékot játszanak, hogy többnyire akkor is nyernek, ha pocsék formában vannak, mivel az ellenfél kifárad, fut a labda után. Ezért van tele spanyol-katalán játékosokkal ez a csapat. A Madridban is sok a spanyol, de nincs egység - pontosabban még ennyire sem volt - nincs meg az összhang, csak széttartó, ám briliáns játékosok halmazát jelentették. Velük nem lehet ezen a Barcán túllépni. Sok csapaton igen, de rajtuk nem. Ezért Mourinho, mind az Internél, mind a Reálnál, 'kénytelen' volt ezt a tudás-különbséget tompítani. Ezt egy fegyelmezetten betömörülő védelemmel, és ügyes, gyors kontrákkal tehetné, de ez kevés.
Kell tehát az igazi játékölés, a szabálytalanságok százai. Ebben ügyes Mourinho, hogy beleverje a játékosaiba, hogy az a szabálytalan, amit szankcionálnak, ezért úgy szabálytalankodnak, hogy egy épeszű, a karrierjét féltő bíró matthelyzetbe kerüljön, az egyes konkrét szabálytalanságok nem érnek ugyan sárgát, vagy maximum azokat, de pirosat igen ritkán, de a játék képét döntően befolyásolják. Ez a sok kicsi sokat változtat a játékon, és a tudás-különbséget (elfogulatlanság nélkül) kompenzálja. De ez viszont nem méltó és érdemtelen, izzadós győzelmet eredményezhet legjobb esetben, akkor ha a bíró nem mer belenyúlni a játékba (pláne, ha a Barca rosszul is játszik magához képest). Ez történt a Kupadöntőn, ami érdemtelen győzelem volt ezek miatt.
És az a világ rendje, hogyha a bíró, akinek az esélyek egyenlőségének fenntartása (szabályok következetes betartatásán keresztül) a funkciója, ezt az érdemtelen előnyt visszaveszi az így játszó csapattól. Az adott meccsen a piros lap erre az eszköz. Csakhogy nem meri mindenki ezt megtenni, pláne, ha a konkrét belépőkért, mint említettem, nem tűnne teljesen jogosnak. Erre a pszichés mechanizmusra épít rá egy edző, és ez árt a Reálnak és a futballnak igazán sokat. Ez bejött - a futball szégyenére - a Kupadöntőn, de az a normális, ha nem jön be, mint a mostani BL-meccsen.
Úgyhogy nem kell értetlenkedni, ezért kerül emberhátrányba többnyire jobb csapatok ellen Mourinho, és ráadásul ezért kénytelen mindinkább a védekezés játékát tökéletesítenie (mivel hátrányban kell okoskodnia).
Ezt felismerve a Barca, persze rájátszott néhol; azért, hogy érezze 'jogosnak' a bíró azt, hogy az esélyeket újra egyenlővé tegye. Ugyanis ez a dolga.
Önmagában Pepe mozdulata ért pirosat, gondolom világos, hogy nem kell leszakadnia egy lábnak ahhoz, hogy kiállítsanak valakit, elég a szándékos tett. Dani Alves mázlija, hogy a labda a saját lába és Pepe stoplija között maradt.
Busquets színészkedése semmit nem változtatott a meccsen, bár tény, hogy ez sem tesz jót a focinak, de ugye mégsem e mögé kell bújtatni a nagyon is megérdemelt vereséget.
Az idei szezonbeli Barca-Madrid összesen 8-2-nél áll (1-1 tinzenegyessel...), azt hiszem a Madridnak az tenne jót, ha nem Mourinhonak hívnák az edzőjét, és elkezdene focizni, gólokat lőni, ugyanis megvan hozzá a kerete.
Tisztelettel;
Zumbalalaj

Lenny 2011.04.29. 15:51:13

youtu.be/LCr9_c4rRbU
Szerintem amit itt a fickó kapott Pepétől, az is színészkedés a javából.
LoL
Komolyra fordítva: ezek alapján még csoda, h. szerdán játszhatott...
BÜSZKÉK LEHETTEK RÁ!

baloo112 2011.04.29. 17:10:10

Jó képsor! Mindenki számára nyilvánvaló hogy Pepe célja nem a labda volt, az közel sincs mégis tart a talpaló stoplis nyujtott láb az ellenfél lábára. És előtte 4-5 perccel volt egy elég alattomos szintén sárga gyanús faltja a pálya ugyanazon részén.
Egyértelmű, megkérdőjelezhetetlen és nagyon jó döntés.

Amúgy meg amit Buszkecc művelt a meccsen azért Őt is eltiltanám... Meg Di Mariát. Meg Pedrot. Meg Marcellot. Meg Adebayort.....

mom11 2011.04.29. 18:12:32

www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8
Busquets belépőjénél is megvolt a nyújtott láb, sérülésveszély stb,ráadásul ő tényleg belé rúgott, mégis megúszta lap nélkül...

Melchi Zadok 2011.04.29. 19:58:50

@mom11: leszorított lábfej és nem talp. ráadásul pepe, miután mér esélye se volt a labdára, már egyértelműen szándékosan lábra ment. zongorázandó különbség.

Othello 2011.04.30. 13:27:49

Szépen sikerült manipulálni a felvételeket, www.youtube.com/watch?v=h8U6D1dMq7o&feature=player_embedded itt az eredeti összehasonlítva a madridival

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása