Ronaldo bukja a gólkirályságot?

2011.04.30. 14:26 hugo sanchez

Mourinho nem nevezte a Zaragoza elleni meccsre Cristiano Ronaldót, ami egyrészt érthető döntés, hiszen minek kockáztasson a keddi BL-visszavágó előtt egy esetleges sérülést, de ezzel a portugál elveszítheti a gólkirályságot. Messi így is vezet két góllal, 31-nél áll, Ronaldo 29-nél.

 

Mert míg Mourinho a keretbe sem jelölte a portugált, Guardiola elvitte Messit a Real Sociedad elleni idegenbeli meccsre. Nem hisszük, hogy az argentin kezdőként pályára fog lépni, már a múlt héten is a kispadon pihentette őt Guardiola, csakhogy kénytelen volt becserélni az 59. percben, annyira rosszul ment a tartalékos Barcelonának. Aztán Messi csereként is rúgott gólt.

 

A Realnál is hasonló volt a helyzet múlt szombaton, Ronaldo a kispadon viháncolt Pepéékkel, aztán beállt a 68. percben, 6-1-nél, de addigra már leállt a csapat, nem tudott gólt lőni.

 

Azzal kár lenne vitatkozni, hogy a gólkirályságnál sokkal fontosabb a BL-döntő, Mourinho nem csak Ronaldót, hanem Raul Albiolt, valamint Xabi Alonsót és Diarrát is pihenteti a keddi meccs előtt (Khedira és Gago sérülése, illetve Pepe eltiltása miatt még egy sérülés nagyon rosszul jönne a Mourinho számára kulcsfontosságú védekező középpályás posztján, bár Barcelonában a három rombolós taktikát reméljük már amúgy is feladja). Azt is valószínűleg csak Mourinho tudja, hogy van-e ebben megtorlás amiatt, mert Ronaldo kifakadt a szerdai meccs után a támadójátékot a védekezésnek totálisan alárendelő edzői utasítás miatt. A pénteki sajtótájékoztatón José azt mondta, hogy Ronaldo mondhat, amit akar, az az ő véleménye, amivel neki nincs problémája, de tudja hiányolni a bajnokin, mert elől sok lehetősége van.

 

Azért a kispadra talán mégis leültethette volna. Ronaldónak Mourinho döntése után mindössze négy bajnokija marad, hogy befogja Messit, aki a legjobb esetben két góllal megy. Ha Guardiola megint pályára küldi, akkor lehet ez rosszabb is, akár a gólkirályságot is eldöntheti.

 

Így áll most Messi perc/gól átlaga: 87,25, és így Ronaldóé: 92,5.

 

Ronaldo madridi statisztikája félelmetes, 59 bajnokin 55 gólt szerzett eddig. Összesen a Realban 84 meccsen 74-szer talált be.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr182866781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spabo Nero 2011.04.30. 17:05:50

Helló,

Ilyen bejegyzésekre lenne szükség mindkét oldalról. A folyamatos fikázás helyett!

Grat!

Keltafan 2011.04.30. 17:18:48

Igen, ezt én sem tudom mire vélni.
Emlékszem még anno az Athletic Bilbao ellen, amikor két tizit is kapott a Real, az egyiket Ramos rúgta, és utána José kifakadt, hogy miért nem CR7 vállalta...

Ő tudja, de én is érzek valami megtorlás-jelleget a dologban.
Aztán lehet, hogy tényleg csak pihen, de ezt a kispadon is megtehetné...

Keltafan 2011.04.30. 17:42:11

Még annyit - ha lehetne kérni - hogy az Espanyol elleni meccs után ünnepeljük a bajnokságot. :)

smartdrive 2011.04.30. 19:29:30

@Keltafan: ne. az Espanyol álljon nekünk sorfalat

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása