Mi legyen hátul?

2011.04.14. 14:37 bede

Azzal nyilván még szerencsétlen Madrid-drukkerek sem vitatkoznának, hogy a csatársorunk és a középpályánk nekünk a legjobb a világon. Elég megnézni, hány gólnál járunk idén, Xavi és Iniesta zseniaitásán pedig már Madridban sem vitatkoznak, amióta ez a két játékos nyerte meg a spanyoloknak a vébét.

Hátul azonban bajban vagyunk. Persze nem a két szélen. Dani Alves Maicon formahanyatlása után ismét a világ legjobbja a maga posztján, baloldalon pedig Adriano és Maxwell is szépen el tudja végezni a rá bízott feladatot.

Középen éppen mi lettünk a legjobbak a világon, amikor összeállt az élete formájában játszó Abidal és Piqué, aztán a franciát ugye meg kellett műteni, a január óta sérült Puyolról pedig ma derült ki, hogy még a Copa del Rey döntőjén sem fog játszani. Ami azt jelenti, nem valószínű, hogy Pep a BL-meccseken kezdőként be merje dobni a mlylvízbe. Három hónap kihagyás után hiba is lenne. Így hát most van egy poszt a csapatban, ahova improvizálni kell.

Piqué helye nyilvánvalóan biztos, a kérdés csak az, hogy ki legyen a párja. Az most már világosan látszik, hogy Pep nem bízik már Gabi Militóban, aki valóban nincs formában, és nyáron minden bizonnyal el is adjuk. Talán a négy meccs közül a legkevésbé fontoson, a bajnokin kaphat játéklehetőséget, de még ez sem biztos. Ugyanilyen reális, hogy a Barcelona B-ből felhozott Fontást vessük be, akit Pep már játszatott kezdőként egy bajnokin.

Na de mi legyen a három fontos meccsen? Pep már próbálkozott a Busquets-Piqué párossal, ám a Donyeck elleni odavágón elég nyilvánvaló volt, hogy ez nem jó megoldás. Így két poszton is gond van, hiszen kiesik a legjobb szűrő középpályásunk, aki cserébe helyezkedési gondokkal és lassúságával küzd középhátvédként. Pep is levonhatta a tanulságokat, mert a BL-negyeddöntő visszavágóján Busquets visszatért eredeti pozíciójába, hátul pedig a Mascherano-Piqué párossal kisérleteztünk.

És a dolog működött is. Mascherano viszonylag gyors, ügyes, és bár nem olyan elképesztő fizikumú, mint Piqué, keménységével viszont ezt simán kompenzálja, úgyhogy Cristiano Ronaldo meg a többiek már most retteghetnek. Mert most ez a változat tűnik a legvalószínűbbnek a három igazán fontos meccsre: Piquét és Mascheranót fogja hátul középen játszatni Pep.

Puyol meg dolgozik tovább a visszatérésen. 33 évesen már nem könnyű, de nem lepne meg az sem, ha a BL-elődöntő visszavágóján ő lenne az adu ász, aki végérvényesen elveszi a kedvét a játéktól a madridi csatároknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr872825697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása