Miért kellett beszarni, José?

2011.04.17. 00:37 hugo sanchez

Egészen a mai meccsig nem hittem el, hogy Mourinho gyáva. Már elhiszem. Ez például az egyik tanulsága a Real-Barcelona első résznek, van még néhány, messzemenő következtetéseket azonban kár lenne levonni. 

 

Beállni bekkelni, ráadásul mindezt otthon, mégha a Barcelona is az ellenfél, az megalázó a Real Madridra nézve. Értem, hogy benne volt Mourinhóban a 0-5 sokkja, de ehhez a fajta bunkerfocihoz körülnézhetünk az alsóház kispadjain is, ott vannak ilyen jellegű specialisták. Persze, kit érdekel, ha nem szép a játék, de nyerünk. De most erről szó sem volt, amikor rondán játszottunk, vesztésre álltunk, amikor szépen, akkor meg egyenlítettünk, és majdnem nyertünk.

 

Az első félidőt odaadtuk a Barcelonának, aztán amikor José nagy bátran, már emberhátrányban nagyjából minden mindegy alapon pályára küldte Özilt, akit a kezdő kijelölésekor beáldozott a biztonság érdekében, egy pillanat alatt kiderült, hogy ha támadni akarunk, akkor akár gólt is szerezhetünk. Nyilván lesz, aki szerint zseniálisan nyúlt bele a meccsbe, engem viszont arról győzött meg, hogy hibázott, amikor Özilt jegelte, és akkor is, amikor Benzemával kezdett, és nem Adebayorral. (Nyolc szögletet rúgtunk, abból egy volt igazán veszélyes, amikor fejesekkel mattoltuk a Barcát. De nemcsak itt lett volna hasznos Adebayor, hanem mint kiderült, a kontráknál is. Ok, Benzemának volt egy jó lövése, de mit is csinált még?)

 

De legalább meghúzta Mourinho ezeket a cseréket, és ez mégiscsak biztató. Nem hiszem, hogy ugyanilyen felállásban küldi a pályára a csapatot szerdán, és már a 11-eseket gyakoroltatja. Mert azért az kiderült a meccsen, hogy mára nincs öt gól különbség a két csapat között. A Barcelona kihagyott egy óriási lélektani ziccert, amikor nem húzta be ezt a meccset. Nagyon más lesz a szerdai kupadöntő, eltűnt a nyomasztó 0-5 emléke, és gólt is sikerült rúgni végre. Hogy nem sikerült nyerni, az már tök mindegy, a lényeg, hogy az utolsó 20 percben kiderült, hogy sebezhető az eddig sérthetetlen Barcelona, akár tíz emberrel is.

 

És akkor néhány dolog, amibe még kapaszkodhatunk:

 

- Mourinhónak megjön az esze, Özil kezd

 

- Adebayor kezd, és bebólint egy szögletet

 

- a végén a Barcelonának nem azért volt néhány óriási gólhelyzete, mert a ketyegő üzemmód helyett felvették a rendes fordulatszámukat, hanem az emberhátrány miatt

 

- di Maria nem akar kurva nagy gólt lőni

 

- David Villa megint kezdő lesz, viszont nem rántja le senki gólhelyzetben a nyakánál fogva a 16-oson belül

 

- Pedró megint kezdő lesz

 

- Puyol sérülése nem jön rendbe, mert Özil beállása mellett az ő kiválása is kellett a feltámadásunkhoz

 

- nem állítanak tőlünk ki senkit, mert José telesírja a sajtót, hogy micsoda dolog már az, hogy az ő csapatai mindig emberhátrányban fejezik be a Barcelona ellen 

 

- jobban rúgjuk a 11-eseket

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr802832520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robot_ 2011.04.17. 01:50:18

:):)

"- di Maria nem akar kurva nagy gólt lőni"

tenyleg mindig ragorcsol ha tiszta helyzetben van es megol valakit a lelaton.
csak ez sajna nem tul sokat ér. Kb olyan mint az hogy ha a Barca jatszik valaki ellen, akkor az elso dolog hogy be KELL mondani a labdabirtoklast, meg hogy "they controlled the game", es utanna lehet beszelni a jatek eredmenyerol, fuggetlenul attol hogy az mit mutat.
Folélovesek nem érnek sokat, raadasul tenyleg kurvajo helyzeteket basz el vele.

smartdrive 2011.04.17. 01:59:51

na ebből kb. az összes kell egyszerre

paraszthajszal 2011.04.17. 02:36:39

Én nem hiszem, hogy José gyáva lenne; egyszerűen ahhoz, hogy a Madrid "meglepje" a Barcelonát, valami különlegeset kell kitalálni.

De ha Mourinho ki is talált valamit, azt a "trükköt" (új formációt, taktikai elemet, akármit) nyilván nem egy négyes meccssorozat legkevésbé fontos, első meccsén fogja bemutatni. Mert a Barca bajnokságban hátralévő meccsei alapján ezt a bajnokságot csaknem biztosan behúzta volna öt pont előnnyel is - különösen, hogy a Barca-Reál 5:0-ja miatt pontegyenlőségnél is ők vitték volna el a pálmát. Az, hogy van-e nyuszi a kalapban, igazán majd a kupameccsen derülhet majd ki - vagy még inkább a BL-ben, mert Mourinho is tudja, hogy az állását igazán egy BL-győzelem szilárdítaná meg.

FeroxX 2011.04.17. 02:50:33

jó írás :)) hala Madrid!

Dr Smit Plagius 2011.04.17. 03:21:21

benzema és khedira mit keres a realban?

kender 2011.04.17. 03:44:26

Miről beszélsz, hugo? Évek óta nem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy nyerjünk. Az első félidőben több kapuralövésünk volt, mint a Barcelonának. Örülök, hogy Mou az edző és nem Te ... :)

flimo13 2011.04.17. 04:21:42

Ö, most nem azért, de szerinted majd egy semmit nem számító bajnokin fogják meglepni a Barcát? Minek? Arra tökéletes volt a felállás, hogy egy lélekölő zakót biztosan elkerüljenek, sőt az eredmény tükrében a Real jött ki jobban. Robbantani ráérnek a bl-ben.

poronyt 2011.04.17. 07:17:31

na befejeztem a kévámat ide már írok...
Ez nem a győzelemre ment az a játék.. Mou nagy játékos és priszchológiailag sokat jelent, hogy nem veréssel kezdett a madrid, mivel ez a csapat már kezd összeállni (de még mindig évekkel van a barca mögött lemaradva összeszokottságban), ezért meg kellett néznie mit tudnak most.
Szerintem a kupadöntn más lesz a helyzet, ott egymásnak ugrik a két nagy és gólzáporos meccset fogunk látni..

Ja és szerintem Adebayor abszolut nem real kompatibilis...körülményes, és lassú az agya...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.04.17. 07:41:09

Hihetetlen egy zseni vagy, csak azt nem értem, hogy miért nem Téged szerződtetnek edzőnek! (bár szerintem örülnél, ha itthon egy megyei csapatot rád mernének bízmi.

Baráth András 2011.04.17. 08:06:56

Jó és viszonlag objektív cikk, különösen a Barca-szerző 'bede' iszonyatosan elfogult hülyeségeivel szemben nézve.

mizie 2011.04.17. 08:20:23

Azért az frankó, hogy végig arról írtál hogy a madrid nagy csapat és hogy jobb a barcánál mostmeg jó a hazai iksz, vannak bíztató jelek, lehet hogy el tudunk jutni a 11-esekig...

egy dologban viszont igazad van. murinho tényleg nagyon gyáva és nem meri bevállalni a támadófocit a barca ellen.

Pistie 2011.04.17. 08:57:49

Adebayornak 1 jó megmozdulása nem volt amíg játszott. Egy olyan beívelést meg elpuskázott (felugrás nélkül a kapus kezébe fejelt 11 méterről) amit ha felugrik és mellre veszi, akkor bárki belövi.

Egyébként lehet savazni Mourinhot-t, de ha kitámad a Real akkor garantáltan kap még gólt. Jó taktika volt ez a Barca ellen, mellékesen az összes meccs közül ez volt a legkevésbé fontos.

labdakucu 2011.04.17. 09:17:10

Ez a "beálltunk bekkelni" dolog egyszerűen fals. A pressing az nem bekkelés, a Barca már a saját térfelén le volt támadva, minden Real játékos tudta a dolgát, villámgyorsan mentek át labdaszerzés után támadásba és ha nincs az rövidzárlat (tizi-piros), akkor egész más a meccs vége. Aki azt hiszi, hogy a foci arról szól, hogy széttámadjuk a Barcát és majd ők rohangálnak, mint pók a falon, az álomvilgban él. Els szezonja végén már komoly eredményeket ért el José csapatépítés terén és már az is óriási dolog, hogy van esély kiejteni a Barcát a BL-ből. Emberek, szálljatok már le a földre, ez nem hollywood, hanem a modern labdarúgás.

És??? 2011.04.17. 09:44:20

@labdakucu: Így igaz.Szerintem nagyon is jó kezdet volt ez a tktika, következő 3meccsre nézve. Nagyon várom a szerdát mert láthatóan a barca is gondban volt ez ellen a Real ellen.PEPE meg meggyőzött tegnap.

számá 2011.04.17. 09:53:25

"Beállni bekkelni, ráadásul mindezt otthon...az megalázó"

Nem! Az a megalázó, ha elhiszed hogy otthon csodát tudsz tenni és meg tudod verni a vb2-at aztán kikapsz 4:0-ra az megalázó.

A baj, hogy itthon a másik tudásának elismerése nem létezik, a döntetlent meg nem tartjuk eredménynek.

A tegnap esti meccs azt mutatta, hogy nincsen mágia. Munka van megszakadásig és örülni kell minden pontnak, minden gólnak. Igenis eredmény ha valaki megérti, hogy az ellenfélnél 3-5 év óta összeszokott zsenik vannak és egy saját csapatát fél éve összeállító edző 0-5 után nem támad ki mint a baromállatok.

Bárcsak a magyar válogatottról is az lenne a vélemény Európában, hogy van egy Dzsudzsákja meg egy k.jó védelme és egy remek stratégája, aki felismeri a képességeket.

Spiro 2011.04.17. 10:43:35

Ha ismered az ellenfelet, akkor annak megfelelően játszol (na, mi erről nem vettük tudomást a hollandok elleni meccseinken).

Láthatólag észre sem vetted a lényeget, Pepe középpályán szerepeltetését, ami nyilván eggyel kevesebb támadót jelent.

Ezzel a taktikával a Barca sem tudott mit kezdeni, és már az első félidőben is volt veszély a Reál kontráiban.

Továbbá Mourinho összes eddigi csapata így játszott, ha nem tűnt volna fel.

ViPe55 2011.04.17. 10:55:28

tisztelt hölgyek és urak!
amióta az eszemet tudom madrid szurker vagyok és ez nem is nagyon fog változni a jövőben sem.
szóval... semmiképpen nem tetszik amikor a bernabeu-ban 29-71 a labdabirtoklás, de el kell ismerni, hogy ez a barcelona jelenleg a világ legjobbja
(és bár én utálom legjobban, hogy manapság mekkora divat katalánnak lenni és égig emelni az összes kis törpét, de ez tény)
ha pedig ennek a ténynek tudatában elemezzük a tegnapi meccset, akkor az eredmény és a látottak bizony bizakodásra adhatnak okot
szó sem volt itt gyávaságról, arról van szó, hogy cibálgatjuk az oroszlán bajszát és próbálgatjuk a lehetőségeinket
finomítani és gyorsítani kell a kontráinkat, meg kell találni hozzá a megfelelő embereket, a barcat egyedül a két szélsőhátvédjével szemben lehet megverni; dani alves egy bohóc, pep meg szerencsére adrianot favorizálja maxwell-el szemben
szóval nem volt itt szó gyáváságról, realitásról volt szó.
az nem volt valós, mikor novemberben kimentünk a camp nou-ba négy csatárral. meg is lett az eredménye...
mou tudja a barca-verés receptjét; csak sajnos se essien/cambiasso/motta típusú szűrője nincs, se drogba/milito -szerű centere, akik tényleg minden egyes helyzetet (ziccert) berúgnak (berúgtak akkoriban)
nem mondok újat; a kupadöntő lesz a kulcs, ott már nincs iksz, valamerre billennie kell a mérleg nyelvének
az esélyesek nem mi vagyunk, de egy meccsen minden megtörténhet
ha cé nyugodtabb akkor van esély, lass-ot behoznám khedira helyére és arbeolának is játszania kell, kakáról pedig senki sem beszél...
ha ívelgetünk, márpedig tegnap ívelgettünk akkor benzi sem feltétlenül jó megoldás, talán ade hasznosabb lehetne, de az az 5-4-1 sem lenne ördögtől való, amit sir alex játszatott a mu-val mindig a barca ellen, cé-vel csúcsban
ez real-nyelvre lefordítva kinézhetne így: casillas - arbeola, pepe, carvalho, ramos, marcelo - di mária, lass, xabi, özil - ronaldo.

hala madrid!

Pampák Bikája 2011.04.17. 11:07:54

Pampák Bikája 2011.04.17. 10:57:23
Nem tudom ezen az oldalon belepofázhat egy -talán nem végzetesen elfogult Barcás. Szóval, ha nem, akkor bocs, tessék nyugodtan átugrani:
Barca drukker vagyok - és nem csak azóta, hogy Cruyffék kitalálták a tikitakit. Ráadásul mivel eléggé öregúr korban, annak idején még ebben az országban is elég jó focin szocializálódhattam. Szóval: én nem nézném le annyira Mourinho próbálkozásait, mert szemmel láthatóan - elvileg legalábbis - már tudja, hogy a Barca (és nem a játékosok minősége, hanem a játékrendszer okán) hátul sebezhető. Még a spanyol kiscsapatok ellen is sokszor látható, hogy egy pontosan kijátszott kontrával mennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozható a támadáshoz felzárkózó szélső védők miatt létszámhiányos helyzetbe került Barca-védelem. Ez a játék csak akkor "biztonságos", ha az előre játék képes 65 százalék feletti labdbirtoklási arányra, illetve megfelelő számú lőtt góllal eliminálja az esetleges megingásokat. Murinho esélye - ha jól megszervezi a védelmet -, hogy a kontrához jobb emberei vannak, mint az átlag csapatoknak, és ha Özil mellett még Kaka is formába lendülne (a mostani meccssorozatban ez aligha várható) bizony új dolgokat kellene kitalálni a Barca-oldalon is. Sajnos ugyanis - góllövés ügyben legalábbis - a Barca mostanában nagyon is Messi-függővé vált. Ibra után egyelőre Villa is egy bukta-igazolás (legyünk őszinték: az ipse legjobb formájában sem több, mint egy ügyes, gólerős spanyol csatár - mesze Eto'o kvalitásaitól elmaradva), az "egynyári" Pedro játékát már kiismerték az ellenfelek, és nem tud újítani, Bojan megtorpant a fejlődésben, Affelay pedig - ez a tegnapi meccsen a csodás csele/elfutása/lövése utáni momentumban is jól látható volt - még nem alkalmas (hajlandó?) Messi, vagy Villa kiszolgálására. nagyon jellemző, hogy az nem erre rendszeresített Keitának kell viszonylag sok gólt rúgnia a második hullámban, miközben az ebben korábban ugyancsak jeleskedő Xavi és Iniesta mostanában nem nagyon találnak be. Summa summarum: szerintem Guardiolának valamit újat is ki kell találnia a következő három meccsre, ha az eredményekben is érvényesíteni akarja azt a kétségtelen tényt, hogy a Barca ma stratégiailag/taktikailag lépéselőnyben van a világ többi futballcsapatával szemben. A labdabirtoklási arány viszont ennek a fölénynek csak az egyik momentuma - egy kvázi megelőző védekezés. Kíváncsian várom az ebből kiinduló, az ellenfelet és a hozzám hasonlókat meglepő új megoldásokat, mert - elismerve az egyébként nehezen elviselhető modorú Mourinho - taktikai érzékét, és azt , hogy az eredmény érdekében, a boldogtalan emlékű Helenio Herrerához hasonlóan - soha nem szégyellte "ölni" a focit. Szóval, itt bizony Barcával még bekövetkezhet az a méltánytalanság, hogy elmenjen a Király Kupa, vagy ami még fájóbb lenne, a BL. De legfőképpen azt fájlalnám, ha a sporttörténelem számára nem tükröződne az eredményekben is, hogy a mostani évek mindenki másétól megkülönböztethető csúcsfutballját egyértelműen a Barcelona játssza. No meg az, hogy az egyelőre még a hagyományos szisztémákban játszó többiek legfeljebb csak kihasználhatják olykori gyengeségeit, megingásait. Ezt pedig még inkább kidomboríthatná, ha a Barca, például az utóbbi évek egyik legjobb Real Madridjával szemben is, bizonyítani tudná...

Pampák Bikája 2011.04.17. 11:19:46

@számá: Lényegében igazad van, de ha vad-reálos lennék, a tradíciók okán bizony én is azt remélném, hogy az én csapatom dominál, és az ellenfél alkalmazkodik a játékához. Nyilván a madridistáknak ezt kell most feldolgoznuk. Megnyugtatásukra - ha egy barcastól egyáltalán hajlandóak elfogadni ilyesmit - csak azt tudom mondani: szerintem már látszik a számomra elviselhetetlen módon felfuvalkodott modorú, ám kétségtelenül zseniális Mourinho keze munkája: a Madrid életveszélyesen dinamikus játékra képes - csak egyelőre anélkül a pontosság nélkül, amit ma a Barca tud. Ha ez bejön, és a Barca óhatatlanul kiöregszik-elkopik (illetve a madridi vezetésnél, vagy a Mesternél sem fogy el a türelem, netán Abramovics nem tesz egy visszautasíthatatlan ajánlatot) a Real lehet a következő évek domináló csapata.

ivan. 2011.04.17. 11:30:06

sziasztok! en úgy gondolom, hogy a real van most előnyben, a 4 meccset tekintve. a számára legkisebb téttel bíró meccset is kihozták ikszre és igenis, jól csinálták a kontrázást és ha nincs az albiol-féle fojtogatós 11-es, a real behúzta volna a meccset. a labdabirtoklás és a passzok száma, csupán annyit jelent, hogy xavi és keita vagy iniesta megállnak támadáskor a kezdőkörben és passzolgatnak 20-at, mielőtt továbbvinnék. ez nagyon jó idegölő játék, csak ez nem azt jelenti, hogy mondjuk a barca többet támadott volna. mindenhol csakezt a két adatot írják le, pedig a félidőben a real kapuralövése 7/4 volt, a barcáé meg 3/3. mourinhot meg majd csak akkor szidják majd a madridisták, amikor a 4 meccsből az egyiken belefutnak egy 5-0-ba vagy kupa ill. továbbjutás nélkül maradunk. szerintem mindenképp a kupadöntő lesz a legizgalmasabb. a bl-t mou végig fogja taktikázni, de szerdán nem lesz hely a taktikának, vagy támadsz, gólt lősz és kupát nyersz, vagy nem, nem és nem. de reménykedjünk benne, hogy idén nem maradunk cím nélkül.

SteveNo1 2011.04.17. 11:34:47

Kellet azért a pontszerzéshez, hogy nagyon lejtsen a hazai pálya!

A bíró két tizenegyes-szituációban hibázott, mindkétszer a Reál javára: Villa elsöprése az első félidőben sima 11-es volt, Marceloé viszont véleményes (Alves megtolta a labdát) - Villa 2. félidei lerántása szerintem annyira egyértelmű volt, hogy a meccs elcsalása lett volna, ha nem fújják be (mondjuk az első is ilyen volt, de kétszer nem merte megcsinálni...).

Kb. 6-szor kapott a Reál szabadot a Barca 16.-osáról, mikor alig értek néha oda. A Barca végig a Reál térfelén játszott, a Pepe állandóan rúgott mindenkit, mégsem kaptak a katalánok egyetlen szabadrúgást sem (talán mert Messi klasszisokkal jobban lövi a közeli szabadokat, mint Ronaldo)!

Pampák Bikája 2011.04.17. 11:45:41

@ivan.: valóban a Király Kupa látszik a a három meccs közül a legígéretesebbnek, bár ez feltehetően fontosabb a Realnak, mint a Barcanak - ha már elment a bajnokság, legalább legyen valami, ami enyhíti a Barca dominanciát. Viszont a foci jövője szempontjából biztosan a két BL meccs lesz nagyon tanulságos. Például, mert kiderül, hogy Mourinhonak van-e már érvényes válasza a Barca-stratégiára. Most könnyen eldőlhet, hogy a világ végleg behódol-e a Barca-módinak, és a jövő években mindenféle Barca-epigonokat (ásd: Sahtyor Donyeck) látunk elszaporodni, vagy megszületik a Barca megfogásának egyik lehetséges,és sokak által követhető receptje, azaz megkezdődik-e a Barca alkonya...

Pampák Bikája 2011.04.17. 12:00:54

@SteveNo1: én másképpen látom: szerintem a bíró - minden körülményt figyelembe véve - jól vezetett. Még akkor is, ha a második tizenegyes nem volt annyira egyértelmű, mint Villa lerántása. Inkább úgy mondanám: meg lehetett adni - és persze, szemben Villa lerántásával, kiállítást biztosan nem ért. Abban viszont igazad lehet, hogy a Casillas-Villa ütközés legalább ilyen súlyú eset volt - de abban sem tévedsz, hogy két tizenegyest aligha adott volna a Barnabeuban a Barcanak. Az viszont bírói mestermunka volt, amikor Piquet becsúszása után - hiába esett el rutinosan a védőt előbb átugró Ronaldo - tovább engedte a játékot.

poronyt 2011.04.17. 12:06:55

ez a cikk kb annyira létjogosult, mintha Erdei Zsoltit fikáznánk azért, mert nem kettős fedezékkel kezdene monjuk Mike Tyson ellen (most ne nézzük az időbeli eltolódásokat..)

Jó taktikus Mourinho, a világ egyik legjobbja... vezeket a tapasztalatokat felhasználja a maradék 3 meccsen, ez egy másik real volt... de szerintem más lesz majd a következő 3 meccsen is.

stand.by 2011.04.17. 12:35:15

Ez hihetetlen, de a barca oldali írásra is azt írtam amit ide tudok: minden sorral egyetértek. Ez azért szokatlan mert érintett vagyok (a másik oldalon :)

KelekótyaP 2011.04.17. 12:53:54

megint egy ilyen idióta írás arról, hogy mi a ciki egy stratégiában és mi nem. tavaly barcelonában kiment a madrid 3 támadó kp vel. mi volt az eredmény? az hogy a barca hatékonyan játszotta a játékát. ugyanezzel a labdabirtoklással volt kb 30 kapuralövése , rengeteg szöglet ect. mit ért el vele tegnap? ugyanaz a labdabirtoklás de kb 40 méterrel hátrébb impotensen tologatva tanácstalanul. fele annyi kapuralövés mint a "gyáva" madridnak, nulla szöglet!!!! a gyáva 8és majd egy félidőt emberhátrányban játszó)madrid 8 szögletével szemben. Plusz amiatt hogy 2 sorral hátrébb tologatták a labdát, most érdemi kontrái voltak a madridnak, míg összel ha labdát szereztek azt a 16 osukon vagy azon belül és a barca eredményesen vette el tőlük, mert a labdaszerző és az ellenfél kapuja között volt minimum 9 barca játékos miost meg volt 4.
Megértem ha valakinek az a foci tetszik amiben folyton a csapatánál a labda, de hát akkor az szurkoljon a barcának, mert abban ők a legjobbak . nagyon hülye az aki pl magyar létére leáll egy némettel németűl vitatkozni, Ez igaz focira is. a barcát nem a saját stílusával lehet megverni. Ennyi

És??? 2011.04.17. 13:43:55

@ViPe55: Teljesen egyetértek veled,és a tegnapi meccs miatt nagyon bizakodó vagyok a köv. meccsekkel kapcsolatban.Illetve Pepet nem tudom eleget dicsérni.Aminek nagyon örülnék ha Kakat kipróbálná ebbe az összeállításba amit te is írtál.

Hock 2011.04.17. 14:43:06

Én annyit tennék hozzá, hogy a Real nem tud csapatként játszani. Itt most arra gondolok, hogy CR és di Maria nem igazán passzol. Mindenki CR-től várja a barca megverését, ez oké, de ettől még passzolhatna néha és nem kéne bevinne 3-4 ember közé a labdát...

l79 2011.04.17. 14:50:43

Barca-drukkerként mondom, hogy le a kalappal az írás előtt. Abszolút objektív. Példát vehetne róla a szurkolótársam, aki viszont egy bődületes faszságot írt a tegnapi meccsről... Sokkal szerényebben. Ha úgy játszanánk, ahogy néhány bloggerünk ír, akkor csúnya zakókba futnánk bele... Tisztelet, basszameg.

Pampák Bikája 2011.04.17. 15:38:49

@Hock: én meg - Barca fan-ként - azt mondom, hogy a sokáig csak Backham-típusú bájgúnárként funkcionáló C. Ronaldo rengeteget fejlődött Mourinho alatt. Miként a Real is. Ha lesz csapat, amelyik előbb utóbb megtörheti a Barca-hegemóniát, hát a Real az elsők között lehet. Feltéve persze, ha Mourinho marad, és ki tud találni valami, az eddigi hagyományos konzervatív és defenzív ellenszerein túli újdonságaot a sokak szerint unalmas rövidpasszokra épülő, ám ezen belül fantasztikusan meglepő kreatív húzásokkal elkápráztató Barca-módi ellen.
Hadd tegyem hozzá: valami kis közép-keleteurópai alapja ennek is van. Az úgynevezett magyar- vagy az osztrák fociiskola, anno, éppen az ilyen háromszögelős, kényszerítőzős stílusról volt híres - persze komótosabb változatban. Emlékszem, hogy amikor jött a rohanós célfutball - aminek az én szememben az egyik legtöbbet ígérő, leglátványosabb képviselője, a végül hosszabb periódust produkálni sajnos nem képes Lobanovszkij-féle, már-már hokistratégiát idéző Dinamó Kijev lett - mit basztatták a magyar futball akkor még arcpirulás nélkül is focistának nevezhető művelőit a "meddő körömpassz-játékuk" miatt. Csak ez a korszerűtlen tili-toli annak idején (jóval túl a Puskásék-féle kombinatív korszakon is) olykor, a kettős bajnoki meccseken telt házakat vonzott az akkor még teljesen kinyitott Népstadionba - a mai Puskásba is... Ezzel persze nem nem azon nyammogok, hogy ma napság miért nem úgy játszunk, hanem csak jelezve, hogy ennek a típusú focinak is megvannak a már a klasszikusnak tekintető korokban is meglévő szépségei - csak persze szem kell hozzá. No meg annak a felismerése, hogy ennek a játéknak kétségtelen célja, de nem feltétlen az egyetlen szépsége a gól.

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása