Mourinhóból mindenkinek elege van IV.

2011.04.28. 22:41 bede

Eljárást indított a Real Madrid és a klub elmebeteg portugál edzője ellen az UEFA. Az európai labdarúgó szervezet csütörtökön jelentette be, amit már mindenki sejtett: mostanra nekik is halálosan elegük lett José Mourinho szánalmas hisztijeiből. 

Az UEFA Pepe brutális, piros lapot érő belépőjét is vizsgálja, a keményebb szankciókra azonban az idegileg teljesen összeomló Mourinho számíthat. Neki ugyanis nemcsak botrányos kiállítása miatt kell felelnie, hanem a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón összehordott rémregénye miatt is.

Mindennek a tetejébe az UEFA a Bernabeu neveletlen közönsége által a pályára bedobált mindenféle tárgyak ügyében is szeretne tisztán látni. Kemény hetek elé néz a klub, amelynek ötven évvel ezelőtt volt egy jó focicsapata.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr922863215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melchi Zadok 2011.04.29. 14:17:08

"Kemény hetek elé néz a klub, amelynek ötven évvel ezelőtt volt egy jó focicsapata."

azért bírom, ahogy bede odaszúr mindig egy övön alulit a madridnak. csoda, ha az ő posztjaira több kattintás esik? :))

Zumbalalaj 2011.04.29. 15:49:45

Tisztelt Madridi Szurkolók!

Nem a Reállal, hanem Mourinhoval van a baj főleg. Sajnálom a világ egyik legjobb csapatát, hogy egy 'anti-focit' játszó edzőt szerződtetek.
Arról van ugyanis szó, hogy a Kupadöntőn játszó Reálnál alattomosabb, agresszívabb játékot én még nem láttam, pedig végignéztem már igazi rangadókat nemegyszer.
Mourinho taktikája következő; tudja, hogy labdabiztosságban, játéképítésben nem veheti fel a versenyt a Barcelonával , mivel a Barca a globális futballban egyedüliként, egy minőségi utánpótlásra építi a játékát Johan Cruyff óta; azaz gyerekkoruk óta együtt játszó közösséget építenek a csapatból, ahol csukott szemmel tudják hogy hol a másik, és egyérintős passzaikkal olyan magabiztos és lehengerlő játékot játszanak, hogy többnyire akkor is nyernek, ha pocsék formában vannak, mivel az ellenfél kifárad, fut a labda után. Ezért van tele spanyol-katalán játékosokkal ez a csapat. A Madridban is sok a spanyol, de nincs egység - pontosabban még ennyire sem volt - nincs meg az összhang, csak széttartó, ám briliáns játékosok halmazát jelentették. Velük nem lehet ezen a Barcán túllépni. Sok csapaton igen, de rajtuk nem. Ezért Mourinho, mind az Internél, mind a Reálnál, 'kénytelen' volt ezt a tudás-különbséget tompítani. Ezt egy fegyelmezetten betömörülő védelemmel, és ügyes, gyors kontrákkal tehetné, de ez kevés.
Kell tehát az igazi játékölés, a szabálytalanságok százai. Ebben ügyes Mourinho, hogy beleverje a játékosaiba, hogy az a szabálytalan, amit szankcionálnak, ezért úgy szabálytalankodnak, hogy egy épeszű, a karrierjét féltő bíró matthelyzetbe kerüljön, az egyes konkrét szabálytalanságok nem érnek ugyan sárgát, vagy maximum azokat, de pirosat igen ritkán, de a játék képét döntően befolyásolják. Ez a sok kicsi sokat változtat a játékon, és a tudás-különbséget (elfogulatlanság nélkül) kompenzálja. De ez viszont nem méltó és érdemtelen, izzadós győzelmet eredményezhet legjobb esetben, akkor ha a bíró nem mer belenyúlni a játékba (pláne, ha a Barca rosszul is játszik magához képest). Ez történt a Kupadöntőn, ami érdemtelen győzelem volt ezek miatt.
És az a világ rendje, hogyha a bíró, akinek az esélyek egyenlőségének fenntartása (szabályok következetes betartatásán keresztül) a funkciója, ezt az érdemtelen előnyt visszaveszi az így játszó csapattól. Az adott meccsen a piros lap erre az eszköz. Csakhogy nem meri mindenki ezt megtenni, pláne, ha a konkrét belépőkért, mint említettem, nem tűnne teljesen jogosnak. Erre a pszichés mechanizmusra épít rá egy edző, és ez árt a Reálnak és a futballnak igazán sokat. Ez bejött - a futball szégyenére - a Kupadöntőn, de az a normális, ha nem jön be, mint a mostani BL-meccsen.
Úgyhogy nem kell értetlenkedni, ezért kerül emberhátrányba többnyire jobb csapatok ellen Mourinho, és ráadásul ezért kénytelen mindinkább a védekezés játékát tökéletesítenie (mivel hátrányban kell okoskodnia).
Ezt felismerve a Barca, persze rájátszott néhol; azért, hogy érezze 'jogosnak' a bíró azt, hogy az esélyeket újra egyenlővé tegye. Ugyanis ez a dolga.
Önmagában Pepe mozdulata ért pirosat, gondolom világos, hogy nem kell leszakadnia egy lábnak ahhoz, hogy kiállítsanak valakit, elég a szándékos tett. Dani Alves mázlija, hogy a labda a saját lába és Pepe stoplija között maradt.
Busquets színészkedése semmit nem változtatott a meccsen, bár tény, hogy ez sem tesz jót a focinak, de ugye mégsem e mögé kell bújtatni a nagyon is megérdemelt vereséget.
Az idei szezonbeli Barca-Madrid összesen 8-2-nél áll (1-1 tinzenegyessel...), azt hiszem a Madridnak az tenne jót, ha nem Mourinhonak hívnák az edzőjét, és elkezdene focizni, gólokat lőni, ugyanis megvan hozzá a kerete.
Tisztelettel;
Zumbalalaj

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása