Legjobb kommentek 1.: Guardiola filozófus, guru, szent, Messiás vagy csoda?

2011.04.14. 13:34 szily

Alap, hogy a fociblogokban mindig a fanatikus kommentek a legjobbak. Fogunk is szemezgetni belőlük, azok kedvéért, akik nem mernek vagy akarnak leszállni a posztok alatti, rosszul megvilágított, de annál izgalmasabb térbe. Első versenyzőnk, SPU megmutatja, hogy mi csinálhatja ki a Barcát: hát a bálványimádat. Íme az ötcsillagos hozzászólás, ami a Mourinho, a meghaladhatatlan zseni című posztra reagál:

SPU 2011.04.14. 13:10:05
Mourinho köcsög, hát. De attól még jó edző, sőt valódi sztáredző. Guardiola viszont tulajdonképpen nem edző, hanem ... hát izé. Nincs rá szó, inkább próbálom körbeírni. Szóval: filozófus. Vagy guru. Vagy szent. Vagy szellemiség. Vagy erkölcsi tartás. Esetleg messiás. Na jó, nem erőlködöm tovább. Guardioláról korszakot kéne elnevezni. Erről a hozzáállásról. A tartásról, a szellemiségről. Hogy nem a győzelem a fontos. És következőleg: hogy nem trükkökkel és taktikákkal, piszkos kis fogásokkal kell túljárni az ellenfél eszén. Hanem, hogy minél jobban kijátssza a csapat magából azt, amire képes. Hogy a csapatban mindenkor benne lévő foci potenciál minél nagyobb mértékben realitássá váljék. Hogy foci legyen, és hogy a foci mindenek előtt való legyen, a következményekre való tekintet nélkül. Guardiola a labdarúgás testet öltött lényege, egészen elképesztően kivételes jelenség a nemzetközi profi labdarúgás sóbizniszes, profitorientált világában. Léte kvázi fizikai képtelenség. Csoda.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr742825550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barcaxavi 2011.04.14. 13:51:51

A messiás és a szent szerintem is erős, de az írás többi részével nagyjából egyetértek. Nem tudom ki, hány olyan topedzőt látott már, aki ilyen szinten tiszteli minden ellenfelét...Sőt Raul és Figo is elismerően, barátként nyilatkozik róla.
És amúgy is: Micsoda dolog ez, ha nincs új cikkhez anyag, akkor kommenteket emelünk ki??
Tessék már egy kicsit jobban szétnézni az interneten :-)

SPU 2011.04.14. 15:39:59

Szerintem SPU-nak nagyjából igaza van. (Ennek a bungis szilynek meg gázkészültség.)

robot_ 2011.04.14. 16:43:27

:D
Guardiola is meg Mourinho is jo edzok.
Aztan kész. Kár ennek igy nekifeszulni, ez igazabol eleg prozai indokokat takar:
Egyik se lehetne ott ahol van, ha nem lenne kurvajo. Azt h melyik mennyire meg ilyesmi... hat igazabol ez olyan mintha ugy akarna valaki megmondani hogy hanytized celsius fok van kint, hogy kirakja a kezét 1 masodpercre az ablakon. Nem lehet igy beskálázni. Az egesz a preferenciakrol szol szokas szerint. Miert? Miert jobb Mourinho mint Guardiola? Vagy forditva miert jobb G. mint M. ? Nyilvan mindenki arra kerdesre valaszol a ketto kozul amelyikre szeretne, es az egyben az amelyikre tud is. :)

Endoscope 2011.04.15. 10:50:36

Igaza van SPU-nak!

Engem gyíkká változtatott. De már elmúlt. A cukorbeteg és viszeres lábú nagyanyám pedig tonnaszám falja magába a csokit és közben fel-alá rohangál jókedvében, minden egyes Barca meccs alatt. Szóval tényleg tud valamit. :)

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása