Nem lehet mindig nyerni

2011.04.21. 04:57 bede

Bárcsak mindig, mindent meg lehetne nyerni. Sajnos a világ nem ilyen, a foci meg pláne nem, ahogy az szerda este is kiderült. Nüansznyi különbségek döntöttek, és végül a szerencse a Madrid mellé állt. Így már biztos, hogy még ha csak egy kis Copa del Reyt is, de valamit azért nyernek az idén. Egészségükre.

Ahogy az sejthető volt, a Real Madrid jóval komolyabban vette a szerdai meccset, mint a szombati bajnokit. Az első félidőben sikerült megoldaniuk a lehetetlent, és jobba játszani mint a Barcelona. Hogy milyen áron, az már  a második félidő első perceiben nyilvánvalóvá vált: a meccs hátralévő részében játékosail alig álltak a lábukon. Kivéve persze Cristiano Ronaldót, akinek derogál komoly szerepet vállalni a védekezésben.

Az első 45 percben a madridi játékosok fáradhatatlanul loholtak a labda és a barcelonai lábak után. Pepe, aki sokszor gyakorlatilag a középcsatár posztján tűnt fel, és egyben a legelőretoltabb védőként is szolgált, egy félidőn át képes volt társait belehajszolni ebbe a teljesítménybe. Mourinho és a Madrid pechére egy meccs 45 percnél hosszabb, a Barcelona második félideje volt az eddigi két meccsen bemutatott legjobb csapatteljesítmény. Jorge Valdano nem véletlenül hasonlította Mourinho csapatainak játékát botra szúrt szardarabhoz, amikor még a portugál nem volt a beosztottja - ezért a produkcióért tényleg ennyire lehet lelkesedni, ha az ember szereti a focit.

Casillas kétszer-háromszor zseniálisat védett, és a Barçának szerencséje sem volt. A meccs legszebb megmozdulása, Messi elképesztő, a madridi térfelet átlósan átszelő cselsorozata nem volt jó semmire, mert Pedro néhány centivel, de lesről lépett ki, hogy aztán simán, de sajnálatosan feleslegesen a kapuba vágja a landát. A második félidőben meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, különösen a közpső húsz perc hozta azt a Barça-játékot, amit mindenki elvár a csapattól.

Sajnos nem jött össze, és végül az egyébként a megszerzett labdákat ekkor már többnyire csak elképzelés nélkül előrebombázó Madrid egy eladott labdánkból, három jó passzal odarakta Cristiano Ronaldo fejére a labdát, akinek már nem volt nehéz dolga. Talán ha a középső védőink a helyükön vannak, vagy eleve nem vészmegoldásokkal kell már ezen a pozíción hetek óta dolgoznunk, akkor nem Adriano állt volna akkor a portugálon, és el lehetett volna fejelni előle a labdát.

Utólag ezen már felesleges bánkódni. Franco diktatúrájában, Puskás és Di Stefano nagy Madridja nyerte a bajnokságot, és a BEK-et, az örök második Barcelona pedig verhette a mellét a kis kupájával. Most a nagy Barça nyeri a bajnokságot és a BL-t, a Madrid játékosai pedig sikoltozva borulnak egymás nyakába, miután végre megynertek egy ilyen nem túl jelentős trófeát. Mi elégedettek lehetünk ezzel a felosztással.

Azt egy héttel ezelőtt is tudtuk, hogy a bajnokság a mienk, a Copa del Rey meg messze, de messze a legkevésbé fontos a három trófea közül. Egy héttel később sem vagyunk okosabbak, legfeljebb csak annyival, hogy most már tudjuk, mire képes ellenünk a Madrid. Vagy 90 perc antifocira, vagy 45 perc erőszakos rombolásra. Egy meccset a hosszabításban veszítettünk el, a másikat egy igazságtalanul megítélt tizenegyes ellenére is hoztuk döntetlenre. És még egyszer sem játszottunk otthon.

Most egy hét pihenő következik, szombaton egy edzőmeccsel az Osasuna ellen, míg a Madrid mehet Valenciába szenvedni. A meccs utáni nyilatkozatok alapján ez a vereség nem ütötte különösebben szíven a játékosokat, akik sokkal jobbam tudják, amit a szurkolók képtelenek felfogni - nem lehet mindig nyerni. A bajnoki címmel ez már egy sikeres szezon, a BL pedig csak a jutalomjáték. Persze örülni fogunk, amikor majd azt is megnyerjük.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barcamadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr932844067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caralho voador 2011.04.21. 08:19:04

Minden írásodat olvasva ezen a blogon azon gondolkodom, mennyire gondolod egyáltalán komolyan ezt a sok ökörséget, amit összehordasz. Mennyire túlzol, sarkítasz, netán provokálsz szándékosan. Aztán eszembe jutnak az egyéb témákban írt anyagaid, és arra jutok, hogy te tényleg egy ilyen végtelenül beteg ember vagy.

kukulec 2011.04.21. 08:30:57

6 éves korom óta a barca a kedvenc csapatom. de amit tegnap műveltek az szerintem egy gyenge teljesítmény volt. a real nem volt sokkal jobb, az igazi különbséget tényleg az jelentette, hogy láthatólag jobban akartak nyerni. mi meg enerváltak voltunk. grat a realnak, mi meg okuljunk ebből. és, ha lehet: barca-drukkernek lenni nem egyenlő az itt tapasztalható bunkósággal és real fikázással.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.04.21. 08:58:29

@caralho voador: egy ilyen utolsó senkiházi barcelonabuzi MINDENT komolyan gondol, amit ír. de nem szabad elveszítenünk a fejünket, hiszen mint minden TROLL pontosan azt élvezi, ha fejetlenül rohangálunk mint zombik. a helyes magatartás az arisztokratikus fensőséggel való megvetés. aztán csak ugráljon ez a bértolnok. MI tudjuk kik vagyunk.

zug_a_volga 2011.04.21. 08:59:57

bede,

nem tanulsz, népi füles edény. Pedig az előttem szóló két ember (1-1 mindkét oldalról) jól reprezentálja az olvasók véleményét az online ámokfutásodról.

(Továbbra sincs egy Wordös helyesírás ellenőrződ? Szánalom a rengeteg hiba!)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.04.21. 09:01:34

Amúgy szerényen megjegyzem, hogy igazam lett, az első meccsen Mourinho kipróbálta, mire elég a betömörülés, a másodikon meg kiadta az ukázt, hogy az első félidőben legyen egy gól, a másodikban meg védekezzenek. Nem lett gól az elején, de végül bejött. Viszont a BL-meccseken nem ezt fogják játszani.

stimmel 2011.04.21. 09:08:18

Egyetértek az előttem szólókkal. Nem azért szeretjük a Barcelona játékát, amit a kupadöntőn műveltek, de még az sem annyira méltatlan a sokunk által kedvelt "igazi foci" szelleméhez, mint ez az írás.

Ajánlott és tiszteletre méltó olvasmány a blog előző, realos bejegyzése.

A meccset a Barcelona magának veszítette el: önzőzés, bemerevedett taktika, David Villa erőltetése (lehet, hogy minden ellenfél fizet neki, hogy az összes helyzetet elpuskázza), egy kicsit talán olyan hozzáállás, mint amit Bede úr képvisel...

Rossz volt nézni a meccset, de gratuláció jár a Madridnak. Puhl Sándornak annyiban bizonyosan igaza volt, hogy lehetett volna ez nagyobb különbség is (Pepe kapufás fejese és pár ajtó-ablak madridos gólhelyzet kissé elkerülte a bejegyzés alkotójának figyelmét).

Az oké, hogy nem lehet mindig nyerni, de olyat lehet-e, hogy a jövőben nem "bede" írja a Barcelona bejegyzéseit?

santazmagor 2011.04.21. 09:09:42

Bede! Jósolj még kérlek! Annyira jól bejöttek!

Noked-Lee 2011.04.21. 09:11:53

csatlakozom. nevetséges ez a stílus.

Lenny 2011.04.21. 09:12:29

Szerintem jó az írás, persze lejt a pálya:), de ironikus és provokatív, jókat röhögtem rajta.
Állandóan ezzel a Murinhoval jöttök - legutóbb az ötösnél miért nem volt ekkora mágus? Hagyjuk már...egy kontrából volt egy talált gól. Puhlnak meg azért nincs igaza, mert a másik oldalon is lehetett volna - most nem ment be. Casillas parádésakat védett és a jobb csapatot lekontrázták. A 70perctől a Realosok szédelegtek a pályán.

santazmagor 2011.04.21. 09:57:40

Lenny!
Senki nem vitatja, hogy szánalmas, fos meccset kellett végigszenvednünk. Csodás győzelemről sem beszélhetünk, de azért nyerni mégiscsak jó, ráadásul ennyi idő után és az FCB ellen.

A két tévés kommentátátor nem rossz, sőt Nyíl szerintem még beszélni is tud. Gondolj vissza H. Iván szakértéseire... brrr.

Aminek a madridisták a "szir-szar Copa Del Rey-nél" is jobban örülhetnek, hogy a Barca-fóbiából elkezdthetünk kilábalni. Az, hogy épp ebből a kupából isszuk az orvosságot, ja...

Bede bértollnoknak nem felülni! Fizetett provokátor, helyén kell kezelni, nehogy elérje azt a célját, hogy százak kommeneten anyázzanak!

A Barca előtt le a kalappal, méltósággal viselték a számukra epe-keserű az átadási ceremóniát, sőt Mr. Shakira meg is veregette a "legkatolikusabb király" vállát! Király.

Mou - kézcsók a királynőnek! Talán egyedüliként!

Mit szóltok a Madridi Magyar Nagykövetség és az aktuális "országimázs-központ" kezdeményezéséhez, ahol is a két legendánk unokája (dédunokája) vezette föl a meccset?! Jól elintézték a közvetítésben!
Magyarországon világhírű.. :(

csakazertmertcsak 2011.04.21. 10:08:02

"Akkora a különbség köztünk és a világon bárki közt, hogy hideg fejjel, önbizalommal, a saját játékunkat játszva bárkit meg tudunk verni."

vagy nem.

Kíváncsi leszek, ha esetleg a BL-ben is a Madrid jut tovább, bebe mit fog írni.
"A BL tovább jutás sem volt igazán fontos számunkra, a lényeg hogy passzolgassunk!"

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.21. 10:20:41

Madrid azt játszotta amit ez ellen a Barca ellen sikerre viheti. Bejött! Utólag lefitymálni a kupát mert azt szopta a Barca, hát elég kicsinyes dolog...
A Real megdöglött a pályán és nem hagyott levegőt a katalánoknak.Megérdemelték a győzelmet...

Mindenesetre kellett ez a pofon a Barcának mert az utóbbi időben baromi gizdák és felgmák voltak. Jó volt látni Messi réveteg tekintetét. Fel sem fogta a kis gyökszi, hogy ők most itt kikaptak, ráadásul a nagy riválistól...

A Real már tudja, hogy verhető ez a Barca is. Testközelből tapasztalhatták, JOsénál meg ott a recept. Én érzek annyit kurázsit a játékosokba, hogy ezen a gyözelmen felbátorodva egy nagyobb zakót is kiosszon jövőhéten a Barcának. Tökös srácok ezek!

A Barca első igazán nehéz meccse volt idén ez. Bukta! Méghozzá úgy, hogy az atom támadósor210perc alatt egy gólt tudott lőni nekik, azt is tiziből...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.21. 10:23:32

@Lenny: azt az 5:0át se vegyük már alapnak. Ha nézted láthattad, hogy ott minden összejött a Barcának.
MOst meg örülj, hogy nem 0:2vel fordultak. Talált gól mi? Nem tudom feltűnt e , hogy kontrára rendezkedett be a Madrid és, hogy kontra gólt is lőttek...

gibson.papadolu 2011.04.21. 10:46:32

mindig jókat nevettem azokon, akik többes szám egyes személyben tudnak beszélni egy olyan csapatról, akikhez a legközelebbi élményük a sport 1 közvetítése, egy stadionlátogatás, neadjisten egy levante elleni bajnoki a tossa de mar-i szeptemberi utószezonos nyaralás alatt.
tisztelet természetesen a ritka kivételnek, így bedének is, bár óriási baromságokat írkál.

MI-TI-ŐK.

calebmarlow 2011.04.21. 10:47:14

Ha megdöglök se értem hogy mi az isten fasza itt a baja mindenkinek a bedével meg a cikkeivel. ez most pl miért volt ilyen iszonyatos? tényleg az a baj hogy azt írja hogy a kupa nem olyan nagy dolog mint a bajnokság? ez kinek nem volt evidens? kérdezzük már meg mondjuk king kennyt hogy jövőre akkor inkább egy fa+lc, vagy a bajnoki cím... meg mégis hogyan kéne reagálnia? bocs moutinho egy isten, mégh szebb is mint guardiola, cr7 nem is buzi, és nem messi az új maradona, hanem a pepe? idióták. azért meg meg bírtak nyerni egy ilyen meccset, úgy hogy majd beledöglöttek (persze komolyan nagy teljesítmény ez, nem ironizálok) nem baj örüljetek a kupátoknak és annak hogy nem ti vagytok a trollok. :DDDD

csakazertmertcsak 2011.04.21. 11:18:52

@calebmarlow: Pont a hozzád hasonló nagyképű Barca drukkerek miatt esett olyan jól ez a tegnapi.

pirospöttyös 2011.04.21. 11:23:45

hát jósnak ne menj el Bede.....és írás helyett is a virágkötészetet ajánlom.az +nyugtat talán.vagy villanykörte tesztelônek,hogy +világosodj

Bicikliző medve 2011.04.21. 11:38:57

No para szerintem. A Barcelona szamara nyilvan ez volt a legkevesbe fontos trofea, inkabb a bajnoksagot tuztek ki celul es a BL-t. Guardiola helyeben en is erre a meccsre szantam volna a legkevesebb figyelmet az osszes kozul.

robot_ 2011.04.21. 11:45:12

@ċsirke72:
na meg is van a posztkoncepció...

hvuk 2011.04.21. 11:55:44

Bede még csak nem is bírózott. Mi lett volna, ha még azt is megírja, hogy a bíró egy gyáva kretén volt aki csak a 120. percben tudta kiállítani az első embert? Korrekt bíráskodás esetén a Madrid az első félidőt 9, a Barca meg esetleg 10 emberrel fejezte volna be (ez utóbbi annyira azért nem egyértelmű).

Mielőtt valaki félreért: a bíró nem volt részrehajló (mi nem vagyunk madridisták akik szerint a bíró mindig a barcának csal), egyszerűen csak gyáva volt és rossz. Rosszkor adott sárgát (Pepének ott egyáltalán nem kellett volna ahol adott), máshol viszont egyáltalán nem adott és ugye a taposásért (majd a felhúzásért) viszont még sárgát sem osztott (pedig piros járt volna érte). Gyáva meg azért volt, mert bejött Mourinho félrevezető manővere: addig sírt, hogy ő mindig 10 emberrel játszik, hogy most ez a bíró nem merte kiosztani a szükséges lapokat. Puhl elég sok hülyeséget szokott mondani, a bíráskodáshoz viszont nagyon ért, és a szünetben mondott szavaiban nagy igazság van.

Lenny 2011.04.21. 11:58:03

@csakazertmertcsak: nekem az 5:0 esett kurva jól a múltkor!

calebmarlow 2011.04.21. 11:58:45

@csakazertmertcsak: azt hinné az ember hogy azért örültök, mert nyert valamit a csapat aminek drukkolsz, de nem, te azér örülsz baszod, mert azt gondolod hogy nekem, egy vadidegennek, most rossz... :((( csak gratulálni tudok, legalább annyira fasza ember vagy, mint amennyire értelmes. :))) a nagyképűség meg honnan jön? :)))

Lenny 2011.04.21. 12:03:00

@hvuk: egyetértek, a bíráskodással (gyáva volt és rossz) és a 9-10 arány miatt.
(Mi nem, de Mourinho kritizálhatja amúgy? Már jóval a meccs előtt telesír egy 100as csomagot? röhej!)

Teljesen úgy adjátok elő, mintha tegnap egy csoda-realt láttunk volna, amely lefocizta a Barcelonat. Én nem ezt láttam. Találtak egy gólt a 3 kontrájuk egyikéből. Pepe fejese szép volt, azt adom. A másik oldalon azért Casillas is nyújtózkodott párszor, miközben a 65. perctől a realosok a tüdőgondozó-belépőjüket keresgélték.

vk55 2011.04.21. 12:03:51

Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire akarsz direkt provokatív lenni, hogy a szerencsétlen írásaidra minél több komment érkezzen. Ha nagyon, akkor sikerült, tőlem is jön plusz 1. Nem tudom, miért cél az, hogy minél nagyobb fost szüljél fel ide a blogra, mikor már a megírásakor valószínűsíthető, hogy jönni fognak a - jogosan - pocskondiázó kommentek. Neked erre áll fel? Lehet úgyis írni elfogult szurkolóként, hogy közben nem röhögteted ki magad, és elismered, ha a szeretett csapat akkorát esett pofára, amekkora már kijárt a hozzád hasonló nagy arcúak miatt.

foglalt1982 2011.04.21. 12:22:34

Sziasztok,
Nagyon vartam mar a meccset, nem vagyok se Barca se Real fun, csak egy jo meccset vartam. Sajnos nem az volt... :(
Azt sem mondom, hogy ez vagy az a csapat volt jobb...
De ahogy a kommenteket olvasom, az azert vicces,
1. hogy igy hogy kikapott a Barca, kiderul, hogy igazabol nem is kartak ezt a kupat. LOL
2. Ugy latszik eddig rosszul tudtam, nem golra jatszak a focit, hanem passzra, es hogy ki birja jobban eronlettel a vegen...

Mindegy, remelem a BL jobb lesz...

Es szerintem azert buszke lehet a Real, mert akarhogy is, de nagy dolog megverni a jelenlegi Barcat. Mindegyik ccsapat buszke lehetne erre!
De utanna nem illik arra hivatkozni, hogy ez igazabol csak edzo meccsszeru volt a Barcanak... :)))

Szerda BL! Remeljuk jo meccs lesz!!!

Bicikliző medve 2011.04.21. 12:41:36

@foglalt1982: en nem arra celoztam ,hogy a barca nem akarta megnyerni a kupat, hanem hogy erre forditott a legkevesebb figyelmet, ha van egy kis esze, mivel a tobbi gyozelem sokkal fontosabb.

foglalt1982 2011.04.21. 12:43:30

Okes,
nem tudom, nem tudom ki irta pontosan...
csak nekem ez volt az erzesem, ahogy atolvastam az osszes kommentet...
Mindegy, sztem mindket csapat nagyon jo...
Messze a legjobbak...

hvuk 2011.04.21. 13:16:09

Szerintem a Barca meg akarta nyerni ezt a meccset és fontosnak is tartotta megnyerni. A Reál az alábbi okok miatt győzött:

- Hatalmasat hajtottak a győzelemért, minden erőtartalékukat kiadták. Ez jól látszott azon is, hogy a második félidő közepére teljesen kidöglöttek, nem bírták az iramot.
- A Barca csak kb. egy félideig tudta azt az iramot és játékot hozni amit megszoktunk tőlük.
- Hihetetlen agresszív volt az első félidőben a Reál, ez megmutatkozott a szabálytalanságokban, de a nagyon agresszív le- és visszatámadásokban is. Ez alaposan meglepte a Barcát.
- Kritikán aluli bírói teljesítmény (érdekes, hogy a partjelzők viszont jók voltak).

A vereség ellenére én élveztem a meccset, bár persze elsősorban a 2. félidőt. Egy nem igazán formában lévő Messi is olyanokat csinált, hogy más kisebb kaliberű focista kb. egy szezon alatt hoz össze ennyit. Messi túl van azon, hogy zseni legyen (CR pl. zseni), ő korszakos zseni. Olyan, mint Puskás, Pelé és Maradona volt a saját korában.

Lenny 2011.04.21. 13:37:00

Fan = Fan
Nem "fun"

Kis Belga a nagy magyar szakértőinknek:))))
Exkluzív riport Gabesszal:

"Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak,
meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.
Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel,
aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba guritotta a labdát.
A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit,
mi meg minndannyian félreértettük.
A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat,a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny.
A 3. gólról sajnos kicsit lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak.
A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, és nem sikerült felvennie a ritmust.
Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre,
úgyhogy mindannyian kihúzodtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület.
Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.
Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk.
A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban,
A Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát,
a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki,
onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett.
A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük.
Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk és gyorsan bekaptunk még kettőt.
A 13-nál a szabadrugásnál már úgy tünt, hogy mellé fölé megy a labda,
de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba.
Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani."

zug_a_volga 2011.04.21. 13:54:31

Jah, még valami...esetleg szólhatna valaki Puhl sporinak, hogy manapság már nem menő részegen szakértősködni, még ha 22 óra után vagyunk, akkor sem. Aszongya a meccs után: "Állófutballt láthattunk, a Barcelona fáradt csapat benyomását keltette, csak tudnám, mibe fáradtak bele..." B+ és ezért még pénzt is kap, nem is keveset.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.21. 14:56:16

@zug_a_volga: sanyi akkora baromságokat hordott össze, hogy hihetetlen. szerintem is piás volt.

más: a spori gyáva szar voltkétségtelen ...de nem pepe volt az első akit le kellett volna küldeni, hanem serginho mikor térdentalpalta valamelyik madridit az 5. percben,,,

KelekótyaP 2011.04.21. 16:51:06

@zug_a_volga:
Az év legjobb hozzászólása:), Na ez vicces:). Komolyan már frusztrált, hogy azt hittem csak nekem tűnik úgy, hogy szittyóból jön a sanyibá. Folyton "boldoggá van avatva" esti meccsek alatt és ilyen passzív agresszív dühkitörés-ölelgetős hangulatban nyomja a marhaságokat meg a közhelygyüjteményt:)

luqe 2011.04.21. 18:20:09

"Szerintem jó az írás, persze lejt a pálya:), de ironikus és provokatív, jókat röhögtem rajta." - csak akkor ne legyen szakmai cikknek álcázva. Gáz.

Azt meg, hogy elfáradt a Real, felejtsük már el. Di Maria a 110. perc után is olyan sprinteket nyomott, hogy pedro és tsai olyat hírből sem láttak. Özil elfáradt, de neki elég hektikusan alakultak az utóbbi hetei, nemrég épült fel sérülésből, plusz az első éve a komolyabb nemzetközi szinten. Xabi Alonso meg egyszerűen szarul játszott, ugyanakkor mentális szempontból fontos volt a pályán tudnia a csapatnak. Sajnos az ő esete ilyen lesz ezeken a klasszikusokon, hogy egyik szemem sír, a másik nevet a játéka miatt.

A bunkerfoci meg a kontrázás felhozása pedig akkora gáz, hogy sírnom kell. Hogy lehet, hogy a Madrid végig kontrázott, ha a barcelonának az első félidőben helyzete se volt? Hogy lehet úgy kontrázni, ha az ellenfél a félpályánál, vagy attól 10 méterre elhal? Arról nem is beszélve, hogy több helyzete volt a Madridnak, a kapuralövések döntetlent hoztak, de a kaput eltaláltak is a fővárosiaknál számláltak többet.

Itt mindenki a barcelona labdabirtoklásától van elájulva, pulsanyi meg a többi szerencsétlen, aki állandóan azt szajkózza, hogy a statisztikák csalókák, meg ugye senki nem szereti őket, mégis arra verik otthon, hogy a barcelonánál többet van a labda, ami főleg annak köszönhető, hogy piké passzolgat adrianoval meg (most) mascheranoval, néha bevonva pintót. Ez az igazi foci? Nem a támadások, gólra törő játék, gyors akciók?

A másik amit nem értek, hogy miért játszik bunkerfutballt a Madrid a barca ellen? Azért mert letámadják a barcelona játékosát? A barcelona nem pont ugyanezt csinálja, ha labdát vesztenek? És pont ők azok, akik a góljaik 99%-át "kontrából szerzik", vagyis az elakadt akció után még a támadó harmadban rögtön visszaszerzik a labdát, begurítják az ötösre, esetleg három védő lábon megpattan a labda majd pedro/messi/villa előtt köt ki, akik bepasszolják. Ez a foci?

Ha pedig Madrid ehhez nem asszisztál és nem kíséri be a katalánokat a kapuig, majd fényképezőt ragadva nem örökítik meg a gólörömöket, akkor már bunkerfutballt játszanak?

Itt annyian elvannak tévedve ebben az országban, hogy az hihetetlen. Azért, mert a barcelonának a meccseik nagy részén asszisztálnak az ellenfelek, nem kell annyira arrogánsnak és nagyképűnek lenni, hogy ha a barcát megsemmisítik, akkor az antifoci, bunkerfoci, meg a szarabb csapat nyert.

anya_megengedte 2011.04.21. 19:11:12

uhh, bede 04:57-kor inkább fordultál volna át a másik oldaladra minthogy leközlöd, kiadod kezeid közül ezt a szart...

Urgod 2011.04.21. 19:56:00

Én alapból MU-s vagyok, de ez már azért nekem is sok. Még hogy a Madridosak a nagyképűek, és a beképzeltek. Hát nekem nem ez jön le ebből, és az ehhez hasonló posztokból. Ilyen lenézően írni egy csapatról...:/ legyen jobb csapatod, mint amardrid, és csak ez után írj ilyeneket szerintem :P

És??? 2011.04.21. 20:25:21

bede: jó lenne már tudni melyik meccset veszitek komolyan.Szólj majd előre kösz

TikiTaka 2011.04.21. 21:24:19

Szerintem nincs semmi baj bede írásaival ebben a környezetben. Ez a blog direkt ezért készült. Lehet is olvasni a jobb felső sarokban: "Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!" Nem látok ebben semmi rosszat ha egy kicsit szidják a másikat, nyilván bede sem gondolja komolyan minden mondatát.

Nekem kifejezetten tetszik ez a blog és főleg bede írásai (nem csak azért mert Barca drukker vagyok), feldobják a hangulatot a mérkőzésekhez.
Ha valakinek ez nem tetszik hát ne olvassa el.

Kicsit a taktikai elemzéseket hiányolom bede részéről, de attól eltekintve jó.
Ja és hugo sanchez is írhatna hasonló stílusú cikkeket mint amilyen ez:)

robot_ 2011.04.21. 22:39:33

@TikiTaka: :D
hugo sanchez 2011.04.13-an regisztralt, tehat nyilvan az is bede, vagy valaki az index-nel.
nekem mindegy h milyen stilusuak, bede vagy kicsoda ezt direkt cisnalja es kesz, cseppet sem zavar "ugy" kell olvasni, es akkor mast se fog.

TikiTaka 2011.04.22. 10:29:57

@robot_: Az, hogy akkor regisztrált még nem jelent semmit. És kétlem, hogy egy és ugyanaz a személy írogatná mindkét oldal bejegyzéseit. Nyilván valaki más az indexből, de ezt eddig is sejthettük.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.22. 15:16:36

"Most a nagy Barça nyeri a bajnokságot és a BL-t, a Madrid játékosai pedig sikoltozva borulnak egymás nyakába, miután végre megynertek egy ilyen nem túl jelentős trófeát."

na akkor. előszöris nyugtával dícsérd a napot. a bajnokságnak sincs még vége, bár aláírom, hogy nagy meglepetés lenne, ha a bárcások elbuknák, a BL meg aztán abszolút nyitott kérdés. :-P

amúgymeg: mintha savanyú lenne a szőlő!

ősszel (és azóta is...) a bárcások mutogatták az öt ujjukat, nekünk most elég az egy gólunk után csak egyet felmutatni. szerintem az az egy nyugodtan lehet mondjuk... a középső! :-P :-D

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.22. 15:21:18

"Talán ha a középső védőink a helyükön vannak, vagy eleve nem vészmegoldásokkal kell már ezen a pozíción hetek óta dolgoznunk, akkor nem Adriano állt volna akkor a portugálon, és el lehetett volna fejelni előle a labdát."

ez meg a gagyi, "mi lett volna ha" típusú fejtegetés, aminek semmi értelme... HA mondjuk nem hagyja ki a fél idényt Higuaín sérülés miatt (továbbá HA Kaka is nem lenne gyakorlatilag permanensen sérült, mióta ide igazolt, vagy HA Di María tudna focizni :-P :-D), lehet a bajnokság is szorosabb lenne most. van értelme ezen agonizálni? NINCS. :-P

Barca-Madrid

Az év futballeseménye, oda-vissza és még kétszer egymás ellen a világ két legjobb csapata. Vigyázat! Szándékosan elfogult írásokat tartalmaz!

Friss topikok

  • haszán: @gömbgilisz legalább kétgólos real-győzelem lesz holnap (2011.08.13. 22:51) Iker a négy meccs madridi MVP-je
  • robot_: @grayman89: fuj bazmeg, elolvastam vegig az ömlengésed... bazmeg... egyszeruen a vilag egy jobb h... (2011.05.07. 14:53) Alvessel nem nagyon törődtek a társai
  • flea: @nlght84: tehát ha jól értem, te azt állítod, hogy a lesszabály célja a bejátszott terület, illetv... (2011.05.05. 16:05) Végre mi játszunk fehérrel
  • Pampák Bikája: @Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csa... (2011.05.05. 15:10) Mourinho már megint csalni fog
  • karikaV43: Mi lenne ha a realisták saját blogjukba trollkodnának.Elég volna gratulálni és ennyi,mit bíróztok ... (2011.05.04. 21:15) Rutinmunka

Linkblog

Archívum

süti beállítások módosítása